PHP / PDO özelliği ile veritabanında ki verilerin sayısını bulma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hepinize merhaba arkadaşlar. PHP konusunda araştırma yapan arkadaşlar için yardım niteliğinde bir konu açmak istedim.
Bu konuda PDO kullanarak veritabanında bulunan tablonun veri sayısını bulucaz.

Öncelikle kodlara geçelim;
Ilk once PDO ile veritabanı bağlantımızı yaptık.

PHP:
try {

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=DBADI','root','');

} catch (PDOException $e) {

echo $e->getMessage();
}
Burada hangi tabloda ki verileri sayacağımızı belirttik. Ben kullanıcıların sayısını öğrenmek istediğim için kullanıcıların bulunduğu tabloyu seçtim.
İstediğim olay kullanıcı sayısını bana getirmesi değil mi ? O halde [ COUNT(*) ] (hepsini say) anlamına gelen değişkeni kullanıyoruz.

PHP:
$say = $db->prepare('SELECT COUNT(*) FROM users');
Herhangi bir id değeri girmeyeceğim ya da herhangi bir bilgi istemediğim için execute değerini boş bırakacağım.
PHP:
$say->execute();
Son olarak artık kullanışa geçeceğiz. fetchColumn(); kullanarak hepsini çekmek istiyoruz kodlar şu şekilde;
PHP:
$hepsinisay = $say->fetchColumn();
Şuan php sorgumuzu girdik hemen kullanıcı sayımızı öğrenmek istiyoruz. O zamansa echo ile değerimizi yazdıralım.
PHP:
echo $hepsinisay

Yapamayan arkadaşlar DM'den ulaşabilir. Iyi gunler

Son düzenleme:
re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Paylaşımın için teşekkürler.

$say = $db->prepare('SELECT COUNT(*) FROM users'); kısmındaki Count olayında bitiyor tüm olay burada pdo bağlantı biçimi ele alınmış fakat mysqli vb türlerdede bağlansanız aynı işlemi yapabilirsiniz. Bağlantı parametresi değişik sadece users tablosunu seçip miktarını sayıyor.

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Paylaşımın için teşekkürler.

$say = $db->prepare('SELECT COUNT(*) FROM users'); kısmındaki Count olayında bitiyor tüm olay burada pdo bağlantı biçimi ele alınmış fakat mysqli vb türlerdede bağlansanız aynı işlemi yapabilirsiniz. Bağlantı parametresi değişik sadece users tablosunu seçip miktarını sayıyor.
Evet hocam açıklık getirdiğin için teşekkürler

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Evet hocam açıklık getirdiğin için teşekkürler
Rica ederim ayrıca senin konudada eklediğin gibi fetchColumn(); ile tümünü çekmek ve sonrasında echo ile çekilen değeri yazdırmak konusunda ise frontend kısmı devreye giriyor. Bootstrap kullanabilirsiniz geneldede çok kullanılan bir library. Tabiki e-ticaret projeleri için önermiyorum. Daha hafif libraryler mevcut.

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Rica ederim ayrıca senin konudada eklediğin gibi fetchColumn(); ile tümünü çekmek ve sonrasında echo ile çekilen değeri yazdırmak konusunda ise frontend kısmı devreye giriyor. Bootstrap kullanabilirsiniz geneldede çok kullanılan bir library. Tabiki e-ticaret projeleri için önermiyorum. Daha hafif libraryler mevcut.
Süslemek onlara kalmış hocam :) Sistem genel olarak böyle yorumların için gerçekten çok teşekkürler. Konuyu gerçekten merak eden arkadaşlar için bu sohbetimiz değerli ve bilgi verici olacaktır.

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Süslemek onlara kalmış hocam :) Sistem genel olarak böyle yorumların için gerçekten çok teşekkürler. Konuyu gerçekten merak eden arkadaşlar için bu sohbetimiz değerli ve bilgi verici olacaktır.
Evet benim detaylı açıklama sebebim konuya girip bu nedir nerede kullanırız gibi soruların cevapları sayılır bir nevi.

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Evet benim detaylı açıklama sebebim konuya girip bu nedir nerede kullanırız gibi soruların cevapları sayılır bir nevi.
Bu konuyu okuyan arkadaşlar DM'den ulaşabilirler. Siteye girdiğim zaman elimden geldiğince yardımcı olacağım. Tabii sizin dediğiniz gibi Bootstrap öğrenerek bu kodları yazdırmaları çok daha iyi olur. Görseller eklesem mi diye düşünüyorum. Çıktılar ile ilgili.

