PC şarja takılı iken olağanüstü sıcaklık sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I Still Know Kung Fu
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Merhaba MH ailesi benim bilgisayarım da garip bir sorun var. konuya geçmeden önce bir kaç bilgi vermek istiyorum ki daha iyi anlayabilesiniz ;

Bilgisayar çok ısınıyor (boşta olsa dahi), şarj soketi tamiri gördü (garantiye değil normal teknik servis), Pc markası "hp omen 15-ce008nt"

Konuya gelcek olursak ekte de bir ss bırakıyorum bilgisayar sürekli kapanıyordu az bir şey ısınsa dahi bende ısınmadan kaynaklı diyordum ancak bugün bir ayrıntı fark ettim bilgisayarı yeni açmama rağmen tamamen soğuk olmasına rağmen kapandı, bu garip bir durum olduğu için" olay günlüklerine" gidip ne olduğuna bakmak istedim girdiğimde aldığım uyarı "Sistem, önemli bir sıcaklık olayı nedeniyle hazırda bekletmeye alındı." bilgisiydi kaç derece de kapandığına bakmak istedim ve 373 Dereceyi görünce şok oldum halbuki bilgisayar buz gibi bunun nedenini araştırdım ama pek bir bilgiye ulaşamadım birde size sormak istedim aslında bir tezim var. "gördüğü soket tamiri sonrası bence teknik servisin dandik yaptığı soket yüzünden fazla voltaj alıyor ve bu da bunun gibi anormalliklere neden oluyor. Sizin fikirleriniz neler ?

Şimdiden teşekkür ederim....

Ben Senim Ve Sen Kendinden Kaçamazsın !
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Tekrar Bir Bilgisayarcıya Götür Bi Baksın O Sokete
Bilgisayar yazılımın da sorun olmuş olabilir sürekli dereceyi yüksek görüp kapanıyor olabilir
yazılımını güncellemeyi deneyebilirsin ama soket'den dolayı olabilir çok dandik bir şeyse zaten bir kaç haftaya o da gider elden.

❤❤
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bilgisayarın içini temizlemeyi denedinmi genellikle bu yüzden olur , altında 3 cm'lik boş bırakmayı denemelisin olmassa bir soğutucu alabilirsin ama üzülme senin için kötü olan bu olay ailen için iyi olabilir çamaşırları orda kurutabilirsin :)

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
denetim masasına gir orda güç seçenekleri var sonra plan ayarlarını değiştireden sistem soğma ilkesini aç

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
laptopu kurcalamadan götür tamire bende de aynı sorun vardı kurcaladım geri dönüşü olmadı

DedXec
Uzman Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
-denetim masasına git ve ordan güç,performans ta ise dengeli al
gibi

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
işlemci macunu kurumuş olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
batarya arızalı olabilir şarja takılıyken ısınma sorunu bataryadan ilgilidir bazen erken kapanma veya ısınma durumu bu sebepten olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Fişe takınca laptoplar daha yüksek güç moduna geçer bu yüzden sorun direk psu kaynaklı olmayabilir, uzaktan test yapmadan bir şey demek zor tabi..

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
valla benim laptop da ısınıyodu lole giriyodum direk 80lerde oluyodu sonra açtım fanların içinden parmak kadar toz çıkardım şimdi boşta 50 oyunda 55 :D

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
benim pcde de aynı sorun vardı batarya çıkarıp kullanıyorum sorun şu an geçti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...