Pc temizlik sonrası görüntü vermeme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Herkese hayırlı geceler dilerim başlıkta belirttiğim gibi bugün pc temizliği yaptım ancak tüm bileşenleri doğru yere koymama rağmen pc görüntü vermiyor ekran kartı , işlemci vs tüm fanlar çalışıyor elektrik gidiyor ancak görüntü yok yaklaşık 3-4 dk kendi kendine çalışıyor sonra pc kendini kapatıyor sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler.

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Üye
6 HİZMET YILI
Run in safe mode and check for device manager updates, then you you can check for static electricity, and finally remove the battery from the BIOS and turn on the system, then insert the battery.

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
güvenli moddan çalıştırıp aygıt yöneticisinden güncelmi diye kontrol et
sorunu anlamadınız sanırım görüntü hiç gelmiyor yani güvenli mod vs açamıyorum.
Post automatically merged:

Statik elektriklenme olmuş olabilir, son olarak bios pilini çıkartıp sistemi açın, sonra pili takın hata düzelirse load optimized default yaparak devam edebilirsinz.
denedim lakin olmadı en son işlemciyi söküp taktım bios ekranını gördüm anca cpu ısı değerı çok yüksek gösterdi 88 derece kadar 2 gün hiç çalışmamış pc nasıl olur da başlangıc sıcaklığı 88c olur anlamadım son çare termal macunu yenileyecem.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Daha önce benzer bir hata ile kendi sistemimde karşılaşmıştım, temizlik sonrası yada elektrik gidip gelmesiyle birlikte görüntü aktarımı yapmıyordu. Kendimce bir çözüm bulmuştum buna fakat bir noktada doğru bir çözüm olmadığının fakat işe yaradığının farkındayım da.
Öncelikle bilgisayar çalışır vaziyetteyken psunun güç düğmesini kapatıp kablosunu çıkarıyordum, sistem içerisindeki elektrik tamamen gidene kadar bekliyordum (yaklaşık 10 saniye, ayrıca bu bekleme süresinde güç düğmesine de basıp bırakabilirsiniz birkaç yerde içerideki elektriği bitirdiğine dair yazılar okumuştum)
devamında bilgisayar kapalı konumdayken ve kablo takılı değilken psunun güç düğmesini tekrardan açık vaziyete getiriyordum ve güç kablosunu takar takmaz bilgisayarı çalıştırmak için bilgisayarın güç düğmesine basıyordum.
Bu yolla birçok kez kurtuldum bu hatadan, bir noktada şoklama gibi düşünülebilir. Sorunun neyden kaynaklandığına dair bir fikrim yok fakat böyle bir çözüm bulmuştum, hâlâ bir çözüm geliştiremediyseniz deneyebilirsiniz.
Post automatically merged:

Tabii öncesinde tüm kabloların ve bileşenlerin yerinin doğru olduğunu kontrol etmekte fayda var.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Herkese hayırlı geceler dilerim başlıkta belirttiğim gibi bugün pc temizliği yaptım ancak tüm bileşenleri doğru yere koymama rağmen pc görüntü vermiyor ekran kartı , işlemci vs tüm fanlar çalışıyor elektrik gidiyor ancak görüntü yok yaklaşık 3-4 dk kendi kendine çalışıyor sonra pc kendini kapatıyor sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler.
hdd bağlantısı kontrol ettinmi belki orda bi gevşeme vardır

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
pc yı komple elektrıkten kes tum kabloları kontrol kalemıyle powerın gırısndekı 3 demırede tek tek tut 10 sanıye yıne acılmazsa ıslemcı ram ekran kartı tamamen sok tek tek yenıden tak

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kardeşim iyi akşamlar masa üstü pc kullanıyorsan ramları taktığın halde bir hata sesi gibi bir şey geliyor mu

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kabloların takılı olduğundan emin ol ( ekran kablosu genelde temizler esnasında yerinden yarı olarak çıkabiliyor )

Ram yerine tam oturmuyor olabilir ve RAM slotlarının içine bir şey kaçmadığına emin ol

Kısa devre olma ihtimali var kabloların birbirine temas etmediğinden emin ol.

Bios pilini çıkaracaksan ( arkadaşlar tavsiye etmiş ) ters çevirip yerine tak 15-20 sn bekle sonra düzeltip tak. Bu şekilde statik elektrikten de kurtulmuş olursun ;)

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kabloların takılı olduğundan emin ol ( ekran kablosu genelde temizler esnasında yerinden yarı olarak çıkabiliyor )

Ram yerine tam oturmuyor olabilir ve RAM slotlarının içine bir şey kaçmadığına emin ol

Kısa devre olma ihtimali var kabloların birbirine temas etmediğinden emin ol.

Bios pilini çıkaracaksan ( arkadaşlar tavsiye etmiş ) ters çevirip yerine tak 15-20 sn bekle sonra düzeltip tak. Bu şekilde statik elektrikten de kurtulmuş olursun ;)
çok teşekkür ederim sorunu 1 hafta önce kadar çözdüm ram bozulmuş :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Ramleri kontrol et sonra ekran kartını çıkar tak işlemci doğru yerleştirilmiş filan falan ama kablolarada bakmayı unutma umarım yardımcı olmuşumdur iyi günler dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...