Oruç İle İlgili Soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Farkına bile varamassın.
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Herkese Merhaba , Allah Tuttuğunuz Orucu Kabul Etsin.
Cevabını Bulamadığım Soru Şu Size Sadece Fikrinizi Soruyorum Ve Kesin Bir Kaynak Varmı Ayet Vb Gibi
Ramazan Ayında Herhangi Bir Gün Keyfiyen Niyet Etmesem O Gün Oruç Tutmasam 61 Gün Kefaret Ödermiyim ?
Birçok İnsan Ödemessin Niyet Etmediğin İçin Diyor Bazı Kaynaklarda ( Okul Siyer Kitabı ) Gibi Niyet Etmessen Kazası 1 Gün Gibi Yazıyor
Şahsen Benim Düşüncemde Keyfiyen Tutmadığımız İçin 61 Gün Kefaret Ödeyeceğimiz
Çünkü Ramazan Ayında Oruç Tutmak Farz Ve Sen Canın O Gün Tutmak İstemediği İçin Tutmuyorsun
Yorumlarınızı Bekliyorum...

Logo Ve Grafik Tasarım
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Müslümanlık her yönden kolaylık dini olduğu için, tutmak istemezsen niyet etmezsin ve tutmadığın gün kadar ramazan bitimnde tutabilirsin.
Post automatically merged:

Moderatörün son düzenlenenleri:
⚡Süper Güçlerim Var⚡
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bir sebebin var ise ramazandan sonra 1 gün kazasını tutarsın ama keyfi ise bilemiyeceğim tam emin değilim ama önemli bi sebeb yok ise tut yinede senin kararın , senin iraden.

Acemi Mühendis
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Keyfiyeten tutmadığım olmadı. Hasta, ilaç vb durumlarda 1 veya 2 kez bozmuştum. Ramazandan sonra telafisini tuttum. Keyfi olarak tutmamazlık yapmayın.(bence)

Üye
7 HİZMET YILI
eğer tutmassan kazasını tutman gerekir ( 1 gün ) niyet edip orucu bozarsan ( 61 gün )

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Istersen 30 gün tutma . kış ayında günler kısa o zaman 30 gün tutarsın ama ramazan ayındaki sevap ile kış ayındaki sevap ayni degildir.

Btw
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Tutmazsan illaki O senin karşına çıkacaktır ya bu dünyada yada diğer Dünyada O yüzden tutuyoruz
1 ay yemek yeme nolucak ki sağlıklı insansın problemin yok insanları anlarsın o beğenmediğin değerlerini anlarsın ?

Griffin Premium
Ödüller
12
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bu sene rekor kırıp full oruç tutacağım inşallah

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
o dedigin olay nıyetlenıp uyanınca keyfıyen boşver orucu deyip birşey yer içersen o şekil olur.

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk şöyle diyim ben bu konuyu birkaç hocayla görüşdüm ve bana tutmadığın orucun kefaleti 1 gündür dedi ancak -seferi -hasta(yani iğne veya düzenli ilaç kullanmak gibi) akli durumun yerinde deilse tutmassın dedi. İnşallah sorunun cevabını bulmuşsundur.:brainfree::200iq:

* xάήάx *
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Keyfiyeten islamiyette ne yapar isek yapalım cezası da kararı da kesin ve nettir. Bir Müslümanın hastalık veya yolculuk gibi meşru sebepleri olmaksızın keyfi olarak oruç tutmaması haramdır. Bu davranış, Allah’a isyan anlamı taşır. Bu kişi hasta veya yolcu olmadığı için keyfi olarak tutmadığı oruçları kaza etmesi gerekmez. Zira Bakara sûresinin 184 ve 185. ayetlerinde sadece hasta ve yolcuların oruç tutmamaları halinde kaza edebilecekleri bildirilmiştir. Sevgiler

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Namaz gibi düşün oda farzdır.

Orucu mu tutuyorum ama ben de namaz ı 5 vakit kılmıyorum günah olduğunu bile bile.

Günahkar müslümanlarız malesef.

Günah olduğunu zaten biliyorsundur. Günahı işleyip işlememek senin tercihindir. Sonuçta günah işleme özgürlüğümüz var. Ancak bununda hem bu dünya da hemde diğer dünyada cezası da elbette olacaktır. Umarım cezamızı bu tarafta bitiririz. Öteki tarafa kalırsak halimiz pek yaman.

İnşallah müslümanlığı tam anlamıyla yaşayabilirsin, yaşayabiliriz.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bir şey olmadıgını sanıyorum ama sahur gecesi niyet etmek daha sevaptır diye biliyorum ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...