Ölümden sonra hayat var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bence yok be oğlum. Ama din karşıtı falan değilim. Artı tanrı durup duruken kafasına esmil dünyayı ve evreni yaratmış sonra insanı sonra da ona peygamberler indirmiş. Sonra da yaptıklarına göre chennem yada cennet. Ama yaratan sensin beni bre tanrı. Mantıken saçma olduğu için inanmıyorum. Ama budizme falan bak ilgini çekebilir. Budizm bir inanç sistemidir diğer dinlerin aksine tanrıya tapmaz. Senin hayatınla ilgilenir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bence dinler yalan ve ölümden sonra bir hayat yok bunun en büyük kanıtı ise şuan tüm dinlerin ve iddia edilen yaşamların elle tutulur bir kanıtı yok
Doğmadan önceyi hayıtlıyor musun ? hayır ölümden sonrasıda öyle

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Dinler eski düzende gerekli bir kontrol mekanizmasıydı. Kitlesel olarak refahı sağlayabilmek için bir korku normu geliştirmek gerekiyordu. Çünkü istihbarat, ordu, emniyet gibi kavramlardan uzak bir kaosun içinde, vurdumduymaz bir heriften yiyeceğin tek kesici alet darbesine kadar yaşayabiliyordun. Bu da varlıklı insanların işlerine gelmiyordu. Bugün sen zenginsin yarın seni öldüren. Din, önce hedef alınamayacak bir tehdit unsuru yaratır; Tanrı. Tanrı, seni cezalandırabilir ama sen asla cezalandıramazsın. Ardından Tanrı kurallarını belirler; cinayet yasak, hırsızlık yasak, tecavüz yasak vs vs. En son ceza sistemi; cehennem, azap, cinler, şeytanlar. Tüm kültürlerde aynı mekanizma mevcuttur. Eğer uslu durursan da ödüller devreye girer yani bu dünyada kavuşamadığın her şey. Dinin olmadığı bir dünyada en çok zenginler hedef alınır. Çünkü zengin senin emeğini sömürür ama kendi yer. Bugün cinayet işlersen ya da çalarsan cehennem azabına maruz kalacağını bildiğinden çekiniyor ve anarşiden kaçınıyorsun. Oysa sana ceza verenler, uslu durman karşılığında sana bu dünyada yapmaman gereken şeyleri vaadediyorlar :D Mesela bu düzeni sana dayatan büyük isimlere bak, en günahkarlar kendileridirler ama bu düzenin kaybolmasını da istemezler. Her ülke başkanının inatla dindar kimlikten vazgeçmiyor oluşu tüm dinlerin asıl amaçlarını ve ortaya çıkışlarını yansıtır. Dolayısıyla öteki dünya dediğimiz safsata da bu dinlerin ürünü olduğu için benim için lüzumsuz bir detaydır. Onbinlerce yılda, binlerce dinin, binlerce öteki dünya anlayışı olmuş. Her biri birbirinden farklı bir konsept içerse de hepsinin ortak bir anlayışı var; mutlu son. Kimse ölmüşlerinden öylesine vazgeçmek istemiyor, isteyemiyor. Annen, ailen, arkadaşların belki de çocukların... hepsi birgün ölecek ve sadece ölüp gitmelerine yüreğin elvermiyor, iyi bir yere gideceklerini ve orada devam edebileceğini düşünmek istiyorsun fakat herkes gibi onlar da toprakta yok olup gidecek. Tek gerçek, gerçeğin kendisidir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
varsa da suanda yasadigin hayat ile ilgili birsey olacagini sanmiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öbür tarafta hayat vardır diye umuyorum ama nasıl bir hayat var onu kimse bilmiyordur

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
evrene bir bak dostum sonuç olarak yaşama alanı olarak burayı biz seçmedik güneş sistemindeki en yaşanılır yere bizi kim getirip koymuş olabilir sence bu tesadüf mü ALLAH insanı en zeki şekilde yaratmıştır biraz düşün istersen

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
öldükten sonrasını hiç birimiz bilmiyoruzki belkide yoktur
ya varsa ne kaybederiz inanıversek ? inanıp ibadet edersek cennet hak ediceksin ama diyelimki yok öyle birşey ölümden sonra birşey yok ne kaybederiz ? inanmazsak ve ölüm sonrası hayat varsa o kadar acı cekmeye değermi ?

Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
bana sorulacak olursa reankarnasyon oluyor bir dna ne kadar güçlü ise geçmiş hayatını hatırlıyorsun güçlü deilse yeni doğmuş gibi yaşıyorsun araştır REANKARNSYONu

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
doğmadan önce neredeysen, ölünce de oradasın. hiç yani yok öyle bir şey

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Andolsun onlara: "Gökten su indirip de ölümünden sonra yeryüzünü dirilten kimdir?" diye soracak olursan, şüphesiz: "Allah" diyecekler. De ki: "Hamd Allah'ındır." Hayır, onların çoğu akletmiyorlar.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bana gore var milletin duşunceleri değişik oluyor size kalmış bişey ister inanın ister inanmayın hayatı yaşayın sonunda belli olur herşey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...