Çözüldü Oyunlara girince siyah ekran gidip gelmesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Merhaba, herhangi bir oyuna girince ana menüde siyah ekran git gel yapıyor. Bazende ekranda beyaz noktalar çıkıyor oyunu kapatınca sorun olmuyor.Çözünürlükte sıkıntı yok, sorun ne olabilir?

Dip not: DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaptım lakin sorun aynı

Ekran kartı GTX960
İşlemci i3-10100
RAM 8 GB

PSU Ramtech500W

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Merhaba, gsync kullanıyor musunuz kullanıyorsanız, monitörünüz gsync uyumluluk listesinde yoksa ve bu sorun sadece gsync açıkken yapıyorsa sorun bundan kaynaklanıyor. Ayrıca monitörünüzün marka ve modelini belirtirseniz daha iyi olur.

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Sorununuz oldukça rahatsız edici görünüyor ve çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu tür bir sorunun birden çok nedeni olabilir, ancak bazı yaygın nedenleri ve bunları çözme yollarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. Sürücü Sorunları: Ekran kartı sürücülerinizin yanlış veya güncel olmayan sürümleri, bu tür sorunlara neden olabilir. Yaptığınız gibi DDU (Display Driver Uninstaller) aracılığıyla sürücüleri temiz bir şekilde kaldırıp en son sürümlerini yüklediğinize göre, bu muhtemelen sürücülerden kaynaklanmıyor olabilir.
  2. Güç Kaynağı Sorunları: PSU (Güç Kaynağı) yetersiz veya düşük kaliteli olabilir. 500W'lik bir PSU, GTX 960 ve i3-10100 için aslında yeterli olmalı, ancak Ramtech markası güvenilir bir marka değil. PSU'nun çıkışında dalgalanma veya istikrarsızlık olabilir, bu da ekran kartının veya diğer bileşenlerin doğru çalışmasını engelleyebilir. Bir arkadaştan geçici olarak daha güvenilir bir PSU ödünç alarak test etmeyi düşünebilirsiniz.
  3. Isı Sorunları: Ekran kartınız veya işlemciniz aşırı ısınıyor olabilir. Bu durumda bileşenlerinizin soğutma sistemlerini kontrol edin ve gerekirse temizleyin veya yeniden düzenleyin. Aşırı ısınma, sistem kararlılığını olumsuz etkileyebilir.
  4. RAM Sorunları: RAM, bellek hataları veya uyumsuzluklar nedeniyle sorunlara neden olabilir. RAM'inizi farklı bir yuvaya veya başka bir sistemde test ederek RAM ile ilgili sorunları belirleyebilirsiniz. Ayrıca, 8 GB RAM'in bazı oyunlarda yetersiz olabileceğini de göz önünde bulundurun.
  5. Bağlantı Sorunları: Monitör kablosu veya bağlantı noktası ile ilgili bir sorun olabilir. Farklı bir kablo veya başka bir bağlantı noktası kullanarak test edin.
Bu çözümleri denedikten sonra sorun devam ederse, muhtemelen daha karmaşık bir sorunla karşı karşıya kalıyorsunuz demektir. Bu durumda, bir bilgisayar teknisyeninden veya uzmanından yardım almanız gerekebilir. İyi forumlar.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kanka ben hiç yaşamadım asla senin PC de sorun vardır büyük ihtimal parça değişiklikgi yap bence onu dene

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...