Çözüldü Oyunlardaki grafiklerin kaynağı nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
arkadaslar merhaba. merak ettiğim bir konu var. şu anda piyasada yeni çıkan oyunları bile bilgisayarım kaldırıyor ancak oyun görüntülerinin daha güzel ve sinematik olmasını istediğim için bazı bileşenleri upgrade yapmak istiyorum. ancak daha öncesinde doğru amaca yönelik upgrade yapmak istediğim için nokta atış yapmak istiyorum. bu yüzden size danışayım dedim. benim sistem özelliklerim şu şekilde: (anakart: b450 s2h/işlemci: ryzen7 3800xt/ekran kartı: Rtx 2060super(8gb)/Ram:2x8gb ddr4). evet örneğin escape from tarkov oynuyorum. pc oyunu kaldırıyor ancak neden oldugunu anlamadığım bir şekilde twichdeki yayıncı arkadasların ve benim gördüğüm eft cok farklı. arkadasların yaptıgı yayın eftsi ve benim oynadıgım eft yakından uzaktan alakası yok. bu donanım bileşenlerinden mi kaynaklanıyor yoksa monitorun çözünürlüğünden mi kaynaklanıyor anlamadım. sormak istediğim de buydu. görüntümün cam gibi olması için yani biraz daha sinematik bir oyuna benzeyebilmesi için donamım mı artırmam gerek ? yoksa daha iyi bir çözünürlük veren 4k bir monitor alsam amacıma ulaşırım ?

Çözüm
Merhaba! Oyun görüntülerinin daha güzel ve sinematik olmasını istiyorsanız, hem donanım hem de monitörünüzün özellikleri önemlidir. İlk olarak, sistem özelliklerinizin oyunları çalıştırabilecek seviyede olduğunu belirtmek isterim. Ancak, daha yüksek bir görsel kalite elde etmek için bazı bileşenleri yükseltmek veya değiştirmek gerekebilir.

İşlemciniz olan Ryzen 7 3800XT ve ekran kartınız olan RTX 2060 Super zaten güçlü bileşenlerdir. Eğer daha yüksek bir performans elde etmek istiyorsanız, ekran kartınızı yükseltmek bir seçenek olabilir. Örneğin, daha yüksek performanslı bir RTX 3070 veya RTX 3080 gibi bir ekran kartı düşünebilirsiniz. Bu, oyunlarda daha yüksek grafik ayarlarına ve daha yüksek kare hızına sahip olmanızı sağlayacaktır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
çoğunlukla işlemci yada monitör ama sen yinede bi internetten bak derim çünkü bazen yanlış çıkabilir

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
4k veya 2k alsanda o ekran kartı ve işlemci ile o grafiği aktaramaz monitöre dar boğaz olur ekran kartı markası önemli tabiki de msi asus gibi markaları diğerleriyle bir tutmayın kesinlikle aynı değiller

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kardesim bu olay soyle izah edim ben oyun oynuyorum goruntu bok gibi ama bir defasinda geforce experiens uygulamasi ile oyunumu kayd etdim sonra oynadigimi oyunu izledim sanki 4k 4090 kullaniyormus gibi cam gibi oyun. youtuberlerin paylasdigi videolar kayd etdikleri programlar tarafindan cam gibi ter temiz ediliyor. ust seviyye bilgisayardada oynamisim ama o paylasilan cam gibi goruntu yok.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Merhaba! Oyun görüntülerinin daha güzel ve sinematik olmasını istiyorsanız, hem donanım hem de monitörünüzün özellikleri önemlidir. İlk olarak, sistem özelliklerinizin oyunları çalıştırabilecek seviyede olduğunu belirtmek isterim. Ancak, daha yüksek bir görsel kalite elde etmek için bazı bileşenleri yükseltmek veya değiştirmek gerekebilir.

İşlemciniz olan Ryzen 7 3800XT ve ekran kartınız olan RTX 2060 Super zaten güçlü bileşenlerdir. Eğer daha yüksek bir performans elde etmek istiyorsanız, ekran kartınızı yükseltmek bir seçenek olabilir. Örneğin, daha yüksek performanslı bir RTX 3070 veya RTX 3080 gibi bir ekran kartı düşünebilirsiniz. Bu, oyunlarda daha yüksek grafik ayarlarına ve daha yüksek kare hızına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra, monitörünüzün özellikleri de önemlidir. Daha iyi bir çözünürlük ve daha yüksek yenileme hızı sunan bir monitör, oyun görüntülerinin daha net ve akıcı olmasını sağlar. Örneğin, 1440p veya 4K çözünürlüğe sahip bir monitör düşünebilirsiniz. Ayrıca, yüksek yenileme hızı (örneğin 144Hz veya 240Hz) sunan bir monitör, daha pürüzsüz hareketler ve daha iyi oynanabilirlik sağlayacaktır.

Sonuç olarak, hem donanım bileşenlerinizi yükseltmek hem de daha iyi bir monitör kullanmak, oyun görüntülerinin daha sinematik ve etkileyici olmasını sağlayabilir. Ancak, bu değişikliklerin maliyetli olabileceğini ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak bütçenizi dikkate almanız gerektiğini unutmayın.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ekran kartı ve işlemci oyunun grafik ve akış hızını büyük ölçüde etkiler dostum .

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
1- Monitörle alakalı olamaz. Nedeni= Yayıncının yayınını aynı monitörden izliyorsun ve o netliği monitör video olarak sana sunabiliyor.
2- Bahsettiğin oyunu oynamadım ancak tahmin yürütmek gerekirse , yayıncının oyun grafik ayarları en üst seviyede olabilir , veyahut oyunlarda keskinlik hdr tonlaması parlaklık ve birçok filtre eklemiş olabilir oyuna. Şuan ben de pubg grafik ayarlarım full olmasına rağmen Nvidia GeForce Experience ayarlarından parlaklığı netliği ve keskinliği artırarak hem daha güzel grafikler hem de haritanın normalde siyah olan yerlerini daha görünür hale getirebiliyorum. Benzeri ATI tarafında da mevcut.
3- Oyuna özel bir Realistic graphic mod indirip oynuyor olabilir.

Üye
3 HİZMET YILI
YouTube testleri var eski tüplü monitöre 2080 süper takıyorlar sorun monitörde değil ekran kartı ve işlemcide ana sistem donanımlarını yüksek tutarsan oyunlarda sıkıntı yaşamazsın.i ekran kartındaki Bellek ( VRAM ) ne kadar yüksekse o kadar yüksek kalitede oynarsın ( fps yüksek olur demiyorum )

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
YouTube testleri var eski tüplü monitöre 2080 süper takıyorlar sorun monitörde değil ekran kartı ve işlemcide ana sistem donanımlarını yüksek tutarsan oyunlarda sıkıntı yaşamazsın.i ekran kartındaki Bellek ( VRAM ) ne kadar yüksekse o kadar yüksek kalitede oynarsın ( fps yüksek olur demiyorum )
Vrm ile Yüksek kalitede oyun oynamanın alakası pek yok , Yüksek kalitede ve performans da oyunu oynatan Gpu mimarisidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...