Param Güvende garantisiyle 1350 TL'ye ikinci el Ryzen 3 3300X alınır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
2 bin TL.
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ekran Kartı
GTX 770.
Anakart
B450-M.
Arkadaşlar, öncelikle Ryzen 3 3300X işlemci almayı düşündüm. Sonuçta Ryzen 5 3600 ile aynı performansı veriyor ancak sıfırı 1800 küsür olan işlemciyi ikinci el üzerinden Param Güvende garantisi ile 1350 TL'ye şu anda buldum. Sizce böyle bir işlemci ikinci el olarak alınır mı yani şunu demek istiyorum: İşlemci gün geçtikçe ne kadar performans kaybeder % oranından veya neye dikkat etmem gerekiyor? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Düşünceniz nedir? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Javasc okyanustu ben de korsan
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İşlemci pinlerini kontrol edebilirsin ayrıca kullanacağın bilgisayara takıp test etmende fayda var ısı vs. gibi faktörleri test edebilirisin

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İşlemci pinlerini kontrol edebilirsin ayrıca kullanacağın bilgisayara takıp test etmende fayda var ısı vs. gibi faktörleri test edebilirisin
Kırık değilse herhangi bir sorun yoktur diyorsun yani 3 yıllık bir işlemci yıpranmış olabilir mi yani

Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kırık değilse herhangi bir sorun yoktur diyorsun yani 3 yıllık bir işlemci yıpranmış olabilir mi yani
Benim arkadaşım letgodan pc aldı eve geldik pcyi bir açtık içini işlemcinin 2 pini kırık çıktı bilgisayar ısınınca da ekran gidiyordu direkt. Bilgin olsun dikkatli ol bol bol test yap. Daha sonra ulaşamıyorsun aldığın kişiye.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Benim arkadaşım letgodan pc aldı eve geldik pcyi bir açtık içini işlemcinin 2 pini kırık çıktı bilgisayar ısınınca da ekran gidiyordu direkt. Bilgin olsun dikkatli ol bol bol test yap. Daha sonra ulaşamıyorsun aldığın kişiye.

Peki hangi proglamla test yapmam gerek acaba önereceğin bir program varmı

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
FurMark GPU için, CPU için ise prime95.

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Elektronik eşyaların 2. eli çok sıkıntı kankam. Telefon, kulaklık, mouse, ekran kartı, işlemci, sdd/hdd. Sıfır almaya yönel. Mükemmel işlemci buldun, 3k daha ucuza diyelim. O zaman da cyberpunk tarzı oyun açıp işlemciyi zorla, bak bakalım problem çıkarıyor mu? Denemeden alma. Direkt internetten sarı siteden alacağım, adam bana kargolayacak diyorsan hiç girme elinde patlar %80.

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
reis çok basit aslında misal rtx 2060 ekran kartı r5 3600x işlemci 16 gb ram olan bir sistem bul youtubedan oyun performanslarına yada benchmark testine bak hemen hemen aynı fps vermesi lazım 10 20 fps neyse de bundan çok fark varsa almanı tavsiye etmem aynı şekilde faturası falan varsa kontrol et iyice aynı şekilde pinlerini de test et pinlerinde bir sorun yoksa al kopuk veya eğik varsa ister düzelt ister alma sana bağlı

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dayım 2. el pc ekipmanı alacaksan mutlaka kendi bilgisayarında testlerini yap öyle al. Yoksa başın çok ağrır bu devirde en ucuz bir şey bile 2 3 k bişi o yüzden test etmeden alma başın çok yanar.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Kırık olmasa da alınmaz kırıksa zaten alınmaz hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum 2. el bir işlemci ürünü her türlü şey çıkabiliyor işin içinden

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
İşlemci bilgisayarın kritik donanım parçalarından bence hiç riske girme

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
temizinden blduysa n kaçırma derim bende kullanıyom i5 12 nesil 2.el bence alınır

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
İşlemci 2. e olarak alınabilecek en güvenilir parçalardan biridir. Eğer ki pinleri kırılacak olan türdeyse kontrol et pinler sağlamsa al gitsin çok zor bozulur işlemciler. Yok arkadaşım aldı eve geldi baktı kırıktı ne demek arkadaşım daha önce kontrol etseydin.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
İşlemci kolay kolay arıza yapan bir parça değil. Mal sağlamsa her türlü alınır.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
İkinci el olduğu için bu testleri kendi bilgisayarımda yapmam biraz geç olmaz mı ? Satıcı'dan isteyebileceğim her hangi bir test vs. var mı ?

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
intel islemci alirsan sorun olmaz amd gibi pinleri disarda diyil.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben önermiyorum işlemciyi sıfır almak daha temiz

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
işlemci kolay kolay bozulan birşey değil pinleri düzgün olsun. anakarta takarken kaliteli macun kullan ki ısınmasın.

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
param güvende sistemine güvenmiyorum ben açıkçası çok dolandırıcılık dönüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...