Bunun için yapabileceğin birşey yok bu hastalık değil senin kendin ile ilgili harcama yapmak isteyip hastalık adı altında kendini durduramıyorsun gibi geldi bana çünki ben parayı nasıl çok doğru harcayacağımı bilen biriyim yani harcayıp harcamamak senin elinde bende istiyorumki bazı şeylere para yatırabileyim örneğin Wizard 101'e 5 dolar yatırmak istiyorum ama yatırmıyorum halbuki istesem yatırırım bilmem anlatabildimmi . Sana önerim bir harcama yapmadan önce defalarca artı ve eksilerini düşünmen örnek veriyorum .
Twitch yayıncısına 10 TL'lik donate atacaksın .
Artı + O anki izleyicilerin hepsi senin donate attığını görecek , yayıncıya bir mesaj gönderebileceksin .
Eski - Sadece yayın yaptığı için ve yayınlarını izlerken keyif aldığın birisine mesaj göndermek için 10 TL vereceksin ve elindeki 10 TL'yi ona vereceksin .
( gereksiz )
Oyuna para yatıracaksın 30 TL .
Bu durumda 2 olay var eğer oyun p2w ise
Artı + kısa süreliğine oyun içerisinde pro olacaksın .
Eksi - çok kısa süre içerisinde tekrar para yatırman gerekecek üstüne itemlerinin biteceği zaman için strese girecek ve para verdim çok kullanayım diye çok oynayacaksın .
( gereksiz )
P2w değil ise
Artı + Sınırsız skin alacaksın
Eksi - Sadece paran karşılığında sınırsız şeyler alacaksın güzel tekarar para vermene gerek yok
( yatırılabilinir normal )
Bunun gibi artı eksi yapıp harcamayı değerlendirirsen ve sonuç yararına ise alışveriş yaparsan harcamalarını dizginleyebilirsin .