modemi resetledin miArkadaşlar türk telekom kullanıyorum uzun zamandır ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum normalde internet hızım iyi ama sabit değil ping bazen 70 ping felan alıyorum csgo da bi anda 1000 ping 1500 ping oluyor türk telekomu aradım ama coronadan dolayı kapalıyız vesayre diyorlar yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey varmı lütfen yardım edin nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?
Arkadaşlar türk telekom kullanıyorum uzun zamandır ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum normalde internet hızım iyi ama sabit değil ping bazen 70 ping felan alıyorum csgo da bi anda 1000 ping 1500 ping oluyor türk telekomu aradım ama coronadan dolayı kapalıyız vesayre diyorlar yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey varmı lütfen yardım edin nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?
yok kimse bağlanamıyorarayüzden bağlanan sayısına bak şifre kırmış olabilirler
yani yapabileceğin şeyler az sayıda modem değişimi,tekrar kurulum,ethernet bağlantısı vs.
modem eskidi diye 6-7 ay önce değişmişti zatenyani yapabileceğin şeyler az sayıda modem değişimi,tekrar kurulum,ethernet bağlantısı vs.
kanka o kutu yok zaten bende ev telefonu kullanımyorum hiç takılı değil o youtubeda izlemediğim video kalmadı zatenbendede sorun vardı o kibrit kutusu gibi şey varya ev telefonua felan bağlı olan şey
onu modeme giden kablo ile değiştirdim 105 110 ping alıyordum ara sıra 600 700 oluyordu reset attım bide o şekilde çözdüm
birde youtube dan ping düşürme videoları var onları izle şuan 60 70 arası alıyorum
tekrar kurulumdanmı bahsediyorsunModemi resetlemen en mantıklısı olacaktır
deniyim bakıyım inş yapabilirm192.168.x.x gir bilgileri öğren sonra modemi resetle uğraşma düzelebilir
lan kablosu kullanıyorum evde 2 kişi daha bağlı ama yoğun kullanmıyorlarbaşka kullanan varsa kullandırtma lan kablosu kullan isslerin ping ile ilgili sorumluluğu yoktur.
kesinliklertelekom pişmanlıktır
ben ve 2 kişi başka yok onlarda ailedekilerKardeşim öncelikle arayüze girip bağlanan sayısına bakmalısın belki birden fazla kullanıcı olabilir
ağ kullanımı yok büyük ihtimal türktelekomdan kaynaklı diye düşünüyorum ama onlarada ulaşamıyorum iştesenden başka giren kullanıcalar vardır yada pc update yapıyordur o yüzden ping yükseliyor görev yöneticisinden ağ kullanımlarına bi bak kullanımı çok olanı kapat düzelir eğer pcinde ağ kullanımı yoksa türk telekom kaynaklıdır
malesefki 2 kişi kullanıyorlar ama onların erişimini kapatamam onlarda çok yoğun kullanmıyorlar zatenDostum Modeminin arayüzüne giriş sağla
(genel olarak 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 dir.)
Bağlı cihazları gör (yotubeden her modeme ait video bulabilirsin)
Gereksiz gördüğün cihazları veya hepsinin internet erişimini kapat (Mac yasaklama da yapabilirsin) (Beyaz Liste de yapabilirsin)
Tekrar pingini test et eğer hala ping sorunu yaşıyorsan sağlayıcın ile alakalı bir sorun olma olasılığı %90
Daha önceki mesajlarda bir arkadaş (Splitter) ayırıcı; beyaz kibrit kutusu olarak tabir ettiği parça bozulmaz kolay kolay eğer bozulursa da ping sorunu değil bağlantı sorunu yapar.
İyi forumlar...
oyuna girmeden önce "rate 786432" bu kodu yazıyorum zatenRAte ayarlarin bozulmus haci onu internetnette cs go rate ayarlari nasil yapilir diye bakarsan gorurusun
deniyeceğim teşekkürler bu bilgi içinEger telefon wifi ye bagliysa bazen whatsapp in yedegini aliyor telefon cok acayip ping yukseliyor onada dikkat et
düzeldimi ?bende de aynısı vardı
Post automatically merged:
modemi resetledim
inşallah ama düzelmiyor işteDostum ethernet kablosu ile devam et kullanmaya düzelicektir.![]()
tekrar kurulumdanmı bahsediyorsunModem arayüzünü tekrar yapılandır genis bant ag vaglantisini
ulaşabilsem keşke ulaşamıyorum yukarıdaki yazıyı iyi okuSon birkaç gündür bende de aynısı oluyordu internet sağlayıcını arayıp gereken ayarları yaptırtabilirsin benimki o sayede bir nebze olsun düzeldi
genelde öyle diyorlar malesefwindows güncellemeleri google drive açık olabilir ama ping sorunu ile ilgilenmiyor türk telekom oyun sunucularıyla alakalı bizlik değil diyebiliyor
aga resetden kastın yeniden kurulummu yoksa kapat açmımodemi soğut sonra resetle
olabilir o da ayrı bi konu zatenSanırsam karantina dolayısıyla yoğunluktan dolayı aynı sorun bende de var
yarın tekrar arıyacağım inş ulaşabilirim önceki aradığım zaman telesekretere bağlanmadı bile arar aramaz corondan dolayı kapalıyız vesayre ... dedi kapandı2-3 günde bir modemin fişiini çekip bi süre öyle bırak biide müşteri hizmetlerinden telesekreterden bile modemi resetletebilip güncelletebilirsin
internetim 120 ping'de, eşit problemlerim varArkadaşlar türk telekom kullanıyorum uzun zamandır ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum normalde internet hızım iyi ama sabit değil ping bazen 70 ping felan alıyorum csgo da bi anda 1000 ping 1500 ping oluyor türk telekomu aradım ama coronadan dolayı kapalıyız vesayre diyorlar yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey varmı lütfen yardım edin nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?