programlama ögrenmek istiyorum, bana ücretsiz yardımcı olacak ve bana karşı zarar vermeyecek biri varmı ?
Sen gerçekten bu işe atılmak istiyorsan sana gerçekten işine yarayacak tavsiye vereyim;
Programlamayı kişi kişiye öğretemez. Programlama öğrenmek arzusunda olan kişi bol bol araştırma yapmalı. Bu mesleğin temel kuralı araştırma yeteneği edinmek ve çok istekli olmaktır.
Bunların dışında bir yazılımcı ancak kendisi öğrenebilir ve kendisini geliştirebilir. Yani türkçe pek detaylı olmasa ingilizce olarak internette milyonlarca kaynak mevcut.
Programlama konusunda hangi alan ile ilgileniyorsun önce bunu sor kendine.
Masaüstü tabanlı programcılık ?
Web tasarım ve web programcılığı ?
Mobil tabanlı programcılık ?
Bu alanda genelde öne çıkan 3 kategori bu şekilde. Daha ilerisini daha sonra öğrenirsin.
Ben 0'dan hiçbirşey bilmeden başlamak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum diyorsan ücretsiz olarak youtubede 1 ton kaynak mevcut. Sen hangi alanda başlamak istiyorsan o alana karar verip o alanda en iyi dil hangisi onun araştırmasınıda yapıp o dil hakkında youtubede aratma yaparsan birsürü videolu ders mevcut. Ücretli olarak ise udemy sitesinde birçok ders mevcut üyelik kaydını gerçekleştirip ücretini ödediğin derse sahip oluyorsun.