Onaylı Üye
Merhabalar arkadaşlar ben tipik bir oyun bağımlısıyım.
Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Beynim bana fısılıyor; "Yeter birazda oyun oynayalım" Bende bu arzuma karşı koyamıyorum ve genelde aralıksız 6-7 saat gibi korkunç rakamlara kadar oynuyorum.Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Pandemi döneminde böyle bir bağımlılığım oldu evde kalınca sıkıntıdan oyunlara sarmıştım ve artık kurtulamıyorum.
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)
Düşündümki bugün bu konuyu tartışabiliriz, çözüm önerileriniz nelerdir?
Sizinde benim gibi oyun bağımlılığınız varsa çözmek için ne yapıyorsunuz?
Bana yardım edebilirmisiniz? Bu bağımlılık ölümden beter
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)
Düşündümki bugün bu konuyu tartışabiliriz, çözüm önerileriniz nelerdir?
Sizinde benim gibi oyun bağımlılığınız varsa çözmek için ne yapıyorsunuz?
Bana yardım edebilirmisiniz? Bu bağımlılık ölümden beter
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap