Üye
dd3 6 gb ram kullanıyorum hafif kasma var
Intel(R) Core(TM) i5-3570 işlemci kullanıyorumSistemin DDR3 olduğu için öncelikle DDR4 sisteme geçiş yapman lazım. Bunun için de anakartını, ramlerini ve işlemcini değiştirmen gerekiyor. Hangi ekran kartını da kullandığını yazarsan, ekran kartını değiştirmene gerek olup olmadığını söyleyebiliriz.
16 gb ram ve ekran karti yeterli
ram yeterli olur mu16 gb ram ve ekran karti yeterli
seni uğraştırdığım için üzgünüm ahbap seviliyorsunİşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Anakart: AMD B550 veya X570 yonga setine sahip bir anakart (Önerilen: ASUS ROG Strix B550-F Gaming veya MSI MPG X570 Gaming Plus)
Bellek: 16 GB DDR4 RAM (Önerilen: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti veya daha üstü bir model (Önerilen: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition veya Gigabyte Radeon RX 6700 XT Gaming OC)
Depolama: 500 GB NVMe SSD (Önerilen: Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe SSD)
Güç Kaynağı: 650W 80+ Gold sertifikalı güç kaynağı (Önerilen: Corsair RM650x veya EVGA SuperNOVA 650 G5)
Kasa: Kasa tercihi kişisel zevke bağlıdır, ancak iyi hava akışı sağlayan ve uygun soğutma seçenekleri sunan bir kasa tercih edilmelidir (Önerilen: NZXT H510 veya Fractal Design Meshify C)
Soğutma: İşlemci için iyi bir hava soğutucusu veya sıvı soğutma çözümü (Önerilen: Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition veya NZXT Kraken X53)
Bu sistem, PUBG gibi talep edici oyunları yüksek çözünürlük ve kare hızlarında sorunsuz bir şekilde oynamak için yeterli performansa sahip olacaktır.s
bana ne kadara mal olurİşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Anakart: AMD B550 veya X570 yonga setine sahip bir anakart (Önerilen: ASUS ROG Strix B550-F Gaming veya MSI MPG X570 Gaming Plus)
Bellek: 16 GB DDR4 RAM (Önerilen: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti veya daha üstü bir model (Önerilen: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition veya Gigabyte Radeon RX 6700 XT Gaming OC)
Depolama: 500 GB NVMe SSD (Önerilen: Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe SSD)
Güç Kaynağı: 650W 80+ Gold sertifikalı güç kaynağı (Önerilen: Corsair RM650x veya EVGA SuperNOVA 650 G5)
kasa kafana göre
23.2k yaptı tek tek toplarsan eğer fakat bahsettiğim parçaların biraz uygun olanını veya içerisinde bu parçalar bulunan hazır sistemlere göz atmanı tavsiye ederim dostum. Cidden mükemmel bi performans alabilirsin iyi forumlarbana ne kadara mal olur
sagol dostum beni biraz aşıyor ama birgün param birikirse sistem aklımda .d23.2k yaptı tek tek toplarsan eğer fakat bahsettiğim parçaların biraz uygun olanını veya içerisinde bu parçalar bulunan hazır sistemlere göz atmanı tavsiye ederim dostum. Cidden mükemmel bi performans alabilirsin iyi forumlar![]()
bütçeni söylersen yardımcı olurum kral.sagol dostum beni biraz aşıyor ama birgün param birikirse sistem aklımda .d
Laptop kesinlikle önermem ısınma sorunu olsun, ömrünün az olması olsun(yeni parçalar çıktığı zaman yükseltme yapmak çok kısıtlı) cidden laptoplar oyun oynamak için değil daha çok seyehat ederken eğlenmek için tasarlanmış gibi duruyor. "Gaming laptop" terimini asla anlamadım. Yani güçlü bir soğutucun yoksa+ cidden eğlenmek yerine rekabetçi oyunlar( pubg m, Valorant, CS2) oynuyorsan tavsıye etmem.min 17/20 k ya toplarsın belki 15 de olur laptop tarzı bir şey alırsan