pip install setuptools
from setuptools import setup
setup(
name="proje-adi",
version="0.1",
py_modules=["proje_modulu"],
install_requires=[
"paket1",
"paket2",
# gerekli paketler burada listelenir
],
entry_points="""
[console_scripts]
proje-komutu=proje_modulu:main
"""
)
pip install
Tabi ki de daha kolay hale getirir, ama bazı kişilerin daha rahat idrak edebilmesi için bu şekilde gösterdim brom.Yalnızca bir küçük not düşmek istiyorum artık "python setup.py install komutu yerine" "pip install" kullanmanız öneriliyor bu paketin pypi'den indirilmesini ve yüklenmesini sağlayarak kurulumu daha kolay hale getirir onun dışında eline sağlık
Problem yok sadece bilgilendirmek için not olarak bıraktımTabi ki de daha kolay hale getirir, ama bazı kişilerin daha rahat idrak edebilmesi için bu şekilde gösterdim brom.
Anladım brom, teşekkür ettim.Problem yok sadece bilgilendirmek için not olarak bıraktım
Rica ederim, umarım yardımcı olur.teşşekürler lazımdı
eyvallah kankamBu işlemi gerçekleştirmek için setuptools adlı bir Python kütüphanesi kullanılır. İşlem adımları aşağıdaki gibidir:
- setuptools kütüphanesini yükleyin:
Kod:pip install setuptools
- setup.py adlı bir dosya oluşturun ve içine aşağıdaki gibi kodları yazın:
Python:from setuptools import setup setup( name="proje-adi", version="0.1", py_modules=["proje_modulu"], install_requires=[ "paket1", "paket2", # gerekli paketler burada listelenir ], entry_points=""" [console_scripts] proje-komutu=proje_modulu:main """ )
Burada "proje-adi" ve "0.1" değerleri projenizin adı ve sürüm numarasıdır. "py_modules" listesi, projenizde kullanılan tüm modüllerin adlarını içerir. "install_requires" listesi, projenizin gereksinim duyduğu paketleri içerir. "entry_points" kısmı, yürütülebilir bir dosya oluşturmak için kullanılır. Burada "proje-komutu" kullanıcının çalıştıracağı komutun adını, "proje_modulu" ise yürütülecek modülün adını belirtir.
- Dosyayı kaydedin ve komut satırına aşağıdaki komutu girin:
Kod:python setup.py install
Bu komut, setup.py dosyasındaki yapılandırmayı kullanarak bir yürütülebilir dosya oluşturur ve sisteme yükler. Artık projenizi herhangi bir kullanıcı çalıştırabilir.
Rica ederim, bilgiler paylaşılmalı. Tabi bi yere kadar xdeyvallah kankam
evet usta forumu okusan yukarda birisi düzeltmiş zaten yorunları okumayı dene .dpython setup.py install artık olmuyor pip install olarak değiştir
Rica ederim, umarım yardımcı olur.eline sağlık lazımdı bana böyle bir şey
Nasıl bir yardım mesela?bu konu hakkında banada kısaca yardımcı olursanız sevinirim
Hocam install_requires yazan yere kullandığınız paketleri yazın demişsiniz paket derken kütüphanelerden mi bahsettiniz yoksa 2 tane python dosyamiz varsa onları mı yazmaliyiz?Bu işlemi gerçekleştirmek için setuptools adlı bir Python kütüphanesi kullanılır. İşlem adımları aşağıdaki gibidir:
- setuptools kütüphanesini yükleyin:
Kod:pip install setuptools
- setup.py adlı bir dosya oluşturun ve içine aşağıdaki gibi kodları yazın:
Python:from setuptools import setup setup( name="proje-adi", version="0.1", py_modules=["proje_modulu"], install_requires=[ "paket1", "paket2", # gerekli paketler burada listelenir ], entry_points=""" [console_scripts] proje-komutu=proje_modulu:main """ )
Burada "proje-adi" ve "0.1" değerleri projenizin adı ve sürüm numarasıdır. "py_modules" listesi, projenizde kullanılan tüm modüllerin adlarını içerir. "install_requires" listesi, projenizin gereksinim duyduğu paketleri içerir. "entry_points" kısmı, yürütülebilir bir dosya oluşturmak için kullanılır. Burada "proje-komutu" kullanıcının çalıştıracağı komutun adını, "proje_modulu" ise yürütülecek modülün adını belirtir.
- Dosyayı kaydedin ve komut satırına aşağıdaki komutu girin:
Kod:pip install
Bu komut, setup.py dosyasındaki yapılandırmayı kullanarak bir yürütülebilir dosya oluşturur ve sisteme yükler. Artık projenizi herhangi bir kullanıcı çalıştırabilir.
kütüphanelerden bahsediyorum. kullandığın kütüphaneleri belirtmen lazım ki, patlak vermesin bi yerden.Hocam install_requires yazan yere kullandığınız paketleri yazın demişsiniz paket derken kütüphanelerden mi bahsettiniz yoksa 2 tane python dosyamiz varsa onları mı yazmaliyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?