Python Girilen İki Sayı Arasındaki Asal Sayıları Listeleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
Sosyal
9 HİZMET YILI
:yazı:

Herkese Merhaba arkadaşlar, bugün Python'da girilen iki sayı arasındaki asal sayıları listeleyen uygulamayı yapacağız.
Asal Sayı 1 ve kendisi hariç tam böleni olmayan sayılara denir. 1 sayısı asal sayı olmadığından örneğimizde 1 sayısına bakılmayacaktır. Bunun haricindeki sayılarda ise 2 den başlayarak sayının kendisine kadar tam bölünüp bölünmediği kontrol edilerek listeleme işlemi yapılacaktır.

Kodlarımıza geçelim:

Python:
sayi1 = int(input("Sayı 1: "))
sayi2 = int(input("Sayı 2: "))

print(sayi1,"ile",sayi2,"arasındaki asal sayılar:")

for sayi in range(sayi1,sayi2 + 1):
   if sayi > 1:
       for i in range(2,sayi):
           if (sayi % i) == 0:
               break
       else:
           print(sayi)

:resim:

python-iki-sayi-arasi-asal-1.jpg

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ben 34 kullaniyom 27 mi iyi hangisi daha iyi bunla nerdeyse hic bisey yapamiyom

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ben 34 kullaniyom 27 mi iyi hangisi daha iyi bunla nerdeyse hic bisey yapamiyom
Canım kardeşim 3.4 ün farkı daha fazla algoritması olmasıdır threadlar yerine asenkronize programlar yazabilir ama 2.7 ilk başlayanlar için daha uygun şahsen ben çoğu zaman 2.7 kullanırım 3.4 kullanmam, nedeni ise 2.7 de print komutu (print "Merhaba"), 3.4 de ise (print("Merhaba")), bunun gibi komutlar ve if,elif gibi komutlarda gereksiz yere parantez açmazsın o yüzden 2.7 kullan eğer çok gelişirsen 3.4 3.5 veya 3.6 ya geçersin o da ne bileyim daha bilimsel uygulamarlarda kullanırsın.
edit: Ama şöyle bir sıkıntı var 2.7 alıştığında 3.4 veya 3 türevi versiyonlarda alışman zorlaşabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Canım kardeşim 3.4 ün farkı daha fazla algoritması olmasıdır threadlar yerine asenkronize programlar yazabilir ama 2.7 ilk başlayanlar için daha uygun şahsen ben çoğu zaman 2.7 kullanırım 3.4 kullanmam, nedeni ise 2.7 de print komutu (print "Merhaba"), 3.4 de ise (print("Merhaba")), bunun gibi komutlar ve if,elif gibi komutlarda gereksiz yere parantez açmazsın o yüzden 2.7 kullan eğer çok gelişirsen 3.4 3.5 veya 3.6 ya geçersin o da ne bileyim daha bilimsel uygulamarlarda kullanırsın.
edit: Ama şöyle bir sıkıntı var 2.7 alıştığında 3.4 veya 3 türevi versiyonlarda alışman zorlaşabilir.
Program gibi şeyler işim olmaz sadece hangisi daha güçlü bi sisteme sahip yoksa ben hepsini kullanmayı biliyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...