PDO hakkında yorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar.
PDO ile ben veritabanıma kayıtlı olan kullanıcıların kredi bilgileri(oyun parası)ni aldım ve sıralattım order by ile
Mesela onayli olan kullanicilari siralasin ama onaysizlari siralamasin gibi , yardimci olabilecek varmi ?

Denedigim yontemler:
Sorgu icine where yazdim ya da and where yazip devam ettirmeye calistim ancak sorguyu bozdu.

// Yardimci olabilecek varsa tesekkurlerimi sunarim.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
veritabanında bir sütun daha oluştur onay yaz değeri 1 olanları getirt yanına da order ile tekrar sıralatabilirsin nasıl olsa ? 2 where kullanacak bir şey yok ortada onaylı mı değil mi bunu karşılaştırmaya bile gerek yok onaylı sütununda veri 1 ise gelsin onları sıralasın : ?

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
veritabanında bir sütun daha oluştur onay yaz değeri 1 olanları getirt yanına da order ile tekrar sıralatabilirsin nasıl olsa ? 2 where kullanacak bir şey yok ortada onaylı mı değil mi bunu karşılaştırmaya bile gerek yok onaylı sütununda veri 1 ise gelsin onları sıralasın : ?
Hocam ben orada kaba taslak anlatmistim ama simdi anlatayim.
Bir retro oyunum var ve oyunda kredi sayısı var yani mesela benim 10k kredim var başkasının 20k gibi gibi. ben orada en çok kredisi olan 5 kişiyi sıralattım ama rütbeli olmaması için rank'i 2 den kucuk olanlari yazdirmam gerekiyor. order by'da o dediklerimi yapmaya calistim ancak olmadi farkli bir yontemi varmidir diye bakiyorum

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Hocam ben orada kaba taslak anlatmistim ama simdi anlatayim.
Bir retro oyunum var ve oyunda kredi sayısı var yani mesela benim 10k kredim var başkasının 20k gibi gibi. ben orada en çok kredisi olan 5 kişiyi sıralattım ama rütbeli olmaması için rank'i 2 den kucuk olanlari yazdirmam gerekiyor. order by'da o dediklerimi yapmaya calistim ancak olmadi farkli bir yontemi varmidir diye bakiyorum
1 adet where 1 adet order by ile hallolur kanka şu aşşağıya örnek kod bıraktım bunu kendine göre değiştir
PHP:
select kisi_id from kisiler where rank<2 order by kredi DESC

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hocam sana şöyle bi sorgu yazayım kendine göre uyarla;
PHP:
SELECT * FROM `tabloadi` WHERE rank='onaylıUyeranki' ORDER BY kredi DESC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...