Özgüven falan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Kankaa bence kendinle barış sonra yola çık :)

Sınıfta ortaokuldan bir arkadasım var ve cok yakınız. Sanki ona baglıymısım gibi hissediyorum. Baskasına gidince falan satıyomus gibi. Aslında cok yanlıs ama oyle hissediyorum nedense.

Zaten özümde komik bir insanım. Bilmiyorum bu beni gamsız ve cıvık biri mi yapıyor ama asla öyle biri de degilim. Yerine göre davranmaya calısıyorum.

Düşünüyorum bakalım insallah

Aslında kimse dalga gecmiyor. Ben tipimi begenmiyorum. Özgüvenimi bu da düşürüyor. Dediğim gibi 5 senedir kızlarla muhabbet kurmayınca da utangac cekıngen bi insan oldum. Bunu da yenmek istiyorum.

Çok doğru söylediklerin ama hayattan o kadar bıktım ki hicbirsey düsünemiyorum. Su aralar yasadıklarım psikolojimi alt üst etti zaten

-Ayrıca cevap veren herkese teşekkür ederim :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ben bu özgüven problemini sporla çözdüm işe yarıyor

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kardeşim kır zincirlerini abartmadan gir her ortama kaybedecek hiç bir şeyin yok. ilerde çok ararsın keşkeler olmasın hayatında. birde kendini aşmak için eksik olduğun konularda bol kitap oku

Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Dostum spor yap film izle keyif aldığın şeyler yap kendine ait özelliklerini keşfet ve onları geliştir bir şeyler oku bilgi edin ki her ortamda konuşabil en azından fikrin olsun çekinmek ve utanmak terimlerini hayatından sil öyle bişey yok

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kanka sal gitsin rezil olsan ne kaybedersin su halinle ne kaybedersin bunu düşün kaldiki ölümlü dünya boşver Allah bilir sen billme yanlış cevap ver yeter kızlara gelince erkek olduklarını düşün öyle k

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
yapacagin en yanlis sey bunu bir sorun, bir eksiklik olarak algilaman olur. kisi okul caginda hayatin gerceklerinden tamamen uzak, sadece sosyolojik olarak bulundugu konumu gelistirmeye odakli olur ve bunun kendisine en ufak bir yarari olmaz. okuldan sonraki hayatinda -zamaninda ne kadar aktif olmus olsan da- okulda can-ciger oldugun kimseyle bir araya gelmeyeceksin, sokakta karsilasmadigin surece sohbet etmeyeceksin. butun cevren degisecek ve kendini bambaska bir ortamda bulacaksin. su an yapman gereken tamamiyle tahsiline odaklanmak. okul sonrasi tercih ettigin bir alana kapak attiktan sonra olgun bir kafa yapisiyla icinde bulundugun mikro toplumun normlarina zaten sen farkinda olmadan adapte oluyorsun. su an eksikligini cektigin hersey herhangi bir zorbalik tehdidi olmadan gumus tepsiyle onune geliyor ve nasil devam etmek istedigine kendin karar veriyorsun. bu donemde ogrenecegin tek bir sey, arkadas ortaminda kazanacagin butun puanlardan cok daha onemli. o yuzden yineliyorum; yapacagin en yanlis sey bunun bir sorun teskil ettigine kanaat getirip kendini uzmen olur.

Puffin
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Selamlar iyi aksamlar dilerim. Şu sıralar okullar acıldı biliyorsunuz ki. Okulda sanırım özgüven problemi yaşıyorum. Soru cevaplayacagım zaman bile içimde ya yanlıs soylersem rezil olursam diye bir korku oluyor. Ortaokulu imamhatipde okumustum. Bilen bilir imamhatipden daha pis ortam yoktur. Ayrıca kız erkek ayrı oldugundan kızlarla cok yakın da olamıyorum. Konusurken falan utanıyorum. Bazılarının yanına gidince kendımı kücük görüyorum. Genel olarak özgüvenim yok ve utangac cekingen bir insanım özümde. Kızlarla konusamıyorum degil ama rahat olamıyorum utanıyorum kısaca. Bunları nasıl yenebilirim?
kendini sevmekle başlamalısın kanka ,kilo boy gibi takıldıgın bişey varsa elinde olmayan seyler yüzünden kendini geri plana atmamaya calısmalısın

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
Eskiden bende o sorunların içerisinde idim toplum içerisine ayak uydurmaya çalış o zaman sorun yaşamazsın biraz sosyalleş takıl ortam yap be oğlum :D

HARD
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Dostum yaşadığın problemler gayet normal soruya cevap verirken yanlış olsa bile cevap ver sonuçta canını almicaklar alıştır kendini cevap vermeye sorulara ondan sonra kızlarla konuşurkende gayet sakin kendin ol konuş yani dene git konuş konuşurkende gerisi geliyor zaten merak etme kendini fazla sıkma yeter az rahat takıl

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Kardom birinci kendinle dalga geçebilicek seviyeye getir kendini,sonra kendi kusurlarını benimsemeye çalış ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor kendini arkadas cevrenden geliştir farklı insanları tanımaktan korkma zaten farklı ortamlarda beyin hizli gelisiyor o yuzden kasma rahat takıl

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Tekrardan cevap veren herkese teşekkürler. Şöyle genel olarak bir güncelleme yapayım. Az cok tanısmaya, konuşmaya basladım birileriyle. Az çok özgüvenim artmıs gibi hissediyorum. Genel olarak sorunum rezil olmak degil cekingenlik. Ve anladım kı üstüne gitmeden, zorlamadan birşey gelişmiyor. Öyle yani kısaca bir güncelleme yapmak istedim.

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
hocam çekingen davranarak emin olun hiçbir yere varamazsınız karşınızda ki de insan o kusursuz mu ki siz kusursuz olmaya çalışacaksınız 1 kızla konuşursunuz baktınız pas vermedi mi bir başkasına bakarsınız
uzun lafın kısası susan daha çok kaybeder

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hocam çekingen davranarak emin olun hiçbir yere varamazsınız karşınızda ki de insan o kusursuz mu ki siz kusursuz olmaya çalışacaksınız 1 kızla konuşursunuz baktınız pas vermedi mi bir başkasına bakarsınız
uzun lafın kısası susan daha çok kaybeder
Özel konusma acabilir misin acamiyorum

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
hocam komik olmaya çalış ilk önce sınıfındaki erkek arkadaşlarınla samimiyet kur daha sonrasında emin ol sen onları güldürdükçe sınıfındaki kız arkadaşlar sana yönelecektir.

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
hocam aklına sadece sunu getır 1 kere yasayacaksın bu hayatı soylemezsen yapmazsan ugrasmazsan hesap verecegın kımse yok. 1 kere yasacaksın

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
bunları yenmenin tek yolu üzerine gitmek dostum böyle böyle alışacaksın normalin bu olacak sürekli utanıp kaçarsan aşamazsın

SxNy
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Dostum sana tek önerim kulaklık takıp redpill ögretisini benimsemek bununla ilgili youtube bakabilirsin

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Utanma onlar utansın kendin ol yeter ya

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Dostum kesinlikle spora başlamalısın kendini daha iyi hissedeceksin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...