Pubg’de FPS Görme ve Yükseltme

• Moderatör
Pubg’de FPS Görme ve Yükseltme

Pubg’de FPS sorunu oldukça gündemde. Fakat öncelikli olarak FPS görmek için yapılması gereken bir kaç adım var. FPS görmek için öncelikle ‘Steam’ penceresinin sol üstünde yer alan ‘Steam’ yazısına tıklamalısınız. Ardından en alt kısımda yer alan Ayarlar seçeneğine tıklamalısınız. Karşınıza çıkan pencerede Oyun içi butonuna tıklayarak Oyun İçi FPS sayacı görünen kısımda FPS değerinizi ekranınıza siz konumlandırmalısınız. Son olarak değişiklikleri kaydederek çıkış yapabilirsiniz.

Peki eğer düşük FPS alıyorsak yapmamız gerekenler nelerdir?
Aslında burada anlatılan çözümler sadece Pubg için değil, oynadığınız diğer oyunlar için de kullanılabilir çözümlerdir. Öncelikle bilgisayarınızı, oyunu ve de özel sürücüleri en güncel seviyeye çıkarmalısınız. Çünkü güncelleme yapıldığı takdirde oyun ve bilgisayarınız arasındaki uyumsuzluklar en aza indirgenmiş olacaktır. Elbette yeterli soğutmanın da oyun içerisindeki etkisi göz ardı edilemez. RAM, harddisk, işlemci ve ekran kartı gibi birleşimler en yüksek sıcaklığa ulaşmaya meyilli olanlardır. Unutmayın ki sıcaklık arttıkça oyundan alabileceğiniz performans düşmektedir. Bunu da takip eden FPS sorunu sizlere sıkıntılı bir oyun sunar. Bu sorunu giderebilmek amacıyla bilgisayarınızın temizliğini düzenli bir şekilde yapmalısınız. Buna ek olarak bilgisayarınızda bulunan gereksiz yazılımlar ve kullanılmayan programları da temizlemek faydanıza olacaktır. Bunun yanı sıra başlangıç ayarları olarak ‘Steam’ programını açınız ve kitaplığa tıklayınız. Playerunkown’s Battlegrounds’ a sağ tıklayınız. Karşınıza çıkan Özellikler butonuna tıklayınız. Açık ekranda ‘Başlatma Seçeneğini Ayarla’ kısmına tıklayarak açık ekrana aşağıdaki kodları giriniz:
  • maxMem=8000 Bu işlem Ram miktarınızı ayarlar.
  • Refresh 144 Gireceğiniz bu kod oyunun yenileme oranını ayarlar. Fakat bu kodu monitörünüzin yenileme hızını göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
  • sm4 Bu kod göndericileri dönüştürerek yansımaları ortadan kaldırır.
  • Useallavılablecores Bu kod belirsizdir. Fakat bilgisayarınızın işlemcisinde bulunan tüm çekirdekleri çalıştırarak en yüksek düzeyde performans vermesi bekleniyor.
Oyun içi FPS ayarları ise şu şekildedir:
  • Kenar yumuşatma: Çok düşük
  • Post- Processing: Düşük
  • Gölgeler: Düşük
  • Doku: Orta
  • Efektler: Çok düşük
  • Yeşillik: Çok düşük
  • Görüş mesafesi: Düşük veya Orta
  • Hareket bulanıklığı: Devre Dışı
    Bu ayarlamalar sonucunda FPS hızınızı görebilir aynı zamanda bilgisayarınızdan ve oyundan en yüksek performansı alabilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Rivaturner programı ile fps sabitleyebilirsin. Fps'yi sabitleyince ani düşüş ve çıkışlar engellendiği için ekran kartı az ısınıyor bu sayede daha rahat oynanıyor.

Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bilgisayarı kötü olan arkadaşlar için çok iyi konu hocam

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ayarlara girip grafik ayarlardan görüntüyü düşürüp fps yi yükselte bilirsin..

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Çok saol hocam hemen deniyorum pubg geçip emeğine sağlık araştırıp bulmussun.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kesinlikle güzel grafik ayarları sistem üzerinde ayarları yükseltebilirsiniz

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
oha çok farketti şuan 60 fps alıyordum 95 100 arası alıyorum sagol

당신의 얼굴은 어둠 속에서 유일하게 보이는 얼굴입니다
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam eline koluna sağlık. Konu için teşekkürler 🤘

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yazan arkadaşa çok teşşekür ediyorum adamsın

Shiny ✨
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Teşekkür ederim. Çoğu insana yararlı olacağını düşünüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
işe yarar mı denemek lazım bazı sitelerde lag sorunlarından bahsediyorlar ama çözümü çokta basit değilll

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bilgilere ek olarak çözünürlülük ayarlarına da bakabilirisn düşürme ve ya yükseltme olarak

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Bilgilendirme için teşekkürler.
A..a...abi. minecraft oldu

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
umarım fps sorunu çeken kardeşlerimize yardımın dokunur eline sağlık dostum güzel anlatım