PHP dosyaları indexe nasıl bağlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Selam, ben bir sitenin dumpunu buldum ve elimde şu an istediğim apileri yani PHP dosyalarını kendi yaptığım indexe bağlamak istiyorum. Yardımcı olabilecek yani XAMPP işlemlerini vs gösterebilecek var mı ya da HTML'e bağlamayı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Eğer bir sitenin dump'ını bulduysanız, o sitenin veritabanı ve PHP dosyalarını içereceğini düşünebiliriz. Eğer kendi yaptığınız bir indekse bu verileri bağlamak istiyorsanız, öncelikle XAMPP veya benzeri bir localhost ortamı kurmanız gerekiyor. Bu ortam, PHP dosyalarını çalıştırmak için gereken Apache ve MySQL gibi araçları barındıran bir pakettir.

XAMPP kurulumu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. XAMPP indirme sayfasına gidin ve sisteminiz için uygun olan sürümü indirin.
  2. İndirilen dosyayı çalıştırın ve kurulumu tamamlayın.
  3. XAMPP kurulumunu tamamladıktan sonra, programı çalıştırın ve Apache ve MySQL servislerini başlatın.
  4. XAMPP'ın kurulu olduğu dizine gidin (öntanımlı olarak "C:\xampp" dizininde olacaktır). Bu dizinin içinde "htdocs" adlı bir dizin bulacaksınız. Bu dizine PHP dosyalarınızı kopyalayın ve localhost üzerinden çalıştırmaya çalışın. Örneğin,
    Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    gibi bir URL ile dosyanıza ulaşabilirsiniz.
Eğer HTML dosyalarınızı bağlamak istiyorsanız, bunları da "htdocs" dizinine kopyalayabilir ve localhost üzerinden bu dosyalara ulaşarak çalıştırabilirsiniz. Örneğin,

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Eğer bir sitenin dump'ını bulduysanız, o sitenin veritabanı ve PHP dosyalarını içereceğini düşünebiliriz. Eğer kendi yaptığınız bir indekse bu verileri bağlamak istiyorsanız, öncelikle XAMPP veya benzeri bir localhost ortamı kurmanız gerekiyor. Bu ortam, PHP dosyalarını çalıştırmak için gereken Apache ve MySQL gibi araçları barındıran bir pakettir.

XAMPP kurulumu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. XAMPP indirme sayfasına gidin ve sisteminiz için uygun olan sürümü indirin.
  2. İndirilen dosyayı çalıştırın ve kurulumu tamamlayın.
  3. XAMPP kurulumunu tamamladıktan sonra, programı çalıştırın ve Apache ve MySQL servislerini başlatın.
  4. XAMPP'ın kurulu olduğu dizine gidin (öntanımlı olarak "C:\xampp" dizininde olacaktır). Bu dizinin içinde "htdocs" adlı bir dizin bulacaksınız. Bu dizine PHP dosyalarınızı kopyalayın ve localhost üzerinden çalıştırmaya çalışın. Örneğin,
Eğer HTML dosyalarınızı bağlamak istiyorsanız, bunları da "htdocs" dizinine kopyalayabilir ve localhost üzerinden bu dosyalara ulaşarak çalıştırabilirsiniz. Örneğin,
Hocama danıştım aynı söylediğin gibi yapmamı söyledi çünkü uzantıyı değiştirdiğimde site çıkıyordu bağlamak yerine ayrı bi sayfa olduğu için phpyi localhosttan çalıştırmayı denedim ama hem okuldaki pc yavaştı ve wampp vardı şimdi evde deneyeceğim htdocs diye bir dosya var ve içinde tüm dumpımı atacağım anladığım kadarıyla sonra admin dosyasındaki xxx.php dosyasını localhosttan açacağım

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
burda anlatmak uzun olur inst sloxex4 ordan anlatayım knk sana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...