Python ile programlamaya 0 dan başlamak - Kurulum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Merhabalar dostlar başlıktanda anlıyacağınız üzere konuyla ilgilenen arkadaşlar olabilir. Python öğrenmek isteyen arkadaşlar konularımı takip edebilir. Günde 2 adet konu paylaşımı yapacağım ilk konu olarak da temelden kurulumundan bahsetmek istiyorum.
Python ve PyCharm kurulumu neden kurulumundan bahsetmek istiyorum. Dostlar bazı arkadaşlar 0 dan ilgi duyabilir başlangıçta sıkıntı yaşayabilir hangi programları kullanacaklarını bilemeyebilir.
Kullanıcının baştan yanlış bir adım atması hevesinin kırılmasına ve yok abi ben bu işi beceremiyeceğim demesine sebep olmamak için kurulumundan kısaca bahsetmek istiyorum.
Öncelikle
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
adresine gidiyoruz.

klt83Y.png

Download bölümünden en güncel versiyonu indiriyoruz ve setup kurulumunu yapıyoruz.
Ardından Cmd yi yönetici olarak çalıştırıyoruz ve python kodunu giriyoruz
klFRxA.png

ve bu şekilde pythonun 3.9 en güncel sürümü olan geliştirici araç ve paketleri indirmeniz için microsoft store a yönlendirecek ücretsiz bir şekilde indirip kurulumunu yapabilrisniz
Şimdi geçelim PyCharm kurulumuna oldukça basit.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
adresinden windows için PyCharm İndirebilrisinz
klFabe.png

Farklı işletim seçenekleri içinde PyCharmı indrimeniz mümkün .
Gördüğünüz üzere 2 farklı versiyonu bulunuyor profesyonel ve toplum bizim burda indirmemiz gereken toplum versiyonudur her türlü eğitim serimiz için fazlasıyla iş yapıcaktır.
Ztn Download a bastığınız an setup inmeye başlıyor tek yapmanız gereken setup kurulumu
klFGrM.png

Setupın kurulumu sırasında Create Associations bölümünden .py yi işaretlerseniz .py uzantılı dosyanın direk PyCharm da açılmasını sağlıyor önemli bişey değil ama kolaylık sağlıyabilr zaman zaman :)
Dostlar kurulum bittikten sonra sol üstten file bölümünden new project diyoruz ve projenin kayıt edilmesini istediğiniz yer ismini vs. ayarlıyorsunuz ve create tıklıyorsunuz.
Uygulamanın ötamatik olarak size verdiği scriptleri yani açılan text alanındaki yazıları siliyorsunuz ve tertemiz bir sayfa ile başlıyorsunuz.
Hadi bakalım ufaktan bir kaç bişey deniyelim.
En basitinden Hello World(Merhaba Dünya) yazdıralım.
Python:
print("Hello World "* 10 )
gördüğünz kod ile Hello Wolrd yazdıktan sonra *(çarpı) 10 diyerek 10 kere yazdırmış oluyoruz.
kodumuzu komut satırına sağ tıklayarak run main diyerek çalıştırabilrisinz ve ya ctrl+shift +f10 kısayol tuşları ilede çalıştırabilirsiniz.
Evet dostlar 1. konu bu kadardı hızlı basit kısa bir şekilde Python ve PyCharmın kurulumundan bahsettim..
Günlük konular gelmeye devam edecektir. Büyük ihtimalle hafta sonları 2 hafta içi 1 konu falan paylaşırım.
Vakit ayırıp konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim bidahaki konuda görüşmez üzere.
Merak ettiğiniz konuları özelden sorabilrsiniz. Sağlıcakla Kalın

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
teşekkürler bilgilendirme için

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
inşallah güzel yere gider sonu

Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Devamında kod okumaları olsun bence veya basit proje yazılımları yazıp açıklayalım teşekkürler

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
hocam ilk defa siz yapıyorsunuz sanırım bçyle bir şeyi umarım devamı gelir teşekkürler

SİYAH KADAR DERTLİYİM
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
resimli anlatım iyi hoş hocam da video ile anlatım yaparsanız teknik bilgisi 0'a yakın arkadaşlarımız için daha yararlı olabilir

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
teşekkürler eline sağlık

HARD
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Dostum eline sağlık baya güzel olmuş devamı gelir inşallah

SxNy
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
senin gibi bilir kişilerin titizlikle anlatması çok muazzem eline saglık

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Pythona başlıcak arkadaşlar için yararlı konu olmuş eline sağlık

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Valla başlamak için güzel paylaşım eline sağlık

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Umarım devamı gelir güzel konu olmuş elinize sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
pycharmın yanında spyder jupyter vb. den de biraz bahsedebilirdin ama yine de güzel seri eline sağlık.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
böyle eğitimlerin bedava verilmesi sevindirici çünkü almak isteyip parayla alamayan insanlar var gayet iyi anlatmışsınız elinize sağlık

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
videolu anlatim eklenir mi kisa kisa oyle daha da açıklayıcı olur ben biliyorum gerçi temel olarak ama bilmeyenler arkadaslar için etkili olabilir konu için teşekkürler bu arada

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Python öğrenirsek her türlü şeyi kodlaya bilir miyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...