Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Sizce dostlarım OpenGL nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Haydi gelin hep beraber öğrenelim!

OpenGL Nedir ve Ne İşe Yarar?

OpenGL İngilizce açılımı "Open Graphic Library" Türkçe açılımı ise "Açık Grafik Kütüphanesi" olan 2D ya da 3D grafikleri ekrana çizmek için kullanılan bedava grafik geliştirme arabirimidir. OpenGL ile projeler geliştirmek veya yapmak için "DevC++ - Glut.h kütüphanesi" kullanabilirsiniz farklı sürümlerini internetten de bulabilirsiniz. OpenGL ilk olarak 1992 senesinde piyasaya sürülmüş bu zamana kadar gelişerek gelerekek son sürümü olan 4.4 sürümü ile günümüzde kullanılmaya devam etmektedir. Belirli alanlar da sıkça sarfedilen OpenGL yazılımların ortamında daha çok "DirectX" ile beraber destek verdiği "API" olma özelliğini taşımaktadır.

Öyleyse Nerelerde Kullanılır?

Bildiğiniz üzere OpenGL daha çok oyunlar da görülmektedir bir zamanlar "Counter Strike 1.6" da bile hata olarak karşımıza çok çıkıyordu. Oyun piyasasında hala güncel olarak kullanılan OpenGL daha bir çok ortamda da kullanılıyor bunlara örnek verecek olursak sanal gerçeklik gözlükleri, bilimsel görselleştirmeler, CAD (Computer Aided Design) ve son olarakta uçuş simülasyonların da kullanılmaktadır. OpenGL hem yazılımcıların geliştirme alanında kullandığı hem de kullanıcıların yazılımı çalıştırırken kullandığı bir arabirimdir. OpenGL aslında her ne kadar bir çok hata verse de donanım ve yazılımın en verilimli ve hatasız şekilde çalışması için yapımcılar tarafından bırakılamaz bir özellik taşıdığı için (API) günümüzde bile kullanılmaktan çekinilmiyor. Tabi ki günlük hayatta artık OpenGL yerine DirectX kullanılıyor yapımcılar OpenGL yaşlandığını tam verim alamadığını söylerken DirectX günden güne gelişimini sürdürüyor ve size en iyi performans, kalite ve verimliliği sunmaya çalışıyor. Aşağıda sizler için ufak OpenGL örnekleri ile ilgili görseller bırakıyorum, isterseniz göz atabilirsiniz.

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
En çok simülasyonlarda kullanılıyor galiba.

Bilmeyenler için yararlı bir konu.

Her zaman bir çıkış vardır...
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Directx daha iyi ben şahsen onu tercih ediyorum teşekkürler yararlı konu

⚡Süper Güçlerim Var⚡
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Directx içinde yapsan güzel olur.Ben Direcktx kullanıyorum oda fps daha yüksek oluyor ondan . nedenini neden daha yuksek fps alıyorum onuda anlamıyorum .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...