Çözüldü Onboard Anakart'a sahibim ve birtakım sorularım var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
Onboard Anakart'a sahibim.

Ekran kartım: GTX660.
İşlemcim: i3-2100 3.10GHz
RAM: 8 GB

1-arkadaşlar şimdi şöyle bir şey var benim ekran kartım normalde 2 GB bir ekran kartı fakat Anakart'ım onboard olduğu için RAM'in 4 GB'ını ekran kartıyla paylaşıyor bu da bilgisayarımı çok yoruyor.
Onboard'ı kapatmak için bir şey yapabilir miyim? Yoksa yeni bir anakart mı almam gerekiyor bunun hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

2- ekran kartım ile işlemcimden tam performans alamıyorum darboğaz oluyor hangi parçayı değiştirmeliyim işlemci mi ekran kartı mı? Ve hangi parçaları almalıyım önerirseniz sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Onboard anakartınız ve raminiz arasındaki bağlantıyı anlamadım :kaybear:

Onboard anakart diye bir şey yoktur. Onboard denilen şey anakartın üstüne entegre edilmiş yongalardır.

Mesela Onboard ekran kartınız varsa bunu BIOS üzerinden kapatabilirsiniz. Bunun için internetten yararlanabilirsiniz.

2) darboğaz sorununuz için işlemcinizi değiştirmeniz lazım. Ekran kartını besleyemiyor.
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
İşlemcini değişmen lazım darboğaz sorunu için, 1155 söket işlemci kullanıyorsun anakartında 1155 olduğuna göre i5 - i7 3. nesil işlemci alabilirsin i5 3. nesille rx560 550 vs kullanabilirsin

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Onboard anakartınız ve raminiz arasındaki bağlantıyı anlamadım :kaybear:

Onboard anakart diye bir şey yoktur. Onboard denilen şey anakartın üstüne entegre edilmiş yongalardır.

Mesela Onboard ekran kartınız varsa bunu BIOS üzerinden kapatabilirsiniz. Bunun için internetten yararlanabilirsiniz.

2) darboğaz sorununuz için işlemcinizi değiştirmeniz lazım. Ekran kartını besleyemiyor.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...