[OVERCLOCK] Lütfen gerçekten bilenler bakabilir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bu konuyu biraz araştırarak açtım farklı sayfalarda incelemem ve farklı videolar izlememe rahmen hala anlıyamadım overclock yaparken sistemimin en üst seviyesini kimse söylemiyor ve buna bakarak overclock yapamıyorum hadi overclock yaptım diyelım sistemime zarar varmı işlemcimde sıkıntı olurmu yardım edebilecekler yazabilirmi

İşlemcim ----> Ryzen3 2200g

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
hocam bende bugun ızledım bır yayınca fps arttırmak ıcın adımlarında gördüm fakat bende cözemedim senin gıbı farklı vıdeo lar ızledıgım halde

burayada yorum atıyorum ki bılen bı arkadas cıktıgında bende bu bılgıden faydalanayım

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yapmayı deniyeceğim şuan olursa yazarım Lovino#9029 dc

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Tamam hocam burdan bılgı verırsın duruma göre discord gecerız olurmu ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Eğer tamamen bilmiyorsaniz bulaşmayın yakarsınız parçayı elinizde patlar . Bilen biri yapsın

2030da ismimi yeniden değişeceğim inşAllah
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
sistemi çok yarar ömrünü yer her zaman olmaması gereken bir şey dikkat etmeni tavsiye ederim laptop ise hiç girme o işlere
masaüstüyse bi geri dönüş noktası oluştur yinede yapmadan önce

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sağlıklı ve sınırlı OC işleminin sisteme bir zararı yoktur. Lakin kalkıpta üst bir seviyeye ayarlarsan zararı var tabi ki. İşlemcinin ömrünü kısaltır böylece ve yorduğu içinde ısınabilir. Ayrıca maximum 5-10 Fps farkı için önermem böyle bir şey şahsen. Olduğu gibi kullanmak daha sağlıklı. Yine de sen bilirsin tabii ki. Dediğim gibi: Sınırlı OC yaparsan zararı olacağını sanmıyorum. Lakin çok fazla hızı aşırtma.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Eğer overclock'u abartmazsanız çok yararı var.Diğer türlü sistem elinizde kalabilir

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
anakartından otomatik overclock özelliği varsa kapat.düzelmezse cpu,ekran kartı ve anakartın sıcaklıklarını kontrol et.

hello there stalker :v
Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
overclock denilen şey bazı donanımların voltajlarının artırılmasıyla biraz daha fazla performansta çalışmaya zorlanmasıdır, bilgisayarındaki soğutma sistemi yeterli değilse hiç deneme, stock soğutucularla olmaz bu iş, diğer arkadaşların da dediği gibi yakarsın parçaları, AMD işlemciler aşırı ısınmalarıyla ünlü, ona göre bir soğutucu lazım.

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Overclock'u Fazla Abartma Derim, Sistemin Çöp Olabilir. Ayrıca Normal Bir Şekilde Kullanmanı Tercih Ederim. Hiç Kurcalama O Bölümü.

Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
İşlemciye overlock yapıldıgında ısınma artışı oluyor sıvı soğutma öneriyolar bunun için ekran kartını bende bilmiyorum ama yayıncı ve grafikerler icin gerekli oluyor diye biliyorum

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Overlock ayarını güzel yaparsan baya faydasıını görürsün

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
sistem çok ısınıyor ama performans bakımından çok etki ediyor.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bilmiyorsan uğraşma elinde kalır ben şahsen senle aynı sorunları yaşıyorum ama ellemiyorum biliyorum cunku bıseyler yapsam zararlı ben cıkacam

saazp
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kardeşim şöyle birşey var işlemcine oc yapıcak isen ekran kartının iyi olması lazım eğer ekran kartın kötüyse işlemciye yaptığın oc bi işe yaramaz o işlemciye 1060 yada rx 580 taktıysan oc yapabilirsin stok soğutucusu var ise fazla abartma oc ye eğer 1050 ti 1050 gibi ekran kartın var ise oc yapma zaten besler işlemci çok rahat o ekran kartını

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
dostum overclock güçlü soğutma ister , ayrıca bilgi ister yani bence hiç bulaşma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...