PES2018.ISO dosyası PlayStation'da nasıl çalıştırılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Elimde PES2018.ISO dosyası var, archive.org'dan indirdim. 15 GB boyutunda. Bunu direkt USB'e atıp PlayStation'a taksam, daha sonra mmcmden kurabilir miyim? ChatGPT'ye falan sordum, orada da pkg dosyasına dönüştür falan diyor. Hiçbir şey anlamadım, yardım edebilir misiniz?
-
-
-Konuyu hallettim eğer böyle bi sorununuz varsa şöyle yapın .iso dosyasına sağ tıklayıp dosyalara ayıkla yapın sonra o 3 dosyayı tek dosyaya atın o tek dosyayı flash'a atın ps3'e takın mmcm açın ps3roottan önce gendi usbnizi açın kopyalayın o dosyayı sonra GAMES kısmına girin muhtemelen orda yazar hdd bilmem ne diye baya yüksek bi mb sayısı olması lazım onun içinde GAMES kısmı var oraya yapıştırın ve oynunuz hazır

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
winrar uygulamsıylada olur .7zip uygulamasıylada olur.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
3. parti uygulamalar ile açılıyor.

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla PES 2018'in `.iso` dosyasını PlayStation 3 üzerinde çalıştırmak istiyorsunuz ve mmCM (MultiMan) kullanarak oyunu kurmak istiyorsunuz. Ayrıca belirttiğiniz yöntemde `.iso` dosyasını dosyalara ayıklayıp, belirli bir klasöre kopyalayarak oyunu çalıştırdığınızdan bahsediyorsunuz.

Bu süreç genel olarak doğru bir yöntemdir. Ancak, daha açıklayıcı olmak gerekirse adımlar şu şekilde olabilir:

1. **ISO Dosyasını Ayıklama:**
- `.iso` dosyasını bir ISO ayıklama aracıyla (WinRAR, 7-Zip gibi) bilgisayarınıza ayıklayın. Bu işlem sonucunda oyunun dosyalarını elde edeceksiniz.

2. **Dosyaları Hazırlama:**
- Ayıkladığınız dosyalar genelde `PS3_GAME`, `PS3_DISC.SFB` gibi klasörler ve dosyalar içerir. Bu dosyaları olduğu gibi bir klasörün içine alın. Klasörün adını kısa ve anlaşılır yapabilirsiniz (örneğin, "PES2018").

3. **USB'ye Kopyalama:**
- FAT32 formatında bir USB belleğe ayıkladığınız dosyaları atın. PlayStation 3'ünüz FAT32 formatlı USB'leri tanıyacağı için dosya yapısının doğru olduğundan emin olun.

4. **PS3'teki GAMES Klasörüne Kopyalama:**
- PlayStation 3'ünüzü açın ve mmCM (ya da Multiman) programını çalıştırın.
- Sol tarafta "PS3 root" seçeneğine gidin ve USB belleğinizi açın.
- Oyunun dosyalarını seçin ve PS3'ünüzün dahili diskindeki `/dev_hdd0/GAMES/` klasörüne kopyalayın.

5. **Oyunu Multiman Üzerinden Çalıştırma:**
- Oyunu GAMES klasörüne kopyaladıktan sonra, Multiman'ın ana ekranına dönün ve oyun listenizi güncelleyin. Oyununuz burada görünmelidir.
- Oyunu seçin ve oynamaya başlayın.

Eğer `.pkg` dosyasına dönüştürme önerileri görüyorsanız, bu genelde PSN'den indirilen oyunlar için geçerli bir yöntemdir. Ama sizin durumda ayıklanmış dosyalarla devam etmek daha doğru olacaktır, çünkü ISO'lar genelde disk oyunlarıdır ve multiman ile ayıklanmış dosya olarak çalıştırılabilirler.

Bu yöntemi kullanarak oyunu başarılı bir şekilde çalıştırmanız gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...