Çözüldü PC yavaşlığını düzeltme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarım 4 yıllık falan ama birden çok yavaşlamaya başladı SSD olmasına rağmen bazen başlattığımda 2-3 dakika süredir açılmadı ankete yazı yazdığım esnada geç yazılmalar falan.
Çok virüs olayları geçirdim PC de hep format ataraktan sildiğimi sandım siz daha iyi bilirsiniz ne yapmalıyım.
Virüs BT minigler Roblox exploit ararken çok virüse denk geldim de dediğim gibi eskisi gibi değil :(

Moderatörün son düzenlenenleri:
Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarım 4 yıllık falan ama birden çok yavaşlamaya başladı SSD olmasına rağmen bazen başlattığımda 2-3 dakika süredir açılmadı ankete yazı yazdığım esnada geç yazılmalar falan.
Çok virüs olayları geçirdim PC de hep format ataraktan sildiğimi sandım siz daha iyi bilirsiniz ne yapmalıyım.
Virüs BT minigler Roblox exploit ararken çok virüse denk geldim de dediğim gibi eskisi gibi değil :(
:(
Formatı USB'den temiz kurulum olarak mı yaptın yoksa ayarlardan fabrika ayarlarına sıfırlayarak mı? Eğer ayarlardan yaptıysan USB'den temiz format çekebilirsin bilgisayarına. Tüm diskleri sıfırlayıp temiz kurulum yaparsan işin hallolacaktır.

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Öncelikle SSD'lerin genelde ömrü 2 yıldır.
Tavsiyem, ilk önce temiz bir Windows 10 Pro'ya format atman. Ama format attığın USB de virüs olabilir mümkünse yeni sıfır bir USB olsun. İmage ' yide eski kullandığın PC'den değil temiz bir PC'den al. PC de virüs var ise taktığın gibi USB'ye bulaşıır, format attığında yine aynı şeyleri yaşarsın.
Eğer format attın ve sorun çözülmediyse bulabiliyorsan test için bir SSD ya da anakartın destekliyorsa NVMe SSD bul ve öyle test et. NVMe diskler normal SSD'lerden daha hızlıdır.
Kolay gelsin.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Kasayı açıp içini temizledin mi hiç?

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kasanın içi temizle termal macunu yenile ama her şeyden önce 360 total indir ve tam tarama yap bunu bir kaç defa yaptıktan sonra pc kendine geliyor benim pc 4 dakika da açılıyordu şimdi 40 ila 50 saniye arası gidip geliyor bazenleri 25 saniye görüyordu ekran kartınada temiz kurulum yap nasıl yapıldığına dair monsterın çok güzel bir videosu var bulabilirsen onu izle

gİGA ChaD
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Temiz kurulum yap bios güncelle driverlarını güncel tut ama bana kalırsa donanımsal bişey 4 yıl az bir süre değil sonuçta laptopsa eğer normal ama pc'se dediklerimi yap belki düzelir bir de thermalpaste'ini yenile

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Termal macun ve kokten format at ssd ni tekrar degistir

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Öncelikle başka virüs olmadığına emin olduğun bi bilgisayardan flaş belleğe format dosyalarını atman sonrasında kendi bilgisayarına kapalı haldeyken flası takıp açılırken bios tan format atman böylelikle flasa virüsde bulaşmaz ve temiz bi kurulum yaparsın öyle denemeni tavsiye ederim

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Temiz ve Orjinal bir Windows 10 OEM key'i alarak tekrardan temiz bir kurulum yapın, Kasa içindeki tozları temizleyin, fanlar vs. ardından macun yenilemesi yapın hem işlemciye hem ekran kartına büyük ihtimalle sorununuz çözülür eğer hala çözülmüyorsa büyük ihtimalle SSD/HDD'nizde belirli bölümler ölmüştür uygulama yardımıyla kontrol edebilirsiniz, iyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kasayı temizle, termal macunları yenile, kasayı soğuk tut, formatını at, doğru driverleri kur rahatına bak.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...