Onaylı Üye
Merhabalar ben polis meslek okuyorum eğer düşünen varsa aklında sorular varsa yardımcı olmak isterim istediğiniz soruyu sorabilirsiniz
Öncelikle TYT sınavına başvurmanız gerekiyor Polis Akademisi tyt için baraj puanı belirliyor bu 270 260 (ham puan) puan civarında olabilir bu puanları alan mülakata girme hakkı kazanıyor. Mülakat sözlü ve fiziki olarak ikiye ayrılıyor. Bi parkur var internette bunun videoları (PMYO girmek için ne yapmak gerekli düşünüyorum ben
Öncelikle TYT sınavına başvurmanız gerekiyor Polis Akademisi tyt için baraj puanı belirliyor bu 270 260 (ham puan) puan civarında olabilir bu puanları alan mülakata girme hakkı kazanıyor. Mülakat sözlü ve fiziki olarak ikiye ayrılıyor. Bi parkur var internette bunun videoları () mevcut 4 5 defa antrenman yapan her türlü geçer. İşin en önemli kısmı sözlü mülakat gerçekten sizi polis okuluna alan kısım sözlü mülakattır. Sözlü mülakat için tavsiye istersen önemli olan kendin olman birazcık şansın varsa her şey yaver gider ben komisyonun önünde kapıda beklerken çok heyecanlanmıştım içeriye girince konuşmaya başlayınca heyecanım geçmişti güzel güzel sohbet etmiştik
Ben de komisyonu bi kaç kere güldürmüştüm hoşlarına gitmişti baya. Orada kart seçiyorsun artık şansına ne gelirse bence cevabı biliyorsan güzelce cevap verirsen senin için artıdır bilmiyorsan da bilmiyorum demek en iyisi. Zaten kendini tanıtmanı istiyorlar orada seni ölçüyorlar bir de kendileri bir kaç soru soruyor bunlardan kesin soracakları şey neden polis olmak istiyorsun bunun cevabı da bence çok önemli.Sözlü mülakat da soruların doğru cevaplanmasına mı bakılıyor yoksa konuşmana mı bakılıyor çünkü sözleşmeli er sözlü mülakatına girip çıkan birisi video çekmişti dediklerine göre çok alakasız cevaplar verip komisyonu güldürdüm demişti ama geçmiş![]()
Ben de komisyonu bi kaç kere güldürmüştüm hoşlarına gitmişti baya. Orada kart seçiyorsun artık şansına ne gelirse bence cevabı biliyorsan güzelce cevap verirsen senin için artıdır bilmiyorsan da bilmiyorum demek en iyisi. Zaten kendini tanıtmanı istiyorlar orada seni ölçüyorlar bir de kendileri bir kaç soru soruyor bunlardan kesin soracakları şey neden polis olmak istiyorsun bunun cevabı da bence çok önemli.
Ben de komisyonu bi kaç kere güldürmüştüm hoşlarına gitmişti baya. Orada kart seçiyorsun artık şansına ne gelirse bence cevabı biliyorsan güzelce cevap verirsen senin için artıdır bilmiyorsan da bilmiyorum demek en iyisi. Zaten kendini tanıtmanı istiyorlar orada seni ölçüyorlar bir de kendileri bir kaç soru soruyor bunlardan kesin soracakları şey neden polis olmak istiyorsun bunun cevabı da bence çok önemli.
2 yıl sürüyor meslek yüksekokulu mantığı branşlı olarak çıkma şansın var mezun olmaya yakın zamanda okula daireler geliyor istihbarat cb korumalığı terör vs bunlar ayrı bi mülakat yapıp direkt olarak branşla çıkabiliyorsunokul kaç yıl sürüyor hocam? bir de okuldan çıkarken direk branşlı çıkılabilir mi? iyi günler
kitle endexi 18 27 arası olmalı boy sınırı 167polis meslek için fiziksel bir zorunluluk varmı mesela 1.80 metre boy 70 kilo felan
bilmiyorum öyle bir şey mi varmışReferans ın kuvvetli olması lazım diyorlar doğrumu
evetDövme konusunda sıknıtı çıkar mı ?
Hocam biraz açıklasaydın arka kol kısmımda bir dövmem var gözükmüyor
gözle görülüyorsa elenirsinizHocam biraz açıklasaydın arka kol kısmımda bir dövmem var gözükmüyor
Anladım dostum saolasıngözle görülüyorsa elenirsiniz