özgürlük

özgür müyüz ?

• evet

• hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 fırt cekenin nesi El Chapo
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Türkiye'de kendini ifade özgürlüğü gelmediği sürece özgürlük yok bence
Misal adamlar rap yapıyor direk hapis
hani özgürlük
söylediğin şey sadece ekranlara yansıtılanlar çoğu şey doğru değil insanları bir şeye özendirmesinide geçtim sadece medya ve tv senin böyle bilmeni istiyordur belki bunlarıda göz önüne alarak düşünmen lazım ve bunun dışında hükümeti devleti çok fena şekilde yargılayan sorgulayan rap parçaları var bakmak ve düşünce yapını değiştirmek istersen örneğin Ceg Asi - Çare var - şanışer vatanım ıssız - gibi şarkıları dinleyebilirsin

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kanka devletin televizyonlarında gösterilen töre cinayetleri, kadına şiddet gibi dizileri napcaz
kankası sizin bozuk ziyniyetinizin meyveleri onlar eğer sürtüğe bak diye müzik çıktı çoçuklar bunları dinleyip karşı cinsini hor ve aşağılık görüyor devlet bunları cezalandırıp hapse atıncada özgürlük diye ağlıyorsunuz kusura bakma.

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
Kendimi özgür hissetmiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
It depends, we can do anything we want, we may not have permission sometimes, but we can do it.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Özgürlük için herkes kendince tanım yapabilir. Bu da özgürlüğün doğasının gereğidir. Bana göreyse seçebilmektir özgürlük.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
we r free to some extent but i can't say fully free like do what u please. while in doing things with ur own will can hurt u and other as well.cause Allah created us for his worship and his obedience.this life is a test for us he gave us free will to some extent so he can decide who is worthy of his mercy.and for his greatest reward of jannah the endless life.

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
bence özgürüz ama bu konuyu kurcalayan ve kafa karıştıran beyin yoksunları var

Come here and let me show you
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Şimdiki sistem dediğimiz olay modern kölelik. Türkiyede şehir hayatından uzak, kendi çiftliğini falan kurmak, tek yaşamak v.b hayaller modern kölelik sisteminde imkansız hale geliyor çünkü imkanların yetmiyor ve maalesef parasız bu dönemde rahat hayal bile kurdurtmuyorlar. Sürekli çalışmak ve senden zengin doğan insanlara kölelik etmek zorundasın. Bunun neresi özgürlük birisi anlatabilirmi?

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bence benim gibi düşünen her kimse özgür değil. Düşüncem ise "Ya şimdi dünya var.İnsanlar var.Takılan çok iyi takılıyor,diğeri ise beter olmuş.Dünyanın SANDBOX modu olsun.Herkes istediği gibi takılsın."

Sen ağa ben ağa bu inekleri kim sağa?

-Ziya Selçuk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...