PHP Bilgisi iyi olan biri lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Selamün aleyküm beyler php de veritabanı sorgusu yaparken hata alıyorum bana sorgu sayfasının kodunu yazıp atabilecek varmı

örnek veriyorum sorgu.php?ad=ahmet gib ahmet ismini mysql veritabanında arıyıp tüm satırı array olarak yazdırmam lazım yapamadım yardımcı olabilecek varsa gerekirse ücretinide öderiz neyse

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Öncelikle, MySQL veritabanındaki bir tablonuzun var olduğunu ve veritabanına bağlantı kurabilecek bir PHP kodunuz olduğunu varsayıyorum.

Aşağıdaki kod, veritabanındaki bir tablonuzdaki tüm satırları bir dizi olarak yazdıracaktır. Bu dizi, veritabanındaki satırların her birini bir dizi elemanı olarak içerecektir. Dizi elemanları, veritabanındaki satırların sütunlarını içerecektir.

Örneğin, veritabanınızdaki bir tablonuzda "ad" ve "soyad" sütunları varsa, dizi elemanları şu şekilde olacaktır:
Kod:
Array (
  [0] => Array (
    [ad] => Ahmet
    [soyad] => Yılmaz
  )
  [1] => Array (
    [ad] => Melek
    [soyad] => Kaya
  )
  ...
)

Aşağıdaki kod, veritabanındaki bir tablonuzdaki tüm satırları dizi olarak yazdıracaktır:
Kod:
<?php

// Veritabanına bağlantı kurun
$conn = mysqli_connect("host", "kullanici_adi", "sifre", "veritabani_adi");

// Sorgu cümlesini oluşturun
$query = "SELECT * FROM tablo_adi WHERE ad = '" . mysqli_real_escape_string($conn, $_GET['ad']) . "'";

// Sorguyu çalıştırın ve sonucunu alın
$result = mysqli_query($conn, $query);

// Sonucu dizi olarak yazdırın
$rows = array();
while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
  $rows[] = $row;
}

print_r($rows);

// Bağlantıyı kapatın
mysqli_close($conn);

?>

Bu kod, veritabanındaki bir tablonuzdaki tüm satırları dizi olarak yazdıracaktır. Örneğin, veritabanınızdaki bir tablonuzda "ad" ve "soyad" sütunları varsa, dizi elemanları şu şekilde olacaktır:

Kod:
Array (
  [0] => Array (
    [ad] => Ahmet
    [soyad] => Yılmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...