Onu nasıl yapıyoruz?Statik IP adresi satın aldın mı İSS üzerinden?
Ne kullanıyorsun? Superonline, TT veya başka bir şey?Onu nasıl yapıyoruz?
TürknetNe kullanıyorsun? Superonline, TT veya başka bir şey?
Test ediyorum hemen.Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
buradan alabiliyorsun sanırım.
Test ediyorum hemen.
Ben bunu aldıktan sonra o video daki ipleri bu statik ip göre gireceğim ve pc ye statik ip vereceğim değil mi?Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
buradan alabiliyorsun sanırım.
IPv4'ü diyorsan gene videodaki şekilde gireceksin, modem arayüzünden bilgisayara atadığın IPv4'ü seçeceksin. Modem arayüzün nasıl, port yönlendirme kısmını SS atabilir misin?Ben bunu aldıktan sonra o video daki ipleri bu statik ip göre gireceğim ve pc ye statik ip vereceğim değil mi?
IPv4'ü diyorsan gene videodaki şekilde gireceksin, modem arayüzünden bilgisayara atadığın IPv4'ü seçeceksin. Modem arayüzün nasıl, port yönlendirme kısmını SS atabilir misin?
Port tetikleme kısmını da atar mısın bi
Tamamdır desteğin için teşekkürler denedikten sonra bilgilendireceğim.Tamam, statik IP aldıktan sonra bilgisayarına atadığın 192.168 ile başlayan IP'yi "Hedef IP veya MAC" kısmına yazacaksın gene.
"Kaynak IP" yerine de aldığın statik IP'yi yazacaksın sanırım, belki 0.0.0.0 da geçerli olur otomatik atar. Denersin aldıktan sonra.
MerhabaMerhaba,
Bir oyunda sunucu açmak için port açmam lazım bilgisayarda amaBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yapburadan kontrol ettiğimde blok olarak gözüküyor.
Yaptığım Şeyler;
- Wi-Fi de portları ip me izin verdim.
- Windows güvenlik duvarında portlara izin verdim.
Bu video olan şekilde yaptım ama sondaki programı bulamadım.
Link:
Merhaba anlatığınız panel asus sanırsam tp-link için anlata bilir misiniz?Merhaba
Adım 1 : Modem arayüz sayfasında, menü listesinden sırasıyla Durum =>> WAN menülerine tıklıayıınız. Açılan sayfada, üst kısımdaki sekmelerden Ağ sekmesine tıklayınız ve
açılan sayfada, port yönlendirme işlemi için kullanacağımız WAN Arabirimi adını öğreniniz.
Adım 2 : Menü listesinden sırasıyla Gelişmiş =>> NAT menülerine tıklayınız. Açılan sayfada üst kısımdaki sekmelerden DMZ sekmesine tıklayınız.
Açılan sayfada Host adresi bölümüne, port yönlendirme yapacağınız cihazın (DVR, sunucu vs.) yerel sabit IP adresini yazınız ve DMZ yazısının karşısındaki Etkinleştir kutucuğunu işaretledikten sonra
Gönder butonuna tıklayınız, DMZ yöntemi ile port yönlendirme işlemini tamamlayınız. Bu yöntem açılacak portların bilinmemesi durumunda yapacağınız işlem. Açılacak port numaralarını biliyorsanız, bu yöntemi kullanmanıza gerek yoktur.
Adım 3 : Öncelikle bulunduğumuz sayfada üste kısımdaki sekmelerden Port Eşleştirme sekmesine tıklayınız. WAN arabirim seçtikten sonra, Protokol kısmında TCP veya UDP eğer açtığınız portun hangi servise ait olduğundan emin değilseniz TCP/UDP seçebilirsiniz ve Uzak Host kısmı boş bırakınız.
Harici başlama portu ve Harici bitirme portu kutucuklarına, açacağınız ve yönlendirme yapacağımız port numarasını yazınız örnek vermek gerekirse http sunucu için 60
Adım 4 : Dahili Host kutucuğuna, yönlendirme yapacağınız cihazın (DVR, sunucu vs.) yerel sabit IP adresini yazınız ve dâhili port numarasına yine port numarasını yazalım.
Eşleştirme Adı kısmında, yönlendirme için uygun gördüğünüz bir isim (Pubg sunucu DVR, web sunucu, mail sunucu vs.) yazabilirsiniz ve son olarak Gönder butonuna tıklayınız.
Adım 5 : Portlar için yönlendirme işlemi yaptıktan sonra modemi kapatıp açmanız gerekebilir. Daha sonra yönlendirme yaptığınız portlar açık ve etkin olup olmadığını gözlemleyiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?