Oyunu hikayeleştirme ve oyuncuya oyunda kitap okutma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar şimdi RPG maker diye bir programımız var, kolay ve güzel bi kullanıma sahip. üzerinde bir iki ay çalışırsanız iyi iş çıkarabilme potansiyeliniz programlama dili gerektiren programlardan daha yüksek.
Şimdi gelelim ana fikrime, To The Moon diye bir oyun var, bu oyun motorunda yapılmış ve hikaye tabanlı bir oyun. Aynı şirketin yine hikaye tabanlı başka bir oyunu daha vardı ama şuan aklımda yok. Bende telif hakkı olmayan kitapların, yani klasik kitaplardan özellikle çok satılan ve okunanlardan bir oyun yapmayı düşündüm. Hem hikaye bazında güzel olurdu hemde oyundan para kazanma olasılığım artardı. şuanlık böyle bir düşüncem var. 5 sene kitapçılık yapmış biri olarak hikayelerin çoğuna hakim durumdayım ve eğer içinizde kafka zweig tolstoy vs gibi klasikleri ile ünlü yazarları okuyan ve tavsiye edebileceğiniz, şu hikaye oyuncuyu cezbeder ağlatır güldürür vs dediğiniz varsa sizi dinlemek isterim.

Üye
5 HİZMET YILI
Sherlock Holmes telifi bilmiyorum ama oyunu olsaydı kesinlikle oynanırdı. Suç ve polisiye olduğu için büyük kitleye hitap eder diye düşünüyorum.
Türk sinemasına bakıp Yeşilçam oyunu olsa Türk oyuncu kitlesinin ilgisini çekebilir bence.

Unutma ki şeytan da bir melekti
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Merhaba dostum, benim kitap önerim yok fakat farklı bir önerim var. Telif hakkı olan bir içeriğin değiştirilmiş halini oyun yapabilirsin. Mesela aşağıdaki verdiğim örnekteki gibi.

Sherlock holmes saat 13:40 da kasaba merkezinde bulunan Yaşlı joe'nin restoranına ipucu aramaya gitti.

Değiştirilmiş :

John frederic sabah sularında kasabanın en hücra köşesinde bulunan Deli michealin barına gitti ve herkesin ağzından sanki iyi dostlarıymış gibi laf alarak ipucu almaya başladı.

Tabi bu değiştirilmiş senaryoları yazmak ve oyuna uyarlaman uzun zamanını alır benim tavsiyem böyle. Zaten böyle bir şey yaptığında insanlar bu oyun atıyorum.. "Peaky Blindersdeki" 1. seozuna çok benziyor ben bu oyunu alıp oynarım. Dediği felan olr.. :)

Üye
5 HİZMET YILI
Merhaba dostum, benim kitap önerim yok fakat farklı bir önerim var. Telif hakkı olan bir içeriğin değiştirilmiş halini oyun yapabilirsin. Mesela aşağıdaki verdiğim örnekteki gibi.

Sherlock holmes saat 13:40 da kasaba merkezinde bulunan Yaşlı joe'nin restoranına ipucu aramaya gitti.

Değiştirilmiş :

John frederic sabah sularında kasabanın en hücra köşesinde bulunan Deli michealin barına gitti ve herkesin ağzından sanki iyi dostlarıymış gibi laf alarak ipucu almaya başladı.

Tabi bu değiştirilmiş senaryoları yazmak ve oyuna uyarlaman uzun zamanını alır benim tavsiyem böyle. Zaten böyle bir şey yaptığında insanlar bu oyun atıyorum.. "Peaky Blindersdeki" 1. seozuna çok benziyor ben bu oyunu alıp oynarım. Dediği felan olr.. :)
bende bunu anlatmak istediğim :)

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
bende bunu anlatmak istediğim :)
Kanka benim çok okuduğum bir kitap yokyaparsıu daha iyi olur. Örneğin "Peaky Bliners" & "La casa da papel" & "Lucifer" & "Prison Break" & "IT" gibi fimler. Netflixde gezin
Kanka benim çok okuduğum bir kitap yokyaparsıu daha iyi olur. Örneğin "Peaky Bliners" & "La casa da papel" & "Lucifer" & "Prison Break" & "IT" gibi fimler. Netflixde gezin
Dizi olucak yanlis yazdim.

Üye
5 HİZMET YILI

Dizi olucak yanlis yazdim.
Peaky Blinders izledim bi kez baştan bi kez daha izliyorum şuan. Arkadaşım sana sarmaz demişti 2 kez izledim :d

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Peaky Blinders izledim bi kez baştan bi kez daha izliyorum şuan. Arkadaşım sana sarmaz demişti 2 kez izledim :d
Yani kanka peaky blindersi ilk 2-3 bölümünden bir şey anlamazssın ama dizinin temeli çok iyi çok sarıyor ben valla diziyi 3. ye bitirdim o derece :D Peaky bliners i örnek alabilirsin mesela iyi calismalar sana :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
arkadaşlar fikirleriniz benim için çok önemli ve desteğiniz için teşekkürler. öncelikle görüntü kalitesi ve işlevsellik bakımından çok farklı bir oyun motoru kullanıyorum. eğer To The Moon u biraz izleyebilirseniz beni anlarsınız. Değiştirilmiş içerik konusunda da sıkıntı var bu arada, telif atılabilir yinede.
Size şöyle anlatayım, mesela Stefan Zweig in Satranç isimli bir kitabı var. Okumadıysanız okuyun yada açın sesli kitaptan dinleyin. Kısa ama çok etkileyici bi hikaye. Tabi yazar dili sayesinde bu böyle. Bu yüzden insanların yüreğine dokunacak bir hikaye lazım bana, hikayenin ana mantığı güzel olmalı. Çünkü bu oyun motorunda oynanış tarzı biraz eski olabilir. Bu yüzden de oyuncuyu farklı şekilde yakalamam lazım.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
iyi çalışmalar forumlar başarılı olursun umaırm agam faydalı gördüm

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
peaky blenders bende hiç izlemedim ama dediğin gibi kitap olursa belki denenbilir mantıklı

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Statik bir düşünce oyun için bagliyici bir sebep güzel olur aslında

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
İlla Bi Kitabı Okutmak Zorunda Deilsin Kendinde Yazabilirsin Ve Bunu Sanal Kitap Olarak Yayınlıyıp Oyununa Yüklersin Ve Hepsini Yüklemessin Böylece İnsanlar Sonunu Merak Edip Sanal Kitabını Alırlar Ve Sende Ekstra Gelir Elde Edersin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...