Oyun bağımlılığını nasıl aşabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar ben tipik bir oyun bağımlısıyım.
Canım sıkıldığında, Üzgün olduğumda, Sinirlendiğimde kısacası bütün olumsuz durumlarımda oyuna saran birisiyim. (Bağımlılık)
Bu durumun hayatımı nasıl mahfettiğinin farkındayım, Örneğin biraz oturup kod çalışmak istiyorum ve aradan 20 dakika geçiyor,
Beynim bana fısılıyor; "Yeter birazda oyun oynayalım" Bende bu arzuma karşı koyamıyorum ve genelde aralıksız 6-7 saat gibi korkunç rakamlara kadar oynuyorum.
Pandemi döneminde böyle bir bağımlılığım oldu evde kalınca sıkıntıdan oyunlara sarmıştım ve artık kurtulamıyorum.
Akrabalarımdan ve çevremden tavsiyeler alıyorum mesela: "Oyunu sil ve onu düşünmemeye çalış" diyorlar. Oyunu siliyorum fakat bi süre sonra canım sıkılıyor, daralıyorum sanki dünyanın sonu gelmiş gibi yapacak birşey yokmuş gibi hissediyorum ve bum.. Tekrar kendimi oyunu indirirken buluyorum (Komik ama bu başıma 10 kereden fazla geldi)

Düşündümki bugün bu konuyu tartışabiliriz, çözüm önerileriniz nelerdir?
Sizinde benim gibi oyun bağımlılığınız varsa çözmek için ne yapıyorsunuz?

Bana yardım edebilirmisiniz? Bu bağımlılık ölümden beter
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
dostum tamamen kendi beyninde halletmen gereken bişey bu o zaman silmek formatlamak işe yaramıyorsa iradeni yenmen gerekiyor

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kanka sana ne yarar biliyor musun. Spor yapmak. Ben de senin gibiydim fakat şuan ki halimi görsen şaşırırsın

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
dostum tamamen kendi beyninde halletmen gereken bişey bu o zaman silmek formatlamak işe yaramıyorsa iradeni yenmen gerekiyor
Kanka sana ne yarar biliyor musun. Spor yapmak. Ben de senin gibiydim fakat şuan ki halimi görsen şaşırırsın
2'nizede yanıtlarınız için teşekkürler, fakat biraz daha açabilirmisiniz acaba?

@melior4 Mesela spordan kastın nedir yürüyüşmü?
@ncon Bunun için tavsiyelerin varmı?

Özür dilerim arkadaşlar gerçekten kötü durumdayım gözlerimin altı şişiyor artık içicilere benziyorum :(

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI

Özür dilerim arkadaşlar gerçekten kötü durumdayım gözlerimin altı şişiyor artık içicilere benziyorum :(
Hayır kanka ağırlık kaldırmaktan bahsediyorum reklam olarak görülmesin lütfen ama instagram adresim burada sana yardım ederim istersen oyunda oynarız her akşam sıkıntı yok ig.erenalpgüven

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI

mesela planlar yapabilirsin küçük çaplı başlangıçta yarın uyanınca 1 saat boyunca kitap okuyacağım veya yarım saat gibi ve bunu her gün düzenli yapman gerekiyor pes etmeden bi süre sonra planları büyüterek o şekilde adapte olacaksın

Video Editörü
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Dostum kendini meşgul edecek şeyler bulmalısın sosyalleşmen lazım belki sana iğrenç gelecek insanlarla diyalog kurmak ama dayanacaksın 2-3 hafta kendini zorla diyalog kur sonra yavaş yavaş alışacaksın gezeceksin film izleyeceksin kendinle baş başa kaldığında şunu düşün "hayatında oyun oynamaya başlamadan önce bir hayatın vardı oyun oynamadan da olur" Değil mi? Bu mantıkta bak.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sabah 6 da uyanıp sahil yürüyüşü yap... bir kaç hafta bunu tekrarla.. faydasını göreceksin

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
hocam bende senle aynı durumdayım nerdeyse evden çıkmıyorum oyun oynuyorum acıkıyorum sonra yerim diye oyuna devam ediyorum. Akıl vermek gibi olmasın ama spor,manita,arkadaş ve minumum aktivite yapabileceğin biri yoksa çok zor bırakılmıyor. Gezmek dolaşmak yürüyüş gibi şeyler yaparak bağımlılıktan kurtululabilir fakat bu seferde üşengeçlik oluyor yani kısacası :) zorrr.

