Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
dostum ben anti-virüs kullanmıyorum ve önermiyorum
Çünki sistemi zorluyor,ramı fazla kullandırıyor,bilgisayarı yavaşlatıyor ve bir çok kişide hard disk %100 sorunu oluyor
hadi onu geçtim hile kullanamıyorsun anti virüs kullanmamamanın zararlarını dahi yaşamıyorum çoğu keylog vb. şeylerin nereye sızdığını bildiğimden kolayca kaldırıyorum örnek veriyorum
1. Bilgisayarını restart edip güvenli modda aç (Açılış anında çoğu pc de değişkenlik gösterir f8 veya f2 tuşuna basarak güvenli modu seçebilirsin
2. Başlat menüsünden çalıştır sekmesini tıklayıp açılan pencereye regedit yazarak enter’a bas
3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları incele ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları sil:
Yukarıdaki kayıtlar içinde yabancı tanımlı dosyalar var ise örneğin melissa adlı virüs gibi tanımlar var ise ilk önce o dosyayı googleden kelimenin sonuna virüs yazarak tarat araştırıp googledeki konulara ikna olduysan sil o dosyayı virüsten kurtulursun bu yöntemimden 1 tanesi
Benim tavsiyem pc kötüyse;
-Antivirüs programı indirme fpsin berbat düşer
-bilmediğin .exe dosyalarını çalıştırma
-keylogger yememek için düzenli sadece windows defender ile tara
-tutki yedin keyloggerı biryerde silmek için doğal yöntemlere başvur önce
-bilgisayarında önemli bişey yoksa mesela pc harddisk 10 gb taktığın harddisk 1tb gibi bişiyse 1tb harddiskine doldur sık sık pc resetle
Pc'n iyi ise;
En iyi virüs programını indir her gün tarama yap sık sık
google artık hangi tarayıcıysa vpn kullan her yere girerken ip düşürme
gizlilik ayarlarını vs googlesa gene hepsini kapat yani google kapattın geçmiş felan silinsin otmatik
benim kullandığım programda pc iyileştirme programı advanced systemcare
driverlarını güncelle koruma güncellemesi gelmiş olabilir win 10 sürümünü felan hep güncel tut güvenlik çalışmaları yapılıor
Ben webroot kullanıyorum bilgisayarıma virüs girmiyor ayrıca bilmediğin kişilerden dosya vs. indirme link.tl gibi sitelerde reklam geçerken çıkan .exe dosyalarını sakin diyim açma.
Merhaba ilk öncelikle bilgisayarın çok iyiyse Avast yüklemeni öneririm yüksek korumaya aldığınız zaman memz trojan pety gibi büyük virüsleri başarılı bir şekilde engelleyebiliyor ancak Avast ın paralı versionunu öneririm freesinde çok az özellik var ama benim bilgisayarım güçlü değil diyorsan Comodo en iyisi