Oyunlarda saçma sapan fps düşüşleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İyi günler MemoryHackers ailesi.Öncelikle konuyu yanlış yere açmış olabilirim emin değilim lütfen kusuruma bakmayın.Sorunum oyunlarda sebebi bilinmez bir şekilde fps düşüşü yaşamam.En Basit örneğim ise The Witcher 3 kimi zaman 30 fps altına düşmez iken 31-40 fps arası alırken kimi zaman 15-16 fps sabit veya 24-28 fps arası sabit oynuyorum sebebi ne olabilir?Bu bir tek bu oyuna özel değil diğer oyunlarda da ara ara bu problemi yaşıyorum.Şimdiden destek olan,olmaya çalışan herkese teşekkürler.Sistem bilgilerimi aşağı bırakıyorum.

İşlemci: İ5 3570 3.4 ghz 3401mhz 4 çekirdek
Anakart: 8H61-M LX3 PLUS R2.0
Ekran Kartı:Gtx560 1gb 256 bit D5
Ram: 2x4 DDR 3

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
FPS düşüşü sorunu aşağıdaki neden olabilir:
1. Bilgisayarın ısınma sorunu
2. Bilgisayarın virüs bulaşması
3. Bilgisayarın kasası ton sorunu
4. Bilgisayarın Windows 10 güncellemeden sonra sorunu
5. Güncellenmemiş eski sürücüleri

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Fps düşüşlerini ben de çok sık yaşıyorum, kaldı ki bunu etkileyen bir takım faktörler var. Bence en önemlisi bir müddet sonra ısıdan kaynaklı yavaşlama, daha sonra internet durumu ya da bilgisayarında çok fazla dosya, oyun vb şeyler varsa da temizlik yapmak da iyi geliyor.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
mesajlara baktım da ısı değerleri normal diyorsun virüs de yok diyorsun bi driverleri kontrol et olmazsa oyunun temasından patlama efektlerinden fightlardan vb azalıyor olabilir illa bilgisayara bağlamamak gerek.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
mesajlara baktım da ısı değerleri normal diyorsun virüs de yok diyorsun bi driverleri kontrol et olmazsa oyunun temasından patlama efektlerinden fightlardan vb azalıyor olabilir illa bilgisayara bağlamamak gerek.
aynen şuan güncellenmemiş 1-2 driver buldum onları güncelleyeceğim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
laptop kullanıyorsanız ısınıyor demiyeceksiniz ve ısı ile alakalı olabilir veya pc değiştirmen lazımdır kaç sene kullandın

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bazen çerezlerde sıkıntı çıkarabiliyor bir sürü sebebi olabilir aslında %temp% üzerindeki dosyaları sil görev yöneticisinden bilgisayarı açtıgın gibi çalışan programları kapat yararı olabilir

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
laptop kullanıyorsanız ısınıyor demiyeceksiniz ve ısı ile alakalı olabilir veya pc değiştirmen lazımdır kaç sene kullandın
masaüstü 11 senelik ama parçaları tek tek değiştirdim sadece anakart orjinal işlemcide 2 sene oldu diğerleri geçen seneden alınma

Bazen çerezlerde sıkıntı çıkarabiliyor bir sürü sebebi olabilir aslında %temp% üzerindeki dosyaları sil görev yöneticisinden bilgisayarı açtıgın gibi çalışan programları kapat yararı olabilir
deniyorum hocam şimdi
Post automatically merged:

Evet yardımcı olan herkese çok teşekkürler.Sorunum çözülmüştür.Adını daha önce hiç duymadığım 450mb lik bir driver güncelleyince sorunu hallettim.Konu Kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...