pc boot esnasında biosa erişemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pembe adam
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Yanlış yere konu açtıysam özür dilerim. Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum ve bir süredir bu sorundan muzdaribim. Bilgisayarım boot esnasındayken bios anahtarına basıyorum ama bir türlü girmiyor biosa. Klavye ışıkları yanıyor fakat hiçbir tuş işlemiyor. Bu neyden kaynaklanıyor acaba? Ps/2 girişli klavyeler denemem gerektiğini söylediler ama benim o türden bir klavyem yok ve bulabileceğimi de sanmıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim (lütfen yorum kasmak için boş şeyler yazmayın) teşekkürler.

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Biraz daha detaylandırabilseydin yardımcı olmaya çalışırdım. Fakat BIOS ile ilgili hatalarda şu yöntemi öneriyorum çoğunlukla.

Sıradan Birisi
Uzman Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Kanka bilgisayarı açtığında klavte aktifmi çalışıyor mu yani

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bios pilini çıkar bir süre beklet dicem ama zamanında bende denemiştim işe yaramadı servise vermek zorunda kalmıştım

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
bios pilini çıkarıp takmayı deneyebilirsin bence

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
laptop kullanıyorsan eğer kendine özel farklı bir tuşu olabilir kılavuzuna falan bak istersen

Süper Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
bios pilini çıkart diyen arkadaşlar olmuş bu sağlıklı bir durum değil dostum anakartta ayar değişikliliğine sebep olur bu
farklı bir tuş dene bilgisayar modelini google a yazarak bakabilirsin bazı bilgisayarlarda bu tuş DELETE olurken bazılarında F2 olabiliyor daha farklı tuşlar da olabilir bunu bilgisayar modelini yazarsan daha detaylı araştırabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Öncelikle internetten bak ANA kartının bios tuşuna
Bios tuşuna basılı tutup açma düğmesine bas ekran gelene kadar çekme
Halen olmuyorsa klavyenin kontrol et

pembe adam
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Herkese teşekkürler arkadaşlar ps/2 girişli klavye buldum ve sorunu çözdüm.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
BIOS Pilini çıkarıp takmakla ilgisi yok çok zararlı sakın deneme bunu.BIOS Tuşunu değiştirmiş olabilir misin ? Benim anakartımda bios tuşunu değiştirebiliyorum fakat değiştirdiğim zaman bilgisayar açılırken del tuşuna basmamı söylüyor fakat ben " bu tuşa atadım.Böyle birşey olmuş olabilir daha fazla detay verseydin keşke konuya yardımcı olabilirdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...