Ölümden sonra hayat var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ölümden sonra hayat dinimizce vardır bazı kişilere göre öldükten sonra tekrardan farklıbir vücuttan geri gelmektir düşününce ölümden sonra h ayatın nasıl bişi oldugunu bilemeyiz ve mantıksız geliyor
inanca göre degişiyor islam ve çogu din de var

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
imanım arada sırada inip çıkıyor ama asla olmadığına inanmıyorum yokluğun tanımı da tartışmalı zaten

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
elhamdüllilah müslimanım ve açık bir şekilde ölümden sonra yaşam olduğu birçok ayette belirtilmiştir fani dünya diye boşuna demiyoruz

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
varsa var çok takmıyorum yaşayın geçin

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Boşa sadece köle olup gitmeye yaşadığımızı düşünmek bana saçma geliyor. Belkide kendimi tatmin etmek için böyle düşünüyorumdur ama en mantıklısı bu.

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Kanka Sana soyle bir şey soyleyecegim yardımcı olurmu bilmiyorum umarım olur Şimdi İnanmayanlar Sayılarada İnanmıyor Ama 999 Yanına Sonsuz 9 ekleyebilrsin Değilmi Bir Sonu yok Durmadan Sayarsın Eksilere Donelım -999 Mesela Sonsuza Kadar Eksiye gider Demi Varlıgı nerden bilemiyoruz ama ne bası ne sonu var ALLAH CC Ne Bası Ne sonu Belli Olan Ondan Başka illah olmayandır Bizim İnanabilicegimiz En dogru inançtır Allah cc Ama Müslümanlık Konusunda Arapların Düzemecelere Değiştirip insanları dunyadakı zevklere karsı cıkılması ve o zevklerı yasamması için uydurdukalrını dusunuyorum gunumuzde baktıgınız zaman en zengın ve en pıc ınsanlar kendılerı kafam cok dolu benımde uzun uzum dusunmem lazım

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Var tabi olm kuranda yazıyor

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ölümden sonraki yaşamın varlığı veya yokluğu, kişisel inançlara ve dünya görüşüne bağlıdır. Bilimsel olarak kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Bu nedenle, ölümden sonraki yaşam konusundaki inançlar kişisel tercihlere göre değişir. Kimi insanlar dinlerine inanır ve ahiret gibi kavramlara inanırken, bazıları ise ölümden sonraki yaşamın olmadığını düşünür. İnançlar kişilere özgüdür ve saygı gösterilmelidir.

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
İnançlı birisi değilim ve bence öldükten sonra pili bitmiş cihazdan farkımız kalmıyor siyah ekran :D

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
50.000e yakın din var herhangi birini seçmeyede kafa yorulmaz zaten biraz düşünce zaten anlarsin kolpa olduğunu

Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bilemezsin ama ben ruh olarak Dünya'da kalacağımızı düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
insan yaratılış gereği sürekli bir şeylere inanma ihtiyacı duyar ve olması gerekende budur mesela içinde bulunduğun evin yıkılmayacağına inandığın için içinde rahat rahat yaşıyorsun din inancı da aynı bu mantıktadır ahirete inan birey ölümden korkmaz çünkü bunun sonunda cennetle mükafatlandırılacağının bilincindedir ama inanmayan birisi inanan birisine göre ölümden daha çok korkak çünkü ölümden sonra bir hiç olacağına inanıyordur benim fikrimce tanrının varlığından eminim ama dinlerin vicdan rahatlatmak için uydurulan birer hiç olduğunu düşünüyorum

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bu dünyaya geliş amacımızı bilen ve kanıtları olan kimse yok.Kuranda yazıyor olabilir ama benim dinime göre bunlar sadece yazıdan ibaret.

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
ölümden sonra asıl hayat ahirette başlıyor cennette var cehennem de Allah bizi cehennem ateşinden korusun

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
olmasaydı çekilir miydi bu dunya be kardeşim

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Kıyamete kadar ölen insanlar kabirde oraya has bir hayat içinde yaşar

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bunu ölmeden bilemeyiz diye düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...