Mermiler Seksin Bu Alemde Teksin
Süper Üye
Kesin çözümse deniycem kral gerçekten öz güven sorunu çok boktan bir şeyİnsanların ne düşündüğünü umursama, kendine güven inan. Yanıla yanıla doğruyu bul.![]()
Kesin çözümse deniycem kral gerçekten öz güven sorunu çok boktan bir şeyİnsanların ne düşündüğünü umursama, kendine güven inan. Yanıla yanıla doğruyu bul.![]()
Kendine şunu söyle "s*k*r et nasıl olsa bir kere yaşıyorum." söyle boyna içinden geçer niye umursuyorsun ki niye rezil olacaksın, eğer yanlışta olsa bir fikrin varsa diğerlerinden seni bu ayırır.Selamlar iyi aksamlar dilerim. Şu sıralar okullar acıldı biliyorsunuz ki. Okulda sanırım özgüven problemi yaşıyorum. Soru cevaplayacagım zaman bile içimde ya yanlıs soylersem rezil olursam diye bir korku oluyor. Ortaokulu imamhatipde okumustum. Bilen bilir imamhatipden daha pis ortam yoktur. Ayrıca kız erkek ayrı oldugundan kızlarla cok yakın da olamıyorum. Konusurken falan utanıyorum. Bazılarının yanına gidince kendımı kücük görüyorum. Genel olarak özgüvenim yok ve utangac cekingen bir insanım özümde. Kızlarla konusamıyorum degil ama rahat olamıyorum utanıyorum kısaca. Bunları nasıl yenebilirim?
Evet öyle, denemekten zarar gelmez.Kesin çözümse deniycem kral gerçekten öz güven sorunu çok boktan bir şey
Eyvallah sağolasınEvet öyle, denemekten zarar gelmez.![]()
genel olark cevap veriyorum kanka biz bireyleri yöneten 3 büyük etken bulunuyo duygular , düşünceler, ve hisler bazen bu düşünceler bir başkasına bile ait olabiliyo olayın mantığını anlatayım bir duyguyu ele alalım bu geçmişinde yaşadığın bir durumdan kaynaklana nbişey olabilir yada birisinin sana karşı olan tavrı olabilir bilemem yaşadıkların hakkında bi fikrim yok neyse bu duyguyu alıyosun ve hayatının ben noktası haline getiriyosun sürekli kafanda ya şöyle olursa ya böyle olusa diyosun ve hayatını o duygu yönetmeye başlıyor sadece onun görmeni istediği şeyleri görüyosun falan durum bundan ibaret şuan telefonu pc yi falan herşeyi kapat kendinle bi ortak nokta bulmaya odaklan bu durumun ne zaman başladığını düşün kendini neden böyle hissetmeye başladığını düşün ve o an kırılan benliğinle barışmaya odaklan açıkcası bir kıza selam verip sohbet etmek için çabalayınca dünyanın sonu gelmicek yada hocanın yazdığı soruyu yanlış cevaplarsan herkes seni aşşağılamıyacak dediğim gibi sorun bu umarım başarabilirsin güvenmek için kurtulmak için bi sebeb bişey veya birisini aramanı önermiyorum sana kendine güvenmen lazım zaten bunu da güven probleminin devamında yaşıyo insanlar o yüzden kendine olan güvenini kazanmanı öneririm.Selamlar iyi aksamlar dilerim. Şu sıralar okullar acıldı biliyorsunuz ki. Okulda sanırım özgüven problemi yaşıyorum. Soru cevaplayacagım zaman bile içimde ya yanlıs soylersem rezil olursam diye bir korku oluyor. Ortaokulu imamhatipde okumustum. Bilen bilir imamhatipden daha pis ortam yoktur. Ayrıca kız erkek ayrı oldugundan kızlarla cok yakın da olamıyorum. Konusurken falan utanıyorum. Bazılarının yanına gidince kendımı kücük görüyorum. Genel olarak özgüvenim yok ve utangac cekingen bir insanım özümde. Kızlarla konusamıyorum degil ama rahat olamıyorum utanıyorum kısaca. Bunları nasıl yenebilirim?
Nasıl bir kralsın ya sen dediğin çok doğru kral sanada hak veriyorumKasma dostum kendini, ne düşünüyorsan söyle, onu yap, kızlarda insan onların senden üstün bir yanı yok yada erkeklerin senden üstün bir yanı yok, ne yaparsan yap doğal ol, yaptıktan sonra kendinden utanma.
Biri vücudunun görünümüyle dalgamı geçiyor umursama, eğer vücudunun görünümünden dolayı utanıyorsan veya çekingenlik yaşıyorsan cidden önemi yok, kiloymuş boymuş göz rengiymiş saçmış oymuş buymuş kimse için böyle şeyleri kafaya takmaya deymez emin ol.
