OpenAI CEO'su, Küresel Yapay Zeka Koordinasyonuna "Umutlu" Bakıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Katılım
22 Haz 2022
Mesajlar
2,284
Çözümler
441
Tepki puanı
1,046
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:


OpenAI CEO'su, küresel yapay zeka koordinasyonuna 'umutlu' bakıyor.


ChatGPT üreticisi OpenAI'nin CEO'su Pazartesi günü yaptığı açıklamada, başkentleri ziyaret etmenin kendisini "oldukça umutlu" bıraktığını ve yapay zeka (YZ) konusunda küresel koordinasyon için umutlu olduğunu belirtti. Microsoft Corp (MSFT.O) tarafından desteklenen bu girişim şirketinin halka açık yüzü, generatif yapay zeka (GYZ) ilgisi üzerinden faydalanmayı ve gelişmekte olan bu teknolojinin düzenlenmesi konusunda etkisini göstermeyi amaçlayarak yoğun bir seyahate çıktı.

Tokyo'daki öğrencilere konuşan Sam Altman, "Bu seyahate ... varoluşsal riski azaltmak için kısa vadede küresel işbirliğinin mümkün olacağına dair şüphelerle başladım, ancak şimdi seyahati tamamlarken oldukça umutlu hissediyorum" dedi. Düzenleyiciler, metin ve görüntü oluşturabilen generatif yapay zekanın kullanımını yönetmek için mevcut kuralları uyarlamak ve yeni yönergeler oluşturmak için çaba sarf ediyorlar. Bu teknolojinin geniş bir endüstri yelpazesini dönüştürme potansiyeli hakkında heyecan ve korku uyandırması muhtemel.


Avrupa Birliği, bu yıl yasalaşması beklenen taslak yapay zeka kanununa ilerliyor, Amerika Birleşik Devletleri ise yeni yasalar oluşturmak yerine mevcut yasaları yapay zeka için uyarlamaya yöneliyor. Altman Nisan ayında Japonya'yı ziyaret etti ve Başbakan Fumio Kishida ile bir araya geldi. Ülkede bir ofis açmayı düşündüğünü söyledi. "Gerçekten olumlu bir şekilde ilerliyoruz" diyen Altman, ayrıntı vermeden konuştu.

Japonya, tüketici arasında heyecan yaratan generatif yapay zeka hizmetlerine şu anda geride kalan bir ülke olarak görülse de, imalat devleri otomasyon teknolojisine yatırım yapmaktadır. "Burada insanların ve makinelerin birlikte çalışmasına yönelik uzun bir geçmiş var" diyen Altman, Singapur, Endonezya ve Avustralya'yı ziyaret edecek ve ardından ABD'ye dönecektir.​
 
Onaylı Üye
Katılım
7 Ağu 2019
Mesajlar
51
Tepki puanı
0
Ödüller
4
Yaş
26
6 HİZMET YILI
gündem hızlı bakalım bu işin sonunda bizi neler bekliyor
 
Onaylı Üye
Katılım
28 Kas 2021
Mesajlar
63
Tepki puanı
2
Ödüller
2
Yaş
39
4 HİZMET YILI
bende umutla yaklaşıyorum ama bizim ona ulaşabileceğimiz zaman ne zaman olur onu şeyapmak lazım
 
Admin
Katılım
9 Eki 2017
Mesajlar
13,551
Çözümler
1,055
Tepki puanı
3,384
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Yapay zeka konusunda küresel koordinasyon ve işbirliği umut verici bir adım
 
Onaylı Üye
Katılım
31 Eki 2022
Mesajlar
57
Tepki puanı
3
Ödüller
1
Yaş
26
3 HİZMET YILI
hadi bakalım hayırlısı her saniye başka bişey çıkıyo işin içinden
 
Onaylı Üye
Katılım
12 Haz 2023
Mesajlar
53
Tepki puanı
2
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Şuan için tehdit değil ama eğer Web'e erişimini açarlarsa büyük bir sorun. GPT4'de Web'e erişim açılacağı söyleniyor.
Bu şu demek: Senin yazdığın sorduğun soru gidip webte arayıp sonucuna bakıp sana anlatabilir hale gelecek.
 
Onaylı Üye
Katılım
26 May 2020
Mesajlar
50
Tepki puanı
1
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
teknolojinin gelişimi giderek daha da ivme kazanıyor 40 sene önce bundan 30 sene öncesi tahmin edilebilirdi ama şuanda 5 sene sonrayı bile tahmin edemiyoruz
 
Seçkin Üye
Katılım
7 Kas 2023
Mesajlar
302
Tepki puanı
19
Ödüller
1
Yaş
20
Sosyal
2 HİZMET YILI
adamlar sürekli gelişiyor keşke bizimde böyle girişimlerimiz olsa
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst