Çözüldü PUBGM GameLoop render sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar emülatör oyuncusuyum. 32 Bit GameLoop kullanıyorum.
  • ASUS EX-A320M anakartı.
  • AMD Ryzen 3 2200G işlemci.
  • ASUS EX-RX570 4 GB ekran kartı.
  • 8 GB 3000MHz 15CL RAM.
Sistemim var fakat ara sıra render sorunu yaşıyorum. Bütün performans ayarlarını yaptım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Sizce 8 gb rami 16 yapsam işe yararmı
etkisi olur ama render sorunu daha çok işlemci kaynaklı şu çözümlerle de deneyebilirsin
1- Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
2- Açılan ekranda alta geralan Grafik Ayarlarına tıklayınız
3- Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz.
4- Çalıştır---> msconfig koutunu girip enter diyiniz
5- Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
6- Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
7- Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam diyiniz.
8- Bir önceki pencerye geldikten sonra uygula ve tamam diyiniz Bilgisayarınızı yeniden...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar emülatör oyuncusuyum. 32 Bit GameLoop kullanıyorum.
  • ASUS EX-A320M anakartı.
  • AMD Ryzen 3 2200G işlemci.
  • ASUS EX-RX570 4 GB ekran kartı.
  • 8 GB 3000MHz 15CL RAM.
Sistemim var fakat ara sıra render sorunu yaşıyorum. Bütün performans ayarlarını yaptım.
Ekran kartı ve diğer donanım bileşenleriniz için en son sürücüleri yükleyin.
Görev Yöneticisi gibi araçlarla hangi bileşenlerin ne kadar kullanıldığını kontrol edin. Eğer RAM ya da işlemci sıkıntısı varsa, sistem yetersiz olabilir.
Bazı oyunlar farklı emülatörlerde daha iyi çalışabilir. Farklı emülatörleri deneyerek dönüş yapabilirsiniz.
Muhtemelen sisteminiz yetersiz kalıyor bu yüzden sorun alıyorsunuz ek donanım almayı düşünebilirsiniz

Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ekran kartı ve diğer donanım bileşenleriniz için en son sürücüleri yükleyin.
Görev Yöneticisi gibi araçlarla hangi bileşenlerin ne kadar kullanıldığını kontrol edin. Eğer RAM ya da işlemci sıkıntısı varsa, sistem yetersiz olabilir.
Bazı oyunlar farklı emülatörlerde daha iyi çalışabilir. Farklı emülatörleri deneyerek dönüş yapabilirsiniz.
Muhtemelen sisteminiz yetersiz kalıyor bu yüzden sorun alıyorsunuz ek donanım almayı düşünebilirsiniz

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
etkisi olur ama render sorunu daha çok işlemci kaynaklı şu çözümlerle de deneyebilirsin
1- Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
2- Açılan ekranda alta geralan Grafik Ayarlarına tıklayınız
3- Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz.
4- Çalıştır---> msconfig koutunu girip enter diyiniz
5- Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
6- Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
7- Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam diyiniz.
8- Bir önceki pencerye geldikten sonra uygula ve tamam diyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
9-Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
10- Çalıştır--->Temp çalıştır--- >Prefetch çalıştır--- >%TEMP% bu klasörleri oyuna girmeden önce temizleyiniz.
11- Ssteminizi ve driver, sürücüleri güncelleyiniz.
12- Oyuna girmeden önce anti vürüs ve windows defender kapatınız veya kaldırınız. Smart scren ve tarayıcı güvenliğinide kapatınız.
13- Hız aşırtma işlemi yapmayınız.
14- Sisteminizde visual studio arşivi ve DirectX güncel olduğundan emin olunuz.
15 - Windows arka plan uygulamalarının hepsini kapalı konuma getiriniz.
16- Oyuna girdiğiniz de arka planda çalışan üçüncü parti uygulamaları kapatınız spotify vb.
17- Gameloop> Model Ayarları> ortak model seçeneklerini sisteniz için uygun olanı tespit edene kadar seçenekleri tek tek deneyiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...