overclock hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
işlemçi=amd athlon ii 2x 250 3.00Ghz
anakart=m68mt-s2
bugün o.c yapıp işlemçinin fsb değerini artırdım 214 e getirdim
voltaj 1.3v
çarpan 15x
sistemde sıkıntı çıkmadı o.c oldu ve yaklaşık 30 dk stres testi yaptım cpuya aşağıdaki değerler çıktı.(not:testi 2019da yapmadım)
sıcaklık oc ve voltaj düşürme .png

sıcaklık oc ve voltaj düşürme2.png

sonra sistemi 3-4 saat kullandım sıkıntı çıkmadı ve sonra pc yi kapattım ve sonra yeniden açtığımda yavaş açıldı ve şu hata çıktı Warning!Now system is in safe mode please re-setting cpu frequency.ve bu hatayı f1 e basıp geçtiğimde o.c olmuyor işlemci
biostan fsb yi sadece 201 e alsam dahi bu hata çıkıyor(sadece fsb 200 de olduğunda hata çıkmıyor).ve bu hata yüzünden işlemçiyi overclock yapamıyorum.Sorunun çözümünü bilen varsa anlatabilir mi?

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Biraz daha zorlarsan işlemci ölücek kankam. Eski pcmi böyle hurdaya çıkarmıştım. Bilgisayar seni açıkca uyarıyor. Uyarıya göre işlemciye fazla yüklendiğin için bilgisayar otomatik olarak kendini güvenli moda alıyor (yanlış anlaşmışta olabilirim) işin özeti 5 10 fps fazla alıcam diye yıpratma işlemciyi. Bu tür o.c islemleri bileşenlerin ömrünü kısaltıyor.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Biraz daha zorlarsan işlemci ölücek kankam. Eski pcmi böyle hurdaya çıkarmıştım. Bilgisayar seni açıkca uyarıyor. Uyarıya göre işlemciye fazla yüklendiğin için bilgisayar otomatik olarak kendini güvenli moda alıyor (yanlış anlaşmışta olabilirim) işin özeti 5 10 fps fazla alıcam diye yıpratma işlemciyi. Bu tür o.c islemleri bileşenlerin ömrünü kısaltıyor.
o.c doğru yapılırsa herhangi bir şekilde yıpratmaz işlemçiyi hem işlemçi stres testinden full yükte 58 derecede çıktı.yıpranması mümkün değil.zaten voltaj da 1.3 volt hem o kadar zorlamadım ben işlemçiyi adamlar bu işlemçiyi 3.9 ghz ye çıkartıyor ben sadece 3.2 ghz ye çıkardım işlemçiyi

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
o.c doğru yapılırsa herhangi bir şekilde yıpratmaz işlemçiyi hem işlemçi stres testinden full yükte 58 derecede çıktı.yıpranması mümkün değil.zaten voltaj da 1.3 volt hem o kadar zorlamadım ben işlemçiyi adamlar bu işlemçiyi 3.9 ghz ye çıkartıyor ben sadece 3.2 ghz ye çıkardım işlemçiyi

Doğrudur. Benim yaptığım işlemler biraz fazla abartılı olsada yine de ne olursa olsun tavsiye etmediğim bir işlem. Sorunun kaynağına gelecek olursak. Bios ayarları engelliyor olabilir. Bios ayarlarını default yapıp tekrar denemenizi tavsiye ederim. Bazı durumlarda bilgisayar otomatik olarak daha güvenli çalışması için bios ayarlarını değiştirebiliyor.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Doğrudur. Benim yaptığım işlemler biraz fazla abartılı olsada yine de ne olursa olsun tavsiye etmediğim bir işlem. Sorunun kaynağına gelecek olursak. Bios ayarları engelliyor olabilir. Bios ayarlarını default yapıp tekrar denemenizi tavsiye ederim. Bazı durumlarda bilgisayar otomatik olarak daha güvenli çalışması için bios ayarlarını değiştirebiliyor.
default yapınca zaten çalışıyor pc sıkıntı olmuyor ben o.c ile kullanmak istiyorum pc yi
biosu sıfırlayıp fsb yi 201 e alsam dahi çalışmıyor illa fsb 200 olcak

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Bilgisayarını bu kadar yormaman gerek 2-3 fps artırıcam diye 2-3 render artıcak diye.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bilgisayarını bu kadar yormaman gerek 2-3 fps artırıcam diye 2-3 render artıcak diye.
ya konuyu okumadınız mı?3.00 ghz den 3.2 ghz ye çıkardım işlemciyi ve 1.3 voltaj da iken yaptım bunu yükte 58 derece oldu.Bu bilgisayarı yormak mı oluyor?
Bir işlemci 58 derece yanabilir mi sence?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...