Üye
4 HİZMET YILI
evleneceksin ve biraz düzene girecek.tamamen bırakmana gerek yok belli saatlerde günlerde oynayan ekip bulacaksın iş çözülecek

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
benim yaşım 43 ve halen oyun oynuyorum ama sadece hafta sonları aslında zamanım olsa hafta içide oynarım ama fazla bağımlı deyilim maksat kafamı boşaltmak

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
benim yaşım 43 ve halen oyun oynuyorum ama sadece hafta sonları aslında zamanım olsa hafta içide oynarım ama fazla bağımlı deyilim maksat kafamı boşaltmak
aynen bende o şekil ama bunu gerçekten sigara bağımlılığı haline getirenler var
evleneceksin ve biraz düzene girecek.tamamen bırakmana gerek yok belli saatlerde günlerde oynayan ekip bulacaksın iş çözülecek
hocam bende senle aynı durumdayım nerdeyse evden çıkmıyorum oyun oynuyorum acıkıyorum sonra yerim diye oyuna devam ediyorum. Akıl vermek gibi olmasın ama spor,manita,arkadaş ve minumum aktivite yapabileceğin biri yoksa çok zor bırakılmıyor. Gezmek dolaşmak yürüyüş gibi şeyler yaparak bağımlılıktan kurtululabilir fakat bu seferde üşengeçlik oluyor yani kısacası :) zorrr.
sabah 6 da uyanıp sahil yürüyüşü yap... bir kaç hafta bunu tekrarla.. faydasını göreceksin
Yorumlarınız için teşekkürler dostlar.
Benim bağımlılığım ot bağımlılığı kadar olmuş durumda malesef :(

Üye
4 HİZMET YILI
kanka bu ha bıraktım bırakalımla olmuyor valla tamamen irade meselesi.

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
dostum asla pes etmemelisin. Ben eskiden 5 6 saati aşkın bi süre oyuna bağlanırıdm. Sonra kendimi sorgulamaya başladım ,dedimki ben neden güzel şeyler başaramıyım 5 6 saatlık süre kaybında.
Sonra kendime sosyal hobiler edinmeye başladım hiç yoktan gece bi arkadaşımla 6 saat oyun oynayacağıma 2 saat bisiklet turuna çıkıp, 1 saat spor yapıp halı sağalara maça gittim.
ve bağımlılıktan kurtulayım derken bi bakmışmki kendimi çok iyi bir şekilde geliştirmeye başlamıştım.
etrafımda çevrem manita falan dolmaya başladı. sonra aklıma gelmeye başladı eskiden 5 6 saat oyun oynayan sivilceli çocuktum şimdi ne oldum diye.

dostum kendi hikayemi anlattım sende bu yola koyulabilirsin (motivasyon değildir)

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sabah 7'de kalkıp akşam 10'a kadar aralıksız lol atan biriydim. Bu sorunumu yaşım geçtikçe kendiliğinden çözüldüğünü farkettim. Ekstra bir şey yapmama gerek kalmadı.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Sabah 7'de kalkıp akşam 10'a kadar aralıksız lol atan biriydim. Bu sorunumu yaşım geçtikçe kendiliğinden çözüldüğünü farkettim. Ekstra bir şey yapmama gerek kalmadı.
Durumumum ciddiyetini anlaman bakımından şöyle söyüyeyim oruç zamanı olunca zaten yemekte yemiyoruz ya 4 saat uyku uyuyup geri kalan bütün zamanlarımda : "LoL, Valorant, CS:GO, PUBG, PUBG Mobile vs vs" Her çeşit oyunu oynuyordum şimdi o kadar olmasada hayatımı mahfetmeye yetiyor. Ramazan geldiğinde tekrar böyle olmaktan korkuyorum
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Yorumlarınız için teşekkürler dostlar.
Benim bağımlılığım ot bağımlılığı kadar olmuş durumda malesef :(
hayatına biri çıkar düzelir hocam sen içini ferah tut olmadı imana yönel o zaten içini ferahlatır. ALLAH yardımcın olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...