Patron 17 yıl aradan sonra işten ayrılıyor! İşte Google'ın hikayesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkesi öldürüyoruz.Kimini kurşunla, kimini sözle
Banlı Üye
Katılım
7 Tem 2017
Mesajlar
2,429
Çözümler
1
Tepki puanı
322
8 HİZMET YILI
Google'ı dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisine dönüştüren Eric Schmidt, önümüzdeki ay görevinden ayrılacak. 22 yıl önce üniversite yurdunda başlayan ve dijital dünyaya egemen olan şirket için yeni bir dönem başlıyor
Dünyanın en büyük internet ve teknoloji şirketlerinden Google için yeni yıl köklü bir değişiklikle başlayacak.
2001’den bu yana şirketin başkanlığını üstlenen Eric Schmidt, 16 yıldır yönettiği Alphabet’ten (Google’ın çatı şirketi) ayrılıyor.Eric Schmidt, Google’ın kurucularından değildi ancak şirketin küresel bir teknoloji devine dönüşmesinde en büyük rolü üstlendi.Şirketin tepe yöneticiliğini üstlendiği dönemde, Google dijital dünyanın merkezi konumuna geldi.Google.com dünyanın en çok ziyaret edilen web sitesi olurken, Android işletim sistemi ise akıllı telefon pazarının yüzde 85’ini elinde bulunduruyor.

Hizmetlerini şirketleştirerek yeniden yapılanan Google, bugün 743 milyar dolar değer biçilen ve teknolojinin neredeyse her alanında faaliyet gösteren Alphabet’e dönüştü.

“Alfabenin her bir harfi için bir teknoloji şirketi” mottosunu benimseyen bu teknoloji imparatorluğunun ilk günleri ise ihtişamdan bir hayli uzaktı.

Şirketin 22 yıl önce Stanford Üniversitesi yurt odalarında başlayan ve geçtiğimiz hafta Eric Schmidt’in görevinden ayrılacağını açıklamasına kadar uzanan geçmişini hatırlayalım.

1996 yılında kurulan Google, o zamanlar başka bir isme sahipti.

BackRub ismiyle başlatılan arama motorunun ismi, kısa süre sonra Larry Page ve Sergey Brin tarafından Google olarak değiştirildi.

Page ve Brin, arama motorunun ilk sunucusu için LEGO parçalarından bir kasa yaptılar.

Google kısa sürede web’in kâşifi olarak kulaktan kulağa yayıldı. Ancak bu popülerliği, Stanford Üniversitesi BT birimi tarafından fark edilmesine ve sistemin okuldan atılmasına sebep oldu.

Sun Microsystems’in kurucusu Andy Bechtolsheim’dan alınan 100.000 dolarlık tohum yatırımı tam da bu sırada gelerek kurtarıcı oldu.

Google dünyanın ilk arama motoru değildi. Öyle ki, 1999 yılında dönemin en popüler arama motoru olan Excite tarafından 750.000 dolar karşılığında satın alınmak istenmişti.

Bu teklifi geri çeviren Google, Mart 1999’da ilk ofisini açtı.

Çok geçmeden 25 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamladı.

Şirket gelirlerinin çok büyük bir bölümünü üreten Adwords, 2000’lerin sonunda ortaya çıktı.

Google’ın yükselişi devam etti; Brin ve Page teknoloji girişimciliğinin ikon isimlerine dönüştüler.

Google’ın ilk kurumsal sloganı “Don’t be evil.” (“Kötü olma.”) da bu dönemde ortaya çıktı.

Brin ve Page, şirketlerini bir sonraki seviyeye getirecek adımı ise 2001 yılında Eric Schmidt’i Google CEO’su olarak işe almalarıydı.
 
Isse Kun
Emektar Üye
Katılım
15 May 2017
Mesajlar
4,801
Çözümler
5
Tepki puanı
2,106
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Güzel hikaye teşekkürler devamı gelecek mi ?
 
Ben yazarım sen oynarsın ..!
Süper Üye
Katılım
13 Ara 2017
Mesajlar
779
Çözümler
1
Tepki puanı
80
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Teşekkürler iyi konular açıyon :D
 
live the moment
Süper Üye
Katılım
15 Eki 2016
Mesajlar
693
Çözümler
26
Tepki puanı
234
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Güzel Haber . Teşekürler
 
Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Katılım
3 Şub 2017
Mesajlar
1,870
Çözümler
17
Tepki puanı
295
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
güzel haber tşkk
 
Bilinmiyor
Efsane Üye
Katılım
26 Şub 2016
Mesajlar
4,271
Çözümler
3
Tepki puanı
792
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
hepsi garaj'da başladı :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst