Online alışveriş sitesinin fazladan ödediği parayı iade etmek zorunlu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Online alışveriş sitesinde ürün almıştım. Geri gönderdim parayı. 2 defa ödemişler. Geçen aradılar. IBAN attık, böyle böyle gönder işte parayı. Neyse, dedim tamam. Uzun lafın kısası, paraya konsam dava yer miyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Haksız kazançtan dolayı ceza yemeniz yüksek ihtimal. Faturalandırarak ellerinde ciddi bir kanıt oluşturup dava açabilirler. Siz de karşılığında dava açabilirsiniz fakat sizin olmayan paraya göz koymamanız en doğru karar olur .Unutmayın onlar size nasıl paranızı düzgün bir şekilde iade ettiyse sizin de aynı tevazu , güzellikle karşılık vermeniz gelecek 2-3 kuruş paradan çok daha hayırlı ve güzel olur :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
o online alışveriş sitesinin trendyol hepsiburada falan olma ihtimalinin yüksek olduğunu varsayarsak senin ibanınını telefonunu ipni nereden girdiğini biliyor yüz milyonlarca dolarlık şirket denemesi bedava bişey diyemem ama bi anda sabahın 7sinde kapıda polisleri görüp ifadeye çağrılmak istemiyorsan bu düşünceden vazgeçmeni öneririm bu tür davranışların sonu yok artarak devam eder hiç başlama bunu aklından geçirmen hata bu konuyu görmediğimi varsayıyorum iyi günler.

Haksız kazançtan dolayı ceza yemeniz yüksek ihtimal. Faturalandırarak ellerinde ciddi bir kanıt oluşturup dava açabilirler. Siz de karşılığında dava açabilirsiniz fakat sizin olmayan paraya göz koymamanız en doğru karar olur .Unutmayın onlar size nasıl paranızı düzgün bir şekilde iade ettiyse sizin de aynı tevazu , güzellikle karşılık vermeniz gelecek 2-3 kuruş paradan çok daha hayırlı ve güzel olur :)
onların kuralları kayıt olurken kabul edilen kullanım koşulları şartnameleri resmi olarak vergisini vermesi devletle irtibatta olması vesaire bulunduğundan dolayı cumhuriyet savcısı hakkında soruşturma açtığı an olayın en ince ayrıntısına kadar araştırırlar karşı dava falan boş iş

hatta şu yazın gözüme çarptı şurada bile hukukçu olmayan bir insanın dahi bunun yanlış bişey olduğunu anlaması gerekir diye düşünüyorum.
"uzun lafın kısası paraya konsam dava yer miyim"

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
o online alışveriş sitesinin trendyol hepsiburada falan olma ihtimalinin yüksek olduğunu varsayarsak senin ibanınını telefonunu ipni nereden girdiğini biliyor yüz milyonlarca dolarlık şirket denemesi bedava bişey diyemem ama bi anda sabahın 7sinde kapıda polisleri görüp ifadeye çağrılmak istemiyorsan bu düşünceden vazgeçmeni öneririm bu tür davranışların sonu yok artarak devam eder hiç başlama bunu aklından geçirmen hata bu konuyu görmediğimi varsayıyorum iyi günler.

onların kuralları kayıt olurken kabul edilen kullanım koşulları şartnameleri resmi olarak vergisini vermesi devletle irtibatta olması vesaire bulunduğundan dolayı cumhuriyet savcısı hakkında soruşturma açtığı an olayın en ince ayrıntısına kadar araştırırlar karşı dava falan boş iş
Haklısınız . Günde binlerce işlem yapılıyor ve bunların içinde elbette hatalı işlemler olacaktır. Bu 50 liralık bir işlem de olabilir 200.000 liralık bir işlem de olabilir. Kesinlikle bunun önlemini almışlardır

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Haklısınız . Günde binlerce işlem yapılıyor ve bunların içinde elbette hatalı işlemler olacaktır. Bu 50 liralık bir işlem de olabilir 200.000 liralık bir işlem de olabilir. Kesinlikle bunun önlemini almışlardır
elbette kullanıcıya verilen güveni bir kere zedelediler mi suistimal ettiler mi alışveriş yapılmayabilir şirketin veya markanın adı lekelenir hissesi dibi görür iflas bile edebilir kuralları vardır bencede önlemini almışlardır eğer takmasalar 2 kere ödedik diye aramazlar değil 200.000 lira 20 kuruş bile olsa paranın nereye gittiği falan hepsinin kaydı tutuluyordur.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
tabikine kendinizi onların yerine koyun empati kurun belki 50 yere tick atardın peşini bırakmazdın yani senin de faturalardan felan her türlü cezayi işlem uygulana bilir

Live to die 💎axii
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
suç onların daha dikkatli olmaları gerekiyordu sonuçta sen onlara 2 kere zorla attırmadın onların dikkatsizliği olduğu için sıkıntı olmaz

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
zorunda değilsin ben olsam atmazdım :D

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Haksız kazançtan dava yiyebilirsin ama ufak bir miktarsa ugraşmazlar muhtemelen

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Dava yersen avukat parasından yine zarara girersin ver adamların parasını boşver

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
suç onların daha dikkatli olmaları gerekiyordu sonuçta sen onlara 2 kere zorla attırmadın onların dikkatsizliği olduğu için sıkıntı olmaz
bence bu yanlış dava açsalar ama ekstra bile alabilirler muhasebede gelen giden paralar falan var itilaf mı istinaf mahkemesi mi ne var ayrıca bu sana ödenen şey bi nevi borç gibi gözüküyor ve kabak gibi kanıtlları var bankasına geliyor sonuçta

Haksız kazançtan dava yiyebilirsin ama ufak bir miktarsa ugraşmazlar muhtemelen
ya uğraşırlarsa peki xD adamların halihazırda bi sürü avukatlarının olduğunu bilmek herhalde afrikada yaşamıyorsak hepimizin bileceği bi şey

ama hata onlarda değilmi zaten adam niye suçlu oluyor
bu usulsüzlüğe yani bir diğer adıyla yolsuzluğa giriyor kankam

Зависит от того, что вы туда взяли и почему вернули

Live to die 💎axii
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
bence bu yanlış dava açsalar ama ekstra bile alabilirler muhasebede gelen giden paralar falan var itilaf mı istinaf mahkemesi mi ne var ayrıca bu sana ödenen şey bi nevi borç gibi gözüküyor ve kabak gibi kanıtlları var bankasına geliyor sonuçta

ya uğraşırlarsa peki xD adamların halihazırda bi sürü avukatlarının olduğunu bilmek herhalde afrikada yaşamıyorsak hepimizin bileceği bi şey

bu usulsüzlüğe yani bir diğer adıyla yolsuzluğa giriyor kankam

anladım ama adamlarda daha dikkatli olmaları gerekiyor özellikle online alışveriş siteleri ekstra önem vermeliler bu konulara

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...