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ek olarak php'ler için mvc tabanlı frameworklar mevcut. En bilinenlerden birisi laravel. Ben phalcon öneriyorum sunucu tabanlı jet gibi çalışıyor acayip hızlı. Bu php framework olayını kullanmanızı ve öğrenmenizi şiddetle öneririm çünkü iş yükünü öyle bir azaltıyorki düz php ile yapacağın proje'de herşeyi klasör dizinlerinden ve yapılandırma ayarlarından herşeyine kadar manuel ayarlıyorsun ama framework kullananlar için söyleyeyim düz php ile yazdıgınız projenin süresini büyüklüğünede bağlı olarak %60 azaltıyor. Php için framework candır ya. Klasörleri dizinlerini ve .htaccess de dahil olmak üzere herşeyi otomatik oluşturuyor ve yapılandırıyor. Controller, Model, Wiew gibi kavramlar mevcut. Bunları öğrenmeye atılınca detaylıca anlarsınız burada anlatmakla bitiremem. Yani uzun lafın kısası php temelini komple öğrendikten sonra php için framework öğrenmenizi şiddetle öneriyorum.

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ek olarak php'ler için mvc tabanlı frameworklar mevcut. En bilinenlerden birisi laravel. Ben phalcon öneriyorum sunucu tabanlı jet gibi çalışıyor acayip hızlı. Bu php framework olayını kullanmanızı ve öğrenmenizi şiddetle öneririm çünkü iş yükünü öyle bir azaltıyorki düz php ile yapacağın proje'de herşeyi klasör dizinlerinden ve yapılandırma ayarlarından herşeyine kadar manuel ayarlıyorsun ama framework kullananlar için söyleyeyim düz php ile yazdıgınız projenin süresini büyüklüğünede bağlı olarak %60 azaltıyor. Php için framework candır ya. Klasörleri dizinlerini ve .htaccess de dahil olmak üzere herşeyi otomatik oluşturuyor. Controller, Model, Wiew gibi kavramlar mevcut. Bunları öğrenmeye atılınca detaylıca anlarsınız burada anlatmakla bitiremem. Yani uzun lafın kısası php temelini komple öğrendikten sonra php için framework öğrenmenizi şiddetle öneriyorum.
Ben daha yeniyim sizinle de özelden çokça sohbetimiz oldu. Kendimi geliştirip framework öğrenmeye bende başlayacağım. Dediğiniz gibi laravel'i ben çok duydum gördüm araştırmalarım sonucundada videolar v.s bulunuyor. Bu konuyu okuyan arkadaşlara tavsiyem eğer PHP bilmiyorsanız ama öğrenmek istiyorsanız hiç beklemeden başlayın. Gerçekten şiir gibi bir dil.

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Hepinize merhaba arkadaşlar. PHP konusunda araştırma yapan arkadaşlar için yardım niteliğinde bir konu açmak istedim.
Bu konuda PDO kullanarak veritabanında bulunan tablonun veri sayısını bulucaz.

Öncelikle kodlara geçelim;
Ilk once PDO ile veritabanı bağlantımızı yaptık.

PHP:
try {

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=DBADI','root','');

} catch (PDOException $e) {

echo $e->getMessage();
}
Burada hangi tabloda ki verileri sayacağımızı belirttik. Ben kullanıcıların sayısını öğrenmek istediğim için kullanıcıların bulunduğu tabloyu seçtim.
PHP:
$say = $db->prepare('SELECT COUNT(*) FROM users');
Herhangi bir id değeri girmeyeceğim ya da herhangi bir bilgi istemediğim için execute değerini boş bırakacağım.
PHP:
$say->execute();
Son olarak artık kullanışa geçeceğiz. fetchColumn(); kullanarak hepsini çekmek istiyoruz kodlar şu şekilde;
PHP:
$hepsinisay = $say->fetchColumn();
Şuan php sorgumuzu girdik hemen kullanıcı sayımızı öğrenmek istiyoruz. O zamansa echo ile değerimizi yazdıralım.
PHP:
echo $hepsinisay

Yapamayan arkadaşlar DM'den ulaşabilir. Iyi gunler
paylaşım için teşekkürler işime yaradı

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
yapamayanlar dm ulaşşın yardımcı olayım burda nası anlatırım bilimoyrum bu platformda yeniyim kusura bakmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...