Oyunlarda mikrofonum çalışmıyor windows 10 yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Konu başlığında belirttiğim gibi win 7 sistem vardı aynı sorun devam ediyordu win 10 çevirdim bütün herşeyi yükledim güncelledim driverlar olsun windows update olsun hepsini tek tek güncelledim fakat mikrofon pubg mobil, cs, lol gibi oyunlarda çalışmıyor. Discord, teamspeak3 gibi programlarda çalışıyor. Mikrofon gizlilik ayarlarında herşey aktif, realtek kurulu bu sorunu nasıl çözecem bilmiyorum yardımcı olacak kişiler varsa sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Konu başlığında belirttiğim gibi win 7 sistem vardı aynı sorun devam ediyordu win 10 çevirdim bütün herşeyi yükledim güncelledim driverlar olsun windows update olsun hepsini tek tek güncelledim fakat mikrofon pubg mobil, cs, lol gibi oyunlarda çalışmıyor. Discord, teamspeak3 gibi programlarda çalışıyor. Mikrofon gizlilik ayarlarında herşey aktif, realtek kurulu bu sorunu nasıl çözecem bilmiyorum yardımcı olacak kişiler varsa sevinirim.
Lolde ayarlarda sesli sohbet var ses giriş cihazını kullandığın mikrofonu seçersen sorun büyük ihtimalle düzelicek ya da dc açıksa dcde kullanıyordur lolde değildir gibi gibi sorunlar olabilir

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
abi bence realteki sil o benim pc de oyunlarda mikrofonu kapatiyor ayrica realtek sesi tam orijinal vermiyor sil bence faydasini goruceksin

Üye
6 HİZMET YILI
Lolde ayarlarda sesli sohbet var ses giriş cihazını kullandığın mikrofonu seçersen sorun büyük ihtimalle düzelicek ya da dc açıksa dcde kullanıyordur lolde değildir gibi gibi sorunlar olabilir

Hepsini denedim yine aynı alakası yok.

kanka başka mikrafon dene bide arza mikrafonda da olabilir

3-4 tane mikrofon değiştirdim sorun hala aynı.

abi bence realteki sil o benim pc de oyunlarda mikrofonu kapatiyor ayrica realtek sesi tam orijinal vermiyor sil bence faydasini goruceksin

Realtek yokkende aynı problem vardı realteki yükledim sorun yine devam ediyor malesef onunlada alakası yok kardeşim.

Üye
6 HİZMET YILI
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
bu ve buna benzer olay bana ve arkadaşımın başına gelmişti bir çok arkadaşımızın dediği de doğru ama en iyisi internet üzerinden sipariş edebiliceğin güzel usb ses kartları var onları kullanmanı tavsiye ederim sadece sesin gelmesesi içinde değil konuşurken sesin daha bi dolgulu daha bi hoş çıkarmasına yarıyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Onların hepsini denedim hala aynı

Mikrofonda bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum discord, ts3 gibi programlarda çalışıyor. Sadece oyunlarda çalışmıyor.
peki ses ayarlarında baktın mı youtubda baya var onunla ilgili video istersen bakabilirsin yada biraz araştırma yapıp sunayım sana

Üye
6 HİZMET YILI
4 tane kulaklaık ve ayrıyeten 2 ayrı mıkrofon denedım değişen bır şey yok. genel sürücü hatası dıyor surucu guncellıyorum ama aynı

Üye
6 HİZMET YILI
bu ve buna benzer olay bana ve arkadaşımın başına gelmişti bir çok arkadaşımızın dediği de doğru ama en iyisi internet üzerinden sipariş edebiliceğin güzel usb ses kartları var onları kullanmanı tavsiye ederim sadece sesin gelmesesi içinde değil konuşurken sesin daha bi dolgulu daha bi hoş çıkarmasına yarıyor
Bir arkadaşta sizin dediğinizi söyledi yarın ilk işim sipariş vermek olacak, denedikten sonra tekrar buraya yazacağım.

peki ses ayarlarında baktın mı youtubda baya var onunla ilgili video istersen bakabilirsin yada biraz araştırma yapıp sunayım sana
Çok video izledim fazla araştırdım fakat bi çözüm yolu hala bulamadım.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Oyunun kendi konusmasındamı çalışmıyor yoksa oyundayken ts3 veya discord damı konusamıyorsun
Eger oyundayken ts3 veya dc de sesin gitmiyrsa yönetici olarak çakıştırman gerek yetkilendirme .

Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
sorunun çözüldümü bilmiyorum ama sorunun birazdan anlatacağım sorundan dolayı olabilir.
laptop bir pc kullanıyorsan bu sorununu çözebilir.

laptoplarda mikrofon taktığında ilk başta o mikrofonu kullanmaz.çünkü bilgisayarın orjinal kamera mikrofonu yer alıyor.sistem otomatik olarak pc de ki kamera mikrofonunu görecektir.denetim masasına gir ve HD Audio Yöneticisi'ne tıkla.Üst Sekmeden Mikrofon Bölümüne Gir Ve Sağ Tarafta Siyah Yuvarlak Bir Daire Göreceksin.Hatta Üzerinde ANALOG Arka Panel Gibi Yazılar Yazmaktadır.Bu Siyah Daire'ye 2 Kere Hızlı Tıkla ve Karşına Bir Menü Açılacak.Bu Menüde Sırasıyla Şunlar Yazmaktadır.

1 Hat Girişi
2 Mik Girişi
3 Kulaklık
4 Hoparlör Çıkışı
5 Kulaklık

Farkettiysen 2 tane Kulaklık Seçeneği Var.
3.Kulaklık Seçeneği Bilgisayarın Orjinal Kendi Mikrofonudur.
5.Kulaklık Seçeneği ise Senin Bilgisayara Taktığın Kulaklığın Vb. Aygıtın Mikrofonudur.

Sen Burda En Sondaki Yani 5.Kulaklık Seçeneğini Seçeceksin.Üzerine Tik Attıktan Sonra Tamam Düğmesine Basıp Menüyü Kapat Ve Mikrofonunu Tekrardan Test Et.

Eğer Hala Ses Gelmiyor İse Ya Ses Kartının Driver Sorunu Vardır Güncel Değildir,Yada Taktığın Kulaklığın (Herne Takıyorsan) Mikrofonu Bozuk Demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...