Özel Üniversite Hakkında %50 burslu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gazeteci
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar ben özel üniversite okuyabilirim her ihtimale karşı ben hazırlıklı olayım.
- şimdi ben barajı geçtim diyelimki 190 puan çıkardım bu %50 burs nasıl oluyor onu anlamadım puana göremi? Diyelimki 25 bin tllik bir üniversite okuyacağım %50 bursla 12500 tlye indi onu anladımda peki ben bu %50 bursu nası kazanacağım? Bu arada barajı geçemeyen biri özel üniversite okuyabilirmi

ѕweeтнαcĸ
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Knka bildiğim kadarıyla anlatayım sana :)
yanlışım varsa düzeltirsiniz ;)
öncelikle bursluluk durumu sadece özel ve vakıf okullarında oluyor.. devlet zaten yeterli puanı alırsan direkt olarak okula alıyor. ve burslu olunca sana para flan vermıyorlar bunu da hatırlatayım yalnızca o bölüme para ödemiyorsun.. yane ne kadar bursla girdiysen o kadarını okul karsılıyor zaten..
örnekle anlatıyorum diyelim ki Tıp'a gideceksin.. Yıllık 30 Bin Tl.
Taban puan: 500 (%100 Burslu) : ücretsiz olarak okula girersin, eger dönem ve o seneki derslerden geçemezsen bursun tamamı iptal edilir ve sende ücretli olarak okumaya başlarsın..(Bu durum hepsinde geçerli zaten :))
Taban Puan 470 (%75 Burslu) : 22,5 bin tl okul karsılar 7,5 bin tl ödersin yıllık olarak.
Taban Puan 450 (%50 Burslu) : 15 bin onlar karşılar 15 bin siz ödersiniz yıllık gene.
Taban Puan 430 (%25 Burslu) : 22,5 bin ödersin ve onlar 7,5 bin tl karşılar yıllık.
Taban Puan 400 (ücretli) : bütün ücreti sen karşılarsın.
Yukarıdaki puan değerleri sallamaydı bu arada :) umarım anlatabilmişimdir.

Gazeteci
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Knka bildiğim kadarıyla anlatayım sana :)
yanlışım varsa düzeltirsiniz ;)
öncelikle bursluluk durumu sadece özel ve vakıf okullarında oluyor.. devlet zaten yeterli puanı alırsan direkt olarak okula alıyor. ve burslu olunca sana para flan vermıyorlar bunu da hatırlatayım yalnızca o bölüme para ödemiyorsun.. yane ne kadar bursla girdiysen o kadarını okul karsılıyor zaten..
örnekle anlatıyorum diyelim ki Tıp'a gideceksin.. Yıllık 30 Bin Tl.
Taban puan: 500 (%100 Burslu) : ücretsiz olarak okula girersin, eger dönem ve o seneki derslerden geçemezsen bursun tamamı iptal edilir ve sende ücretli olarak okumaya başlarsın..(Bu durum hepsinde geçerli zaten :))
Taban Puan 470 (%75 Burslu) : 22,5 bin tl okul karsılar 7,5 bin tl ödersin yıllık olarak.
Taban Puan 450 (%50 Burslu) : 15 bin onlar karşılar 15 bin siz ödersiniz yıllık gene.
Taban Puan 430 (%25 Burslu) : 22,5 bin ödersin ve onlar 7,5 bin tl karşılar yıllık.
Taban Puan 400 (ücretli) : bütün ücreti sen karşılarsın.
Yukarıdaki puan değerleri sallamaydı bu arada :) umarım anlatabilmişimdir.
Taban puanını anlamadım 200 puan çıkardık diyelim %75 burslu bir okula direk gidemezmiyim ibternetten baktım 200 210 220 puanlıj özel üniler var %75 burslu çıkarttığın puana göre gidebilirim yani değilmi özel bir sınava girmeye gerek yok yani?

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
50% its a big number you know , you should take it. But if you have 100% choice you should choose it so save the budget

A road is something that you make yourself
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
Multiply it by .50 then that will be your tuition i think.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...