Bu konularda pek bir bilgim yok
bu videoyu izleyerek yapmayı denedim fakat PC kapandı tekrar denedim yine kapandı sistem özelliklerim videodaki kişinin özellikleriyle aynı
Intel HD 5500
4 GB RAM
i3 5005U 2.00GHz
Overclock riskli bir işlem yalnız risklerini kabul ederek bu işe girişin derim kapanmasının nedenide işlemciye aşırı voltaj vermenizden kaynaklanıyor kendini korumaya alır zaten genelde ve sistemi kapatır deneme yanılma ile doğru değerleri bulacaksınız aynı sisteme sahip olsanız bile overclockta soğutma esastır ayrıca bu tip yazılımları kullanmak yerine Bios üzerinden yapın işlemleri o daha sağlıklı olur doğru ayarları bulduğunuzda not edersiniz bir yere.
overlock biraz bilgi ister kardeşim sistemine göre ayar yapman lazım videodaki nin sistemi farklı olabilir. eğer overlock u abartırsan sistem kaldıramayıp kitlenir veya kendini kapatır çok abartmadan hafif yükseltebilirsin
overlock biraz bilgi ister kardeşim sistemine göre ayar yapman lazım videodaki nin sistemi farklı olabilir. eğer overlock u abartırsan sistem kaldıramayıp kitlenir veya kendini kapatır çok abartmadan hafif yükseltebilirsin
overclock kesinlikle tavsiye etmem. Performans artırmak ve VRAM artırmak için "Intel Graphics 5500 modded driver" yaz indirin. bende kullanıyorum. 31'den 49 fps çıktı
eğer konu hakkında bilgin yoksa video izleyerek yapmaya falan çalışma bilgisayarın içinden geçer yakar atar üstünde mangal yaparsın kardeşim ha illa yapacağım dersen iyice araştır sonra buram buram işlemci kokusu gelmesin ama yerinde olsam hiç bilgim yokken bulaşmam hızlandırıcam derken kökten bilgisayarımdan olmam gene de sen bilirsin
Riskli bir iş sistemin yana bilir bu iş için özel sistem topluyor adamlar ve işlemcinin besleme pini 8,psu da sistemini iyice besleyen bi psu olmadıgı surece çok riskli.
İşlemciyi soğutmakta cabası adamlar işlemcilerini soğutmak için sıvı nitrojen kullanıyor senki hava sogutmalı bir fanla pek bişey bekleme:/
Fazla pc yi zorlama derim yoksa ekran kartını eline alirsin overclock yapmayı göze alıyosan ekran kartınin 2 veya daha fazla fan gerekir kısaca sogutman iyi olacak ki verim alasın
Pc win10 mu ?
Ekran kartin kac gb ve yazılımı nvdia mı ? amd mi ?
Post automatically merged:
Gtx 1050 yi bu konu icin yakmis bi adamim bu isi goze aliyosan yap bilmiyosan hic bulasma bende yapa yapa ne oldugunu öğrendim fakat bu işi her zaman dengeli yapmalısın herzaman bu iş olmaz