Çözüldü PC'ye format atarken boot menüsü gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Ekran kartini cikartip VGA kablosunu işlemciye takıp açacaktım PC'yi. Açtım daha oturum açılmadan dondu, mavi ekran verdi. Kasayı kapatıp açtım, otomatik onarıma hazırlanılıyor geliyor. 14 saat falan bekledim, süreklı aynı. Açılmıyor, format atmayı denedim tekrar erkan kartina bağlı Bu kez boot menu gelmiyor. Normalde hep yaptığım flash bellek. Yanımdaki laptopa denedim, sorunsuz boot menusu geliyor. Gelen uyarı da bu:

1661622365922.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
@zardacal çözümü daha detaylı anlatmanız gerekiyor.
Ekran kartimi degistirmek istiyordum. Mevcut olani sattim. Yenisi gelene kadar islemci ile devam edeyim derken PC cöktü ne yaptiysam format falan atamadim. Kasanin butun bilesenlerini cikartip tekrar taktim. SSD'nin SATA kablosunu degistirdim. BIOS ayarlarini sifirladim. Yeni Windows ISO dosyasini FAT32 biciminde flash bellege yazdirdim ve sonuç olarak sorunum duzeldi.
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kral merhaba bir tavsiye vereyim öncelikle eğer Orjinal Windowsunuz var ise biostan çok rahat olarak orjinal windowsla gelen format flashıyla atabiliyorsunuz 5dk kadar bir süre alıyor eğer yoksa, varsa yakın çevrenizden de alabilirsiniz eğer o da olmazsa vatan bilgisayara veya aldığınız yere götürmenizi tavsiye ederim çok kaliteli yerler işlerini seven insanlar kesinlikle bir çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum, son olarak ekran kartın arızalı olabilir.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Kral merhaba bir tavsiye vereyim öncelikle eğer Orjinal Windowsunuz var ise biostan çok rahat olarak orjinal windowsla gelen format flashıyla atabiliyorsunuz 5dk kadar bir süre alıyor eğer yoksa, varsa yakın çevrenizden de alabilirsiniz eğer o da olmazsa vatan bilgisayara veya aldığınız yere götürmenizi tavsiye ederim çok kaliteli yerler işlerini seven insanlar kesinlikle bir çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum, son olarak ekran kartın arızalı olabilir.
Yok kardesim alakası yok. Laptopa ayni flashi bootladigimda oluyor. Benim pc ye olmuyor normalde oluyordu

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
laptopunuzdan temiz usb windows kurun bootdan yeni sistem atın sorun olmuş. ( temiz bilgi )

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Ne yapip ne edip kurulum asamasina geldim fakat bu sefer bu hata ile karsilasiyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20220827-WA0009.jpeg
    IMG-20220827-WA0009.jpeg
    704.3 KB · Görüntüleme: 34
Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
@zardacal çözümü daha detaylı anlatmanız gerekiyor.
Ekran kartimi degistirmek istiyordum. Mevcut olani sattim. Yenisi gelene kadar islemci ile devam edeyim derken PC cöktü ne yaptiysam format falan atamadim. Kasanin butun bilesenlerini cikartip tekrar taktim. SSD'nin SATA kablosunu degistirdim. BIOS ayarlarini sifirladim. Yeni Windows ISO dosyasini FAT32 biciminde flash bellege yazdirdim ve sonuç olarak sorunum duzeldi.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...