Para Harcama Hastalığı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Selamlar.Bende bir sıkıntı var para harcama hastalığı ailemden gizli sanal ortama para yatırıyorum istemeden o an düşündüğüm tek şey oyunda bu parayı neye harcamam oluyor aklım ondan sonra başına geliyor mu desem bilemedim bir süre düşünüyorum uzak kalıcam yapmıyıcağım diye ama maalesef ne çare tekrar istemeden alışveriş yapıyorum bugün 100 liraya kadar çıktı hatta. Para harcamadan nasıl uzak duracağım ciddi ciddi taktikler verir misiniz şaka yapmıyorum.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Cebine para koyma kartını annene veya babana ver telefonunun galerisini ve not defterini her gün temizle

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bunun için yapabileceğin birşey yok bu hastalık değil senin kendin ile ilgili harcama yapmak isteyip hastalık adı altında kendini durduramıyorsun gibi geldi bana çünki ben parayı nasıl çok doğru harcayacağımı bilen biriyim yani harcayıp harcamamak senin elinde bende istiyorumki bazı şeylere para yatırabileyim örneğin Wizard 101'e 5 dolar yatırmak istiyorum ama yatırmıyorum halbuki istesem yatırırım bilmem anlatabildimmi . Sana önerim bir harcama yapmadan önce defalarca artı ve eksilerini düşünmen örnek veriyorum .

Twitch yayıncısına 10 TL'lik donate atacaksın .

Artı + O anki izleyicilerin hepsi senin donate attığını görecek , yayıncıya bir mesaj gönderebileceksin .

Eski - Sadece yayın yaptığı için ve yayınlarını izlerken keyif aldığın birisine mesaj göndermek için 10 TL vereceksin ve elindeki 10 TL'yi ona vereceksin .

( gereksiz )

Oyuna para yatıracaksın 30 TL .

Bu durumda 2 olay var eğer oyun p2w ise

Artı + kısa süreliğine oyun içerisinde pro olacaksın .

Eksi - çok kısa süre içerisinde tekrar para yatırman gerekecek üstüne itemlerinin biteceği zaman için strese girecek ve para verdim çok kullanayım diye çok oynayacaksın .

( gereksiz )

P2w değil ise

Artı + Sınırsız skin alacaksın

Eksi - Sadece paran karşılığında sınırsız şeyler alacaksın güzel tekarar para vermene gerek yok

( yatırılabilinir normal )

Bunun gibi artı eksi yapıp harcamayı değerlendirirsen ve sonuç yararına ise alışveriş yaparsan harcamalarını dizginleyebilirsin .

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bir kaç gün harcama yapmamaya çalış ve herhangi bir eksiklik olmadığını göreceksin ve bu sana artık normal gelecek ve yavaş yavaş bırakacaksın

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Çağımızın en kötü alışkanlıklarından biri oyunda birinci olacağım diye kendi rızkını oyuna verenler var kendine sınır belirle hedef koy bir anda kesme derim yavaş yavaş bırak ilerde sana zararı var bende de bir aralar vardı çok şükür şimdi bıraktım ha arada iç sesim diyor niye yatırmıyorsun oyuna para diyorum git başımdan lan diye kendimi bastırıyorum :D

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Knk Steama Deli Gibi Para Yatırıyordum 1200 1300 TL Olmuş Yatırmışım Şu Kadar Parayı Biriktirseydim Daha İyi Şeyler Olabilirdi Birde Point Blank 2 Günde Bir 10 TL Yatırırdım Deli Gibi Yatırırdım Sonra Bıraktım Yatırmıyorum Steamı Bıraktım Point Bıraktım Böyle Ücretsiz Zevkli Oyunlar Oynuyorum

Ne Mutlu TürkiyeM
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
o durum çok sorun çıkarta bilmekte çözümü kolay nasıl mı ? öncelikle para yatırdın oyunu bırak ksıa süre de olsa sonra başka bir oyun oyna mesela pubg lite fortine asıl pubg cs go falan bunlar pay to win olmadığı için belli bir süre geçtikten sonra o para yatırdın oyuna geri döndüğünde artık para yatırmak istermiyeceksin ``bence``hatta çok mantıksız bişey olduğunu bile düşüne bilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Tek sıkıntı su aynı şey bendede vardı 1 haftaya kadar xd :D nerdeyse günde 500 tl ye kadar çıkmıstı böyle oyunlarda sadece para yatırarak zevk alıyordum sonra elimde olan tüm parayı banka hesabıma atıyorum oradan çekemiyorum çünkü kilitli hesap annem öldüğünde açılacak tavsiye ederim iş bankasından öyle bir hesap açtır ne kadar paran varsa oraya at :D

in your area
Süper Üye
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Benimde bir oyuna 200 TL yatırdığımı bilirim. Sınırsız eşyalarım olmuştu. Hala yatırmak istiyorum yeni gelen eşyaları süresiz çıkartmak için :p
Ama sonra düşündüm elimdekilerle neden yetinmeyeyim. Sonra oyuna para yatırmayı bıraktım. Böyle daha zevkli geliyor nedense bana :D
Yani kısacası ön görüşlü olup artılarını eksilerini düşün. 100 TL yatıracaktım hala cüzdanımda duruyor kaç haftadır. Ellemedim rahat rahat cüzdanda dursun belki ihtiyaç olur :)

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bu bir hastalıkmı bilmem fakat bunu sadece sen yaşamıyorsun ;)

#DenDersAldıım!!!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Kendine engel olacaksın bu bir hastalık değil hastalık adını kendin koyuyorsun.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Değerli Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim,yazdığınız tüm cevaplarınızı okudum umarım yardımı bulunur. Konu Kapanabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...