PLC Kursuna Başladım Fikirlerinize İhtiyacım Var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Lütfen sadece bu konuda bilgisi olanlar yazsın mesaj sayısı kasmak için yazanlar gerçekten moral bozuyormuş.

PLC (Programlanabilir Mantık Denetleyicileri) bu kursta SIEMENS TIA Portal adında bir programın kullanımını kodlamasını ve elektrik şemaları üzerinde hangi devrenin ne zaman çalışacağına vs karar veriyorsunuz ve her işi yapan robotikler otomasyon sistemleri vs. yazılımı yapmanıza imkan tanıyor.

Kurs Coronavirüs sebebiyle nisan ayına kadar ertelendi. Normalde ben 9 yıl deneyime sahip bir grafik tasarımcısıyım ancak mesleğin sonu yaklaştığı için mühendislik ve yazılım alanına yöneldim. Bu kursun öğrettiği şey özetle seri üretim yapan fabrikaların yani endüstrinin ihtiyaç duyacağı makineleri ve yazılımlarını yapmak.

Bu alanda çalışan kişilere soruyorum yeterince iş imkanı var mı, maaşı ve çalışma standartları nasıldır?

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
C, C# veya C++ ise bence pek işe yaramaz. Mantığını anlarsın ama ilerde pek bi işine yaramaz diye düşünüyorum. Yaşadığın yer de önemli.

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
C, C# veya C++ işey yarar yukardakinin aklına uyma kardeşim bende gidiyorum

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
C, C# veya C++ ise bence pek işe yaramaz. Mantığını anlarsın ama ilerde pek bi işine yaramaz diye düşünüyorum. Yaşadığın yer de önemli.

Ankara'da yaşıyorum ama aslında yerde önemli değil eğer kendimi kanıtlayabilirsem hangi ülke olduğu bile önemli değil.
Post automatically merged:

C, C# veya C++ işey yarar yukardakinin aklına uyma kardeşim bende gidiyorum

Peki size kursta hangi programlama dilini öğretiyorlar?

ne gibi bir şey düşünüyorsun
Özel bir projem yok bu alanda sadece mesleğin sağlayacağı yaşam şartlarını merak ediyorum.

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ankara'da yaşıyorum ama aslında yerde önemli değil eğer kendimi kanıtlayabilirsem hangi ülke olduğu bile önemli değil.
Yurt Dışına çıkabilirsen hayatını düzene sokabilirsin diye umuyorum. Yani şunu demek istiyorum, bu ülkede ne kadar iyi ve kaliteli iş yaparsan yap kendini kanıtlayamazsın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Gelecegin programlama dili kesinlikle python olacak yapay zekanın gelişmesi ile python dahada önem kazanacak bence

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Burda hangi programlama dili olduğu pekte önemli değil TIA Portal'da herhangi bir dilde kodlama yapılabiliyor. En önemli faktör bildiğim kadarıyla koşulları optimize şekilde işleyebilmesi. Hızlı tepki veren bir programlama dilini seçerim sanıyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim ancak ben endüstriyel makina otomasyon yazılımları yapmanın ne gibi iş imkanları var meslek hakkında ne düşünüyorsunuz diye merak etmiştim. Konuyu tam okumadan hangi programlama dilini kullanayım diye sormuşum gibi cevap yazan arkadaşlarada teşekkür ediyorum :)

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
İş imkanı var ama sadece PLC bilmen yetmez. Genelde PLC yanında Görüntü işleme bu yüzden de python c++ gibi object oriented mantığını kavratacak dillerde kendini geliştir

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
İş imkanı var ama sadece PLC bilmen yetmez. Genelde PLC yanında Görüntü işleme bu yüzden de python c++ gibi object oriented mantığını kavratacak dillerde kendini geliştir

Biraz daha aydınlatabilir misiniz bu sektöre henüz çok yabancıyım. Bildiğim kadarıyla tia portal yazılımının arayüz tasarımı için kendi bütünleşik yazılımı oluyor. Sürükle bırak mantığında arka planına kod yazılıyor sadece

FENERBAHÇE
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kurs yeri ve fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz?

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Kurs yeri ve fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kurs ücretsiz sadece katılabilmek için kaydın ilk günü sabahın köründe sıraya girmek lazım aksi durumda kontejan dolabiliyo yeni gruplar açılmayabiliyo ve kaydolamıyorsunuz. Gazi Üniversitesi Beltek Kurslarından biri bu. Ankara’da Bulunan 2 farklı fakülte var biri Ostim’de Gazi Üni. M.Y.O. diğeri Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde Teknoloji Fakültesi’nin içinde Atatürk orman çiftliği yakınında yerleşkeleri var. Ankara dışı var mı bilmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...