Oyunlar ekran kartımı kullanmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Yaklaşık 2 gün önceye kadar her şey normaldi,şimdilik bilgisayarımda sadece 2 oyun var biri pubg biri de rust.2 gün önce pubg oynarken gereksiz droplar yemeye başladığımı farkettim bu süreçte bilgisayarda windows update dışında hiç bir şey değiştirmedim.Oyundayken,envanteri açınca oyuna ilk girdiğimde bazı hareketlerde fps'im 80-90'dan kısa diyemeyeceğimiz bir süre 1-10 arası bir fps'e düşüyürdu,bu olayın aynısını rustta da yaşadım ve elimi kasama değdiğimde normal sıcaklığında olduğunu farkettim,ekran kartı kullanımım %9'daydı ve sıcaklığı her zaman boştayken olduğu gibi 40-50-60'lardaydı,öncelikle evet,ssd'm var ramim 8gb fakat eğer bunlara bağlayacaksanız 2 gün önce 2 oyunu da normal bir şekilde oynuyordum dediğim gibi,olayın ekran kartımla ilgisi olduğuna eminim tek ihtiyacım olan oyunların tekrardan ekran kartımı kullanmasını nasıl sağlayabilirim,bir kaç video izledim ve denetim masası gibi yerlerden değiştirildiğini duydum denedim hepsinde zaten ekran kartım seçiliydi,bu arada ekran kartım da GTX 1660 super.

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Bios dan ayarlıyabiliyorsun diye biliyorum ekran kartını çıkarıp temizleme ihtimalin varsa yap

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Görev Yöneticisinden uygulamalar ve oyunların hangi ekran kartını kullandığını takip edebilirsin... Eğer dediğin gibi kullanmıyorsa google dan bulup hangi oyunun hangi CPU yu kulanacağını tanımlayabilirsin....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...