Sınıfta ortaokuldan bir arkadasım var ve cok yakınız. Sanki ona baglıymısım gibi hissediyorum. Baskasına gidince falan satıyomus gibi. Aslında cok yanlıs ama oyle hissediyorum nedense.*** bir arkadaş oratamına gir bulaşık olsunlar biraz zamanla onlara uyarsın ve açılırsın
Zaten özümde komik bir insanım. Bilmiyorum bu beni gamsız ve cıvık biri mi yapıyor ama asla öyle biri de degilim. Yerine göre davranmaya calısıyorum.Merak etme dostum eğer bakımlıysan ve giyimin iyiyse kızlarda genelde seninle o şekilde düşünüyor . Ben senin yerinde olsam direk bir konu açıp konuşmaya çalışırım çok zor birşey değil . Komiklik yap şaklabanlık yap zaten komik çocuk olursan özgüveninde artar .
Düşünüyorum bakalım insallahSpora gidebilirsen spora git özgüvenini yükseltir insanların ne dediğini pek takmamaya çalış bir de zzamana bırak
Aslında kimse dalga gecmiyor. Ben tipimi begenmiyorum. Özgüvenimi bu da düşürüyor. Dediğim gibi 5 senedir kızlarla muhabbet kurmayınca da utangac cekıngen bi insan oldum. Bunu da yenmek istiyorum.Kasma dostum kendini, ne düşünüyorsan söyle, onu yap, kızlarda insan onların senden üstün bir yanı yok yada erkeklerin senden üstün bir yanı yok, ne yaparsan yap doğal ol, yaptıktan sonra kendinden utanma.
Biri vücudunun görünümüyle dalgamı geçiyor umursama, eğer vücudunun görünümünden dolayı utanıyorsan veya çekingenlik yaşıyorsan cidden önemi yok, kiloymuş boymuş göz rengiymiş saçmış oymuş buymuş kimse için böyle şeyleri kafaya takmaya deymez emin ol.
Çok doğru söylediklerin ama hayattan o kadar bıktım ki hicbirsey düsünemiyorum. Su aralar yasadıklarım psikolojimi alt üst etti zatengenel olark cevap veriyorum kanka biz bireyleri yöneten 3 büyük etken bulunuyo duygular , düşünceler, ve hisler bazen bu düşünceler bir başkasına bile ait olabiliyo olayın mantığını anlatayım bir duyguyu ele alalım bu geçmişinde yaşadığın bir durumdan kaynaklana nbişey olabilir yada birisinin sana karşı olan tavrı olabilir bilemem yaşadıkların hakkında bi fikrim yok neyse bu duyguyu alıyosun ve hayatının ben noktası haline getiriyosun sürekli kafanda ya şöyle olursa ya böyle olusa diyosun ve hayatını o duygu yönetmeye başlıyor sadece onun görmeni istediği şeyleri görüyosun falan durum bundan ibaret şuan telefonu pc yi falan herşeyi kapat kendinle bi ortak nokta bulmaya odaklan bu durumun ne zaman başladığını düşün kendini neden böyle hissetmeye başladığını düşün ve o an kırılan benliğinle barışmaya odaklan açıkcası bir kıza selam verip sohbet etmek için çabalayınca dünyanın sonu gelmicek yada hocanın yazdığı soruyu yanlış cevaplarsan herkes seni aşşağılamıyacak dediğim gibi sorun bu umarım başarabilirsin güvenmek için kurtulmak için bi sebeb bişey veya birisini aramanı önermiyorum sana kendine güvenmen lazım zaten bunu da güven probleminin devamında yaşıyo insanlar o yüzden kendine olan güvenini kazanmanı öneririm.
Yok be ustam ilaclik bir durum yok. Özgüvenim yok sadece zamanla özgüvenimi yerine getirmek istiyorum. Dediğim gibi önceden yaramaz (atılgan vs.) bir cocuktum fakat imamhatip ortamı bozdu beni.Bu iş kendine biraz güvenerek başlıyor kendini beğen ki insanların da beğeneceğini düşün. Bunun yanısıra benmerkezcilik olabilir aslında kimse düşündüğün kadar seni umursamıyor ne yaptığına bakmıyor ama sen herkesin gözü sendeymiş gibi düşünebilirsin. Bunun için bir psikiyatr ile konuşmak isteyebilirsin bu insanlar sana yardım etmek için yıllarca tıp okuyor küçük dozlu bir ilaç kullanmanın kimseye zararı yok
ilaçlık bir durum olarak bakma ama ortamı beğenmediysen başka ortamlara girmeye çalış yeni arkadaşlar edin zaten bilmyioru imamhatipte fark edersin muhtemelen senin gibi olanlarıYok be ustam ilaclik bir durum yok. Özgüvenim yok sadece zamanla özgüvenimi yerine getirmek istiyorum. Dediğim gibi önceden yaramaz (atılgan vs.) bir cocuktum fakat imamhatip ortamı bozdu beni.