İşletim sistemlerinin oyun içi performansa çok çok az etkisi var, eskiden ben de gt 710 ekran kartına sahiptim ve tıpkı senin gibi düşünüp defalarca işletim sistemi değiştirdim. Eğer SSD ve Ram'in yeterli ise Windows 10'da kalman senin için en iyisidir. Tabii Windows 10'un direkt masaüstünde kasmalar, donmalar yaşıyorsan Windows 7 kullanırsan biraz daha rahat edersin.
Bence Windows 10'a bağlı kalmalısınız. Bazı insanlar Win 10 hakkında bunun kötü bir pencere olduğu konusunda yanlış bir algıya sahipler, ancak bence bu şimdiye kadarki en optimize edilmiş pencereler ve bu yüzden 2025'e kadar onu desteklemeye devam edecekler.
Önerim hem işlemcin hemde ekran kartın için Windows 8.1 sürümünü tercih etmenden yana olur. Hem stabil bir işletim sistemin olur hemde bilgisayarın daha az yorulur
işlemci ve ramı göremediğim için sadece ekran kartından pay biçersek bendede gt720m var 2gb lik 16ram var i5 4200m işlemci win 10 kullanıyorum win 7 den daha hızlı geldi ve bazı özelliklerde kolaylık sağlıyor w10 tercih ediyorum