Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğru bir şekilde bilen bir kişiye yaptırırsanız performansınız artar, ama rastgele overclock yapıyorum diye çekirdek hızını artırırsanız yani dengelemezseniz kartı kalıcı hasarlar verebilirsiniz
Overclock işlemi için yapmanız gerekenler: -Sisteminizin iyi bir soğutmaya sahip olduğundan emin olun. -İşlemcinizin sabit bir hız performansına sahip olduğundan emin olun.
-İşlemci sıcaklığını kontrol edin .
-İşlemci sıcaklığını kontrol edin .
-BIOS’a Girin .
-Overclock Yapın!
Owerclock videolarının bütün hepsine inanmayın. Bilgi ve tecrübe gerektirir. Bir at düşünün sırf koşabiliyor diye yarışa sokmanın mantığı yoktur. İşlemcilerde aynıdır. Sırf owerclock özelliği var diye istediğiniz gibi ayarlarsanız ya ana kartdan yada işlemciden dumanlar çıkabilir. İşlemcinin ve ana kartın yanması tecrübe ile sabittir.
ben bizzat kendim yapmıştım kaç sene önce biliçsiz bir şekilde ve şuan ekranımın alt bölgesinde yeşil çizgiler var ekran kartı çöp oldu yenisini almam lazım yapıcak arkadaşlar varsada adam gibi öğrenip yapsınlar
Ya nasıl olursa olsun ne kadar olursa olsun iyi bi soğutma sistemi şart ve ayarları olabildiğince az yükseltmek en iyisi. Fazlası sistemin ömrünü hızlı bi şekilte tüketecektir.
Overclock her zaman siteme zarar verdiği düşünülür, bilinçli ve dikkatli bir şekilde yapıldığında sisteminize asla zarar vermez. Bilinçsizce yapılan overclock, başta işlemci olmak üzere, anakart ve ekran kartına kalıcı hasar verebilir. Üstelik çoğu bileşen, (bazı firmaların overclock için özel ürettiği bileşenler hariç) overclock sonucu oluşan hasar yüzünden garanti kapsamı dışında kalabilir. Overclock, yapıldığı bütün bileşenlerin ömrünü az da olsa kısaltır. Artan voltaj ihtiyacı da elektrik faturanıza cüzi bir miktarda yansıyacaktır.
yeterli donanım bilgisi olmayan arkadaşlara tavsiye etmediğim konu bilmeyen arkadaşlarımız yapıyor ve hoş olmayan durumlarla karşılaşıyorlar ayrıca bu işte sıvı sogutma en az 240 mm olması kaydıyla yapılabilir