Çözüldü Oyuna girince laptopum şarj almıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
merhabalar şarj aletim bozuldu yaptırana kadar iki günlüğüne kardeşimin şarj aletini kullandım ama onun şarj aleti benim laptopa göre ince uçluydu temassız oluyordu ama tutturuyordum bir şekil şimdi ise şarj aletimi yaptırdım normal bilgisayar açıkken şarj ediyor ama oyuna girince temassızlık oluyor gibi gidip geliyor şarj bunun nedeni nedir

Çözüm
Şarjı adaptörünü yaptırmışsın ancak , jakın girdiği (jak erkekdir çoğu laptop adaptöründe) laptop soketi (geneli dişidir) genişleme problemi olmuş olabilir , çok fazla ilişkiye girmiş yada özensiz kullanım sonucu oluşan genişlemede temas problemleri yaşanabiliyor :D . Bir diğer husus ise adaptörün jakında yaşa yada dikkatsiz kullanıma bağlı kablo kanallarının kopması/temas da düzensizlik yaşanabiliyor.

Tamir ettirdiğin yere sorunu olan adaptörü ve laptopu birlikte götür. Bunlar ilişkiye girerken randıman sorunu var de o arkadaş bir test edip teşhisi koyup reçeteyi yazsın.
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Senin şarj adaptörün ile diğer kullandığın şarj adaptörünün amper ve volt değerleri nedir ? Birbiri ile aynı mıydı ?
Taminimdir ki dişi soket pc tarafındakinde bir sorun oldu temazsızlık yapıyor.
( Ama oyuna girince yapıyor boşta bişe yok diye düşünme bazı temazsızlık sorunları yük altına girince yeterli amper çekemez )

1. İhtimal - Ya tamirden gelen gelen adaptörün tamir olmadı. ( Bunu anlamanın yolu ölçü aleti ile ölçmek )
2. İhtimal - Diğer bi ihtimal ise anakartın güç dağılım imput bölgesinde bir devre elemanı arızası.

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Senin şarj adaptörün ile diğer kullandığın şarj adaptörünün amper ve volt değerleri nedir ? Birbiri ile aynı mıydı ?
Taminimdir ki dişi soket pc tarafındakinde bir sorun oldu temazsızlık yapıyor.
( Ama oyuna girince yapıyor boşta bişe yok diye düşünme bazı temazsızlık sorunları yük altına girince yeterli amper çekemez )

1. İhtimal - Ya tamirden gelen gelen adaptörün tamir olmadı. ( Bunu anlamanın yolu ölçü aleti ile ölçmek )
2. İhtimal - Diğer bi ihtimal ise anakartın güç dağılım imput bölgesinde bir devre elemanı arızası.
adaptörde sorun yoktu ucundaki kablo kırılmıştır onuda orjinali ile değiştirdik ama o arada kardeşiminkini kullandım ondan dolayı soket bozulmuş olabilir mi
Post automatically merged:

pil kaldırmıyordur
pillik bir durum olacagını düşünmüyorum

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
adaptörde sorun yoktu ucundaki kablo kırılmıştır onuda orjinali ile değiştirdik ama o arada kardeşiminkini kullandım ondan dolayı soket bozulmuş olabilir mi
Post automatically merged:

pillik bir durum olacagını düşünmüyorum
Konu biraz daha netleşti gibi. Anlattıklarına göre orjinal uç taktıklarını varsayıyorum o zaman diğer bi süre kullandığın adaptör ucu pc girişine zarar vermiş olabilir.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
  1. Güç gereksinimi: Oyunlar, normal kullanıma göre daha fazla güç tüketir. Bu nedenle, şarj aletinizin yeterli gücü sağlayamaması durumunda temassızlık sorunu yaşanabilir. Yeni şarj aletinizin, bilgisayarınızın oyunda ihtiyaç duyduğu gücü karşılamadığı bir olasılıktır.

2. Sıcaklık sorunu: Yüksek performans gerektiren oyunlar, bilgisayarınızın işlemcisinin ve diğer bileşenlerinin aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu da enerji verimliliğini etkileyebilir ve şarj sorunlarına yol açabilir. İyi bir soğutma sistemi ve temiz bir fan, bu tür sorunların önüne geçebilir.

3. Şarj portu sorunu: Bilgisayarınızdaki şarj portunda bir sorun olabilir. Portta kirlilik veya bağlantı sorunu olması, şarj aletinin temassızlık sorunu yaşamasına neden olabilir. Portun temiz olduğundan ve sağlam bir bağlantıya sahip olduğundan emin olun.

4. Yazılım sorunu: Oyuna girdiğinizde yaşadığınız şarj sorunu, bazen yazılım kaynaklı bir sorun olabilir. Sürücülerin güncel olduğundan emin olun ve enerji yönetimi ayarlarını kontrol edin. Oyunlar sırasında maksimum performans modunda çalıştığından emin olun.
Bu olası nedenler göz önüne alınarak, öncelikle güç gereksinimlerini karşılamak için yeterli bir şarj aleti kullanmanız ve bilgisayarınızın sıcaklık düzeylerini kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca şarj portunun temiz olduğundan ve bağlantının sağlam olduğundan emin olun.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Şarjı adaptörünü yaptırmışsın ancak , jakın girdiği (jak erkekdir çoğu laptop adaptöründe) laptop soketi (geneli dişidir) genişleme problemi olmuş olabilir , çok fazla ilişkiye girmiş yada özensiz kullanım sonucu oluşan genişlemede temas problemleri yaşanabiliyor :D . Bir diğer husus ise adaptörün jakında yaşa yada dikkatsiz kullanıma bağlı kablo kanallarının kopması/temas da düzensizlik yaşanabiliyor.

Tamir ettirdiğin yere sorunu olan adaptörü ve laptopu birlikte götür. Bunlar ilişkiye girerken randıman sorunu var de o arkadaş bir test edip teşhisi koyup reçeteyi yazsın